嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

你地會唔會比d維他命比小朋友食下架?!

大宅

瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章

無得避.

別墅

都有既, 食kawxx 同司各x ,每日食其中一款~
不過之前都有問過醫生, 醫生就話小朋友健健康康又無偏既話其實係佢地平時食既食物度已經吸收到所需既營養,無需要食其他supplement 咁囉,我都係當糖咁俾佢食^^

回覆 芊楠 的帖子

您好 芊楠,唔少剛返學既小朋友都有唔舒服經歷,媽媽嘗試增強BB抵抗力都係一個好方法,都唔一定要食維他命補充劑,多飲水和食高纖既食物,BB腸胃好健康都好D架! 多元化飲食,尤其一D含豐富維他命C既食材,如柑橘類水果(柑、橙、西柚、檸檬)、士多啤梨、黑加倫子、奇異果、番茄、綠葉蔬菜,注意個人衛生,良好睡眠,多D同小朋友去公園,遊樂場跑跑跳跳做運動,呼吸新鮮空氣,曬太陽都會幫助增強免疫力。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

別墅

Angela護士媽咪@牛欄牌 發表於 16-11-25 18:25
回覆 芊楠 的帖子

您好 芊楠,唔少剛返學既小朋友都有唔舒服經歷,媽媽嘗試增強BB抵抗力都係一個好方法, ...

謝謝你(emoji)
回覆 芊楠 的帖子

如果班上面有同學仔唔舒服,都記住幫小朋友戴番口罩呀!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,

別墅

Angela護士媽咪@牛欄牌 發表於 16-11-28 11:04
回覆 芊楠 的帖子

如果班上面有同學仔唔舒服,都記住幫小朋友戴番口罩呀! ...

都會呀,只係可能太細,唔習慣成日除!
依家飲檸檬水作補充維他命C, 等身體免疫力好d(emoji), 多謝妳提醒我,唔一定要補充制,最簡單既野都做到。
芊楠 發表於 16-11-29 09:04
都會呀,只係可能太細,唔習慣成日除!
依家飲檸檬水作補充維他命C, 等身體免疫力好d(emoji), 多謝妳提醒 ...

不用客氣,飲檸檬水好好呀有媽庝愛既小朋友真係幸福

珍珠宮

食左都冇用

大宅

回覆 Angela護士媽咪@牛欄牌 的帖子

幾大可以飲 LEMON WATER?

回覆 PigRabbit 的帖子

您好PigRabbit,加生果(檸檬/蘋果/)係開水度,俾少少味道都可以吸引BB飲水,開始飲水既BB已經可以飲得架。自細同BB建立飲水既習慣,BB腸胃都好D架。

別墅

都會既,

首頁

尾頁

跳至