自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

有時寧願知發生咩事嬲左,或寧願嗌下交,有時有d朋友吾知咩原因好像無故疏遠,以前幾個柴娃娃約食飯永無托手踭,現在group入面有朋友提出見面食飯,可以幾日都吾覆一句,去/吾去吾出聲,幾次都係咁,但上次見面仲好開心,真心吾明

男爵府

回覆 老翻太太 的帖子

有同感, 之前個朋友結婚揾我做姐妹, 之後無啦啦唔會主動聯絡下我

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

有,佢仲要不停同我D朋友講我衰,叫人晤好同我做朋友

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有...但時間會淡忘...唔想再諗了

子爵府

開心吸收勳章

怎會有無緣無故的恨呢, 一定有原因, 只係你唔知

大宅

有,同一間公司個陣FD到別人妒忌,唔同公司了,一個信息都無,打俾距講心事,距態度語氣唔多好。

珍珠宮

Cholechiu 發表於 16-11-22 14:03
有,同一間公司個陣FD到別人妒忌,唔同公司了,一個信息都無,打俾距講心事,距態度語氣唔多好。 ...

同级定係妳高一些?

子爵府

有。
覺遺憾,但不想理了。

珍珠宮

msanubis 發表於 16-11-22 14:00
同意,有時個原因仲好無為

大宅

msanubis 發表於 16-11-22 14:00
無常同意!!事出必有因, 只係自己唔知就以為別人無啦啦嬲自己我都有朋友係咁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

有.....呢世得呢個知己....無啦啦轉哂電話..人間蒸發甘
過左8年我都仲時不時夢見佢...
但我已經唔知佢去左邊...搵極都搵唔返佢......

子爵府

去/吾去吾出聲-->one on one message佢問一句,都係唔答的話,當佢死咗。
其實如果喺group問唔出聲的人,之後又無解釋的話,我已經唔會再當呢啲人係朋友。

男爵府

未必有咩事發生, 可能係工作生活環境改變沒什麼話題便少了聯絡

公爵府

其實可能左大家睇友情睇得太重,
不論朋友也好,親人也如是,
合則來,不合則去,
只有自已先會對自已最好,

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

朋友選擇相信別人既閒言閒語而疏遠我,
一開始好心痛,
慢慢時間沖淡了,
話忘記話放開就假既,
仍然un住個心,
只能永遠懷念我們曾經有過的快樂

伯爵府

2018復活節勳章

有呀.算啦, 岩傾咪傾多幾句.
唔岩傾就由佢. 唔強求

大宅

回覆 SS0303 的帖子

距系做老板秘書既,但年紀上細過我好多,溝通上完全無代溝,無話不談,唯獨距離左職做左所謂既政府工同有個男朋友后感覺距離遠左,口氣大左,講野硬同掘。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆:有無經歷過死得不明不白的友誼

小學同學,畢業後出來工作,佢移民左去加拿大,可能太得閒,日日FW十幾個電郵(無謂野)到我公司,有一日我一次開删左成百個,從此嬲左我~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

畀面勳章

耐唔耐都諗緊, 唔知佢係唔係咁諗。 但係中學時期, 最尾果3年已識得佢, 十分投契, 勁夾, 玩咩都岩, 講咩都有同感, 對成日講如果佢係男仔, 咁我地一定會拍拖, 但就因為另外一堆人說三道四, 明明大家對大家好好, 最後都破裂左。 依加成日都諗起佢 , 我地唔再係朋友之後, 我根本搵唔返第二個佢 如果我地可以再重新認識, 我都會揀返大家一齊做朋友, 係最好既朋友。
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁
12345...6

尾頁

跳至