跳至

首頁

尾頁

男爵府

蝦米媽話蝦米妹個心個"lung"生唔返, 遲d要做手術. 詳情唔知, 不過無即時危險, please pray for her and family

大宅

吓!咁幾時做手術呀?
祝蝦米健健康康!

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 elmolly 於 08-12-2 01:29 發表
蝦米媽話蝦米妹個心個"lung"生唔返, 遲d要做手術. 詳情唔知, 不過無即時危險, please pray for her and family

咁大件事? 希望蝦米妹早日康復,蝦米媽唔好太擔心

公爵府

咁大件事
希望蝦米妹早日康復

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

希望蝦米妹一切順利, 好快好返!

大宅

醫生有信心先會做手術, 放心啦..... 蝦米妹一定冇問事好快好返.

子爵府

祝蝦米妹一切順順利利~~
蝦米媽唔好擔心,妳自己都要小心身體呀~~

珍珠宮

點解咁架
唔怕..咁多姨姨一齊祝福蝦米妹,佢一定無事嘅!好快就可以健健康康成長架啦!
蝦米媽..你唔好咁擔心,都要小心保重呀

男爵府

畀面勳章

可以既話, 搵到幾個醫生check...anyways, 為佢地祈禱!! 希望佢快d好番啦....好陰功呀~~

原文章由 elmolly 於 08-12-2 01:29 發表

男爵府

保重蝦米媽媽,為您地禱告啊~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

早幾日同佢MSN過, 佢話有先天心漏 (早產嬰兒常見病), 有啲大大吓個窿會自己生返埋... 但蝦米妹就嚟2歲都未埋口~
醫生檢查過建議再大啲 (3-4歲左右)安排返去做手術補窿!
唔算係大手術, 不過現階段要控制活動, 唔可以做過份劇烈活動, 以防輸唔到氧氣而暈倒...
一般正常生活唔會有影响~ 同常人一樣

大宅

sorry er everybody,i cant find my pen to write chinese now,and it is hard to write in english to explain(my poor english)
im busy to find dr to give me advise these day ,and my girl get a flu and 'chow gun' last week ,scare me to died,now she almost recover la,on the other hand QMH check that her heart have a big hole, must need to do the operation...
continue when i find my pen sin...
thanks every mum.
she is still very active now but very thin ,
as elmolly say '不過無即時危險'

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

leungwaimin,
祝你囡囡早日康復!

大宅

我細個都係先天性心漏架, 都唔記得左幾耐先生番埋, 但係都一定係2歲后既事.
蝦米媽, 問下醫生帶氧運動有無幫助? 細個成日逼我去游水, 又話唔嚇得wor (我估無關係)
不過最好keep住都要做好d運動 & 定期check下, 我都宜家都要每年check下架
唔好太擔心........

別墅

leungwaimin, 希望妳囡囡沒事!

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

蝦米媽, 真係辛苦你啦~~
希望蝦米快快康復啦~~

大宅

希望蝦米妹沒事,早日康復!記住要問清楚e生手術的過程、風險等,我見得太多小朋友做類似的手術有後遺症。

大宅

蝦米媽唔好太擔心, 平日小心d活動量, 聽取醫生吩咐, 蝦米妹叻叻, 一定無事, 快高長大

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

希望蝦米妹叻叻心仔個"lung"快d埋番。

大宅

希望蝦米妹一切順利

首頁

尾頁

跳至