自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

佢今日仲講...叫d人唔好玩咁耐...如果miss 左包機...剩下1,2個港人...又要再包機....食屎啦...仲講廢話...邊有人仲會有心情去玩...d人唔係掛住玩唔返來...而係正苦冇好好安排佢地返來....令佢地迫住留係果度...白痴正廢柴官!!!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我諗個所謂官, 那時個心想, 『幾個月前已有問題, 你哋仲去, 自己攞來, 現在就來煩佢』差在唔敢講出口

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

非也

有能, 絶對有能, 是記得N年前金融風暴時, 咪無諮詢無抵押, 好快反應咁, 掟咗US$5000000000, (唔係好識數啲零)過比泰國

[ 本文章最後由 adaho123456 於 08-12-1 23:01 編輯 ]

男爵府

李少光承認泰國形勢轉壞
(明報)12月1日 星期一 22:00

保安局長李少光晚上在外地回港後表示,泰國形勢轉壞,所以決定要派出包機到泰國。

他表示,對於兩名港人在泰國遇上車禍造成一死一傷感到難過,但有理性的人都知道這是意外,要任何人為事件負責並不公道。他指出,政府派出包機是集體決定;希望仍在泰國的人盡快乘坐航空公司或政府的包機回港,不要再多玩幾天。

他表示,今次成功爭取派兩班包機到泰國要感謝外交部駐港特派員公署和中國駐泰國大使的協助,以及泰國政府的批准。

如果BK友有親屬或同事係泰國, 記得叫佢哋保持冷靜, 致電境外港人求助熱線1868.

男爵府

神又係佢, 鬼又係佢...

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 22:39 發表
李少光籲滯泰港人應即回港
保安局局長李少光(相關)晚上呼籲,鑑於泰國局勢急劇變化,滯留在泰國的港人應在兩日內乘坐國泰特別航班,或特區政府明後兩天的包機回港 ...

禁止訪問

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

如果先知先覺和反應快都唔係香港正苦啦
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

男爵府

老實講, 我覺得呢個政府好為市民著想...但無奈個腦收埋係patpat度, 吃力....不討好!

至於劉江華, 甚至乎議員, 唔好再多踩政府, 市民好需要好需要高官&議員同舟共濟為民請命, 發揮團隊無限精神(缺一不可).

原文章由 ypoons 於 08-12-1 21:30 發表
正苦離晒普, 一早就應該接返晒d香港人返黎啦......唔記得左睇報紙定新聞仲話有小朋友o係當地, 諗下如果自己o係o個度都會好徬徨

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

正苦離晒普, 一早就應該接返晒d香港人返黎啦......唔記得左睇報紙定新聞仲話有小朋友o係當地, 諗下如果自己o係o個度都會好徬徨

禁止訪問

男爵府

如果時間可以倒流.... 就好啦!

如果唔係條皮笑肉不笑講咗堆廢話, 佢都唔會咁心急自己唸辦法..

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 21:16 發表
早一日決定, 話唔定該遇難港人可以避過一刧

[ 本文章最後由 keroroee 於 08-12-1 21:24 編輯 ]

禁止訪問

男爵府

曾蔭權對泰逝世港人感難過
(明報)12月1日 星期一 18:20

行政長官曾蔭權對一名香港市民今日凌晨在泰國一宗交通意外中死亡,表示難過。

入境事務處今日下午已經派出兩名人員前往泰國布吉,協助死者家屬。曾蔭權已透過入境處人員向他們致以深切慰問。

特區政府會繼續盡力作出所需安排,幫助滯留泰國的香港市民盡快返港。

Daddy...你可以做下屆特首

原文章由 KITKITDaddy 於 08-12-1 17:22 發表
佢一定會講" 對於呢次意外, 我覺得好心痛, 香港特區政府一定竭盡所能去幫助死者家屬, 同時會協助滯留泰國港人儘快返港...."

:;pppp: :;pppp: :;pppp: ...

禁止訪問

男爵府

李少光晚上將會傳媒談泰國
(明報)12月1日 星期一 19:35

保安局局長李少光結束在海外訪問,今晚九時

男爵府

政府安排包機接載港人從泰國返港
(星島)12月1日 星期一 18:11

港政表示,今日將安排包機前往芭提雅烏塔堡機場接載滯留港人。如有需要,香港居民請於當地時間今晚7時前到達烏塔堡機場國泰航空公司櫃台處理登機手續。

遲咗post..

水晶宮

畀面勳章

禁止訪問

首頁
12345...7

尾頁

跳至