跳至

首頁
12345...99

尾頁

大宅

work 唔 work?
原文章由 yamiyami 於 08-12-2 08:20 發表

我今日同尋日試左猴棗末啦...

大宅

又fever
原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 09:55 發表
我都報到先 .... cash 今早 6:00 fever
到 39.5 呀 , 真係嚇 c 人啦 !!

咳到 c 呀 , 快 d 食埋 d 藥無樹就
好啦 ......

子爵府

好媽媽勳章

cash媽,
呢幾日曦曦臨訓我冇開奶比佢飲,
係比左半杯鮮奶佢飲ja,
曦曦又超鍾意wor~
cash可唔可以用針筒jit比佢食ar?
我係張所有要食o既藥水倒出黎再溝埋一齊,
溝d水再用針筒jit比曦曦食,
有時d藥水太杰會"張"喉嚨ga...
原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 11:08 發表
doctor 都有叫我地開稀一半既 99 比 CASH ,

不過而家有成 6 隻藥要食 .... 我地有 2 - 3 隻要

mix 入 奶奶 ..... 甘即係唔可以開得太淡比佢 .... 唔係

佢又唔食架 !!!

真係煩 c 人 , 快 d 回暖啦 !!! ...

大宅

我昨晚都見到了, 真係好靚架. 朗朗仲對住來做"哈哈笑"呀! :lol:
原文章由 Elmo_MaMa 於 08-12-2 13:14 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1895179&extra=page%3D2

我尋晚返屋企途中都見到,可惜街燈太光,用手機影唔到

子爵府

我都見到,但返到屋企唔記得叫仔仔睇.

原文章由 小貓老師 於 08-12-2 13:19 發表

我屋企都見到呀, but無影低佢呀 , 真係好似哈哈笑咁架....

男爵府

原文章由 cookiengau 於 08-12-2 14:02 發表
work 唔 work?

未知work 唔work 呀, 一陣湊放學就知..今晚再匯報..

男爵府

原文章由 Rain~* 於 08-12-2 14:08 發表
cash媽,
呢幾日曦曦臨訓我冇開奶比佢飲,
係比左半杯鮮奶佢飲ja,
曦曦又超鍾意wor~
cash可唔可以用針筒jit比佢食ar?
我係張所有要食o既藥水倒出黎再溝埋一齊,
溝d水再用針筒jit比曦曦食,
有時d藥水太杰會"張"喉嚨ga.. ...

我用匙餵佢, 嵐嵐好鐘意食...我同佢講食油油 (魚肝油)...

男爵府

原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 09:55 發表
我都報到先 .... cash 今早 6:00 fever
到 39.5 呀 , 真係嚇 c 人啦 !!

咳到 c 呀 , 快 d 食埋 d 藥無樹就
好啦 ......

真係慘...呢頭都未好番, 個頭又病過, 真係一波未平一波又起..cash 快d 好番啦..

大宅

呢邊箱既朗b仔, 又係岩岩好返, 又再病過, 真係..... 病到怕怕.
原文章由 yamiyami 於 08-12-2 16:14 發表

真係慘...呢頭都未好番, 個頭又病過, 真係一波未平一波又起..cash 快d 好番啦..

瑪瑙宮

好媽媽勳章

朗 b ma,

我都係自己衰 .... 上星期 3 睇完, 都係要食 5 日抗
生素打個 d 傷風菌姐 , 咳個時唔多架 !

去到星期 5 / 六 , 可能又凍番 d .... 一唔小心又冷
親 cash .... 個 2 日明顯見佢 nose 水同咳都多左

星期日晚仲 fever tim .... 昨日一早去睇, 菌菌已變左
感冒 + 喉嚨痛啦 , 仲要反覆甘燒 4 日 37 - 39 架
wor ..... 千錯 x 錯都係我呢個阿 ma 既錯 !!

要佢受苦成隻病猫甘, 另外仲要氹佢要食 6 隻藥 , 真係慘
過打仗呀 !!

原文章由 HoneySu 於 08-12-2 17:28 發表
呢邊箱既朗b仔, 又係岩岩好返, 又再病過, 真係..... 病到怕怕.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

朗 b ma,

我想問你係唔係去左 yamm 啦 ?? 真係叫 ok 唔 ok ??

我又見有人開 topic 話正 .... 我又心 c c 想去啦 ,
你去 look 下 :

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1896071&page=1#pid29309157

其實 2 個人都好拿利 , 比 d 意見我啦 ... 唔該你 !!

大宅

你如果覺拿利, 可以try lunch 囉. lunch同dinner 我自己個人真係覺得幾好架. 生蠔係超正. 我姑9 同小泓媽都去過, 都話好好. 你唔好諗住好多野食. 佢d野唔多, 但好精. 同埋高價野囉. 講真係去魚一丁, 食一個貴既魚生boat 都要四五百啦. 佢仲任你叫, 我覺得都唔算太貴囉.
原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 17:43 發表
朗 b ma,

我想問你係唔係去左 yamm 啦 ?? 真係叫 ok 唔 ok ??

我又見有人開 topic 話正 .... 我又心 c c 想去啦 ,
你去 look 下 :

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1896071&page=1#pid29309157 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

朗 b ma,

我心想一係唔食, 一食食 dinner 啦 ... 有海膽同牡丹蝦
任食好似抵 d 甘姐 !!

同埋好似 dinner 先有 main course 揀 .... so 我想食
dinner 多 d .... 恨恨地食一餐麻

原文章由 HoneySu 於 08-12-2 18:00 發表
你如果覺拿利, 可以try lunch 囉. lunch同dinner 我自己個人真係覺得幾好架. 生蠔係超正. 我姑9 同小泓媽都去過, 都話好好. 你唔好諗住好多野食. 佢d野唔多, 但好精. 同埋高價野囉. 講真係去魚一丁, 食一個貴既魚生 ...

大宅

唔好咁諗啦, 我自問同朗b著夠晒衫架啦. 佢又再傷風. 我都無計, 今日好在去開廣華覆診, 個醫生真係好好人, 同佢睇埋傷風. check左好耐. 見佢耳仔紅紅地, 怕佢耳仔發炎, 開埋抗生素, 化痰, 傷風藥, 一支cream, 一支豬油膏, 退燒水.. 盛惠60大洋. 同我慳返3xx啦. 下個星期三仲返去覆診添呀~~
原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 17:35 發表
朗 b ma,

我都係自己衰 .... 上星期 3 睇完, 都係要食 5 日抗
生素打個 d 傷風菌姐 , 咳個時唔多架 !

去到星期 5 / 六 , 可能又凍番 d .... 一唔小心又冷
親 cash .... 個 2 日明顯見佢 nose 水同咳都多左 :naug ...

大宅

main course, 一般咋.. 唔知係我地食得太飽, 最後先記得叫main course, 所以相比起d魚生, 生蠔, 西班牙火腿, 總係覺得唔吸引
原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 18:03 發表
朗 b ma,

我心想一係唔食, 一食食 dinner 啦 ... 有海膽同牡丹蝦
任食好似抵 d 甘姐 !!

同埋好似 dinner 先有 main course 揀 .... so 我想食
dinner 多 d .... 恨恨地食一餐麻

...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

朗 b ma,

點解仲可以去廣華覆診既 ?? 仲有甘多野 tim ,
真係平平平呀 !

個日去 doctor 唔記 duck 叫佢開支 cream
比 cash 茶爆拆 .... 去龍成買要 $ 95 呀 .....
真係 c 蠢

原文章由 HoneySu 於 08-12-2 18:06 發表
唔好咁諗啦, 我自問同朗b著夠晒衫架啦. 佢又再傷風. 我都無計, 今日好在去開廣華覆診, 個醫生真係好好人, 同佢睇埋傷風. check左好耐. 見佢耳仔紅紅地, 怕佢耳仔發炎, 開埋抗生素, 化痰, 傷風藥, 一支cream, 一支豬 ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

朗 b ma,

魚生, 生蠔我 hb like d .... 不過西班牙火腿唔知
係唔係我妹仔肚 , 入口好咸包埋哈密瓜都唔 duck !

真係一片係 2 片止咋

原文章由 HoneySu 於 08-12-2 18:08 發表
main course, 一般咋.. 唔知係我地食得太飽, 最後先記得叫main course, 所以相比起d魚生, 生蠔, 西班牙火腿, 總係覺得唔吸引

大宅

dinner 果d唔同d架, 唔係咁咸架咋, 我都食到好多, 上次lunch果d無咁貴價既, 我都覺得無咁好味架. 諗起都好想去食. 
原文章由 chickenwing2006 於 08-12-2 18:23 發表
朗 b ma,

魚生, 生蠔我 hb like d .... 不過西班牙火腿唔知
係唔係我妹仔肚 , 入口好咸包埋哈密瓜都唔 duck !

真係一片係 2 片止咋

...

子爵府

醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章

叻叻都係...又打敗仗, 聽日再去見E生

見幼稚園O個邊話, 創價聽日有信收WOR

大宅

叻媽

唔知你方唔方便e-mail 封求位信sample比我呀.

原文章由 xanax1mg 於 08-12-2 22:49 發表
叻叻都係...又打敗仗, 聽日再去見E生

見幼稚園O個邊話, 創價聽日有信收WOR

首頁
12345...99

尾頁

跳至