夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

可能係覺得己經放棄了小三, 但你對佢要求太高, 令佢覺得點都好難做到你的標準, 所以咁講法. 你要檢討吓自己對佢的態度, 否則夫妻感情只會越走越遠.

大宅

yeunghung 發表於 16-12-5 00:52
可能係覺得己經放棄了小三, 但你對佢要求太高, 令佢覺得點都好難做到你的標準, 所以咁講法. 你要檢討吓自己 ...

可能是,以前對佢冇乜要求,小三事件令我們相處方式完全改變了,可能令他太大壓力

子爵府

回覆樓主:

男人普遍都鍾意第女人揀
而女人通常都比男人狠心決絕
最梗要知道自己要咩
未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

開心吸收勳章

比多D背景資料先知道 ....

大宅

hunterml 發表於 16-12-5 10:10
比多D背景資料先知道 ....
我的情況是一年多前發現老公有小三(是一起工作的),當時佢即時說要同小三分,但係其實還在一起,我們因此分居了一個月老公決定斷小三回家(但工作上會有接觸),之後老公也很合作有交帶自己的行蹤,亦讓我看他的所有電話電郵,但早兩個月撞倒老公同小三食飯(他扼我話自己去開會),老公解釋是談工作唔想我擔心所以説謊,為此我們常吵,一吵架佢就叫我搵第二個,或自己要死自己抑鬱,不過每次過兩日又冇嘢,我完全不明白究竟佢是想離開,還是激我,還是想我唔話佢或是其他.....

男爵府

開心吸收勳章

ashbbcheng 發表於 16-12-5 10:26
我的情況是一年多前發現老公有小三(是一起工作的),當時佢即時說要同小三分,但係其實還在一起,我們因此 ...
個小三是否真正斷纜? 如果係, 咪同返你老公一齊 lor. 又唔使死既, 如果未, 比完最後通碟後都無回行動, 咪走人啦.

珍珠宮

開心吸收勳章

ashbbcheng 發表於 16-12-3 20:09
真心不明白為何老公會說「你不如去找你的真愛,你繼續同我一起,你只有痛苦。」
...

妳平時好多怨言咩?

又還是妳老公本身係唔係有啲問題?例如經濟/健康....
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

wing1388 發表於 16-12-5 14:14
妳平時好多怨言咩?

又還是妳老公本身係唔係有啲問題?例如經濟/健康....

平心而論,老公其實好多問題,經濟上也是,和他說的話有關係嗎?

珍珠宮

開心吸收勳章

ashbbcheng 發表於 16-12-5 15:26
平心而論,老公其實好多問題,經濟上也是,和他說的話有關係嗎?

當然,如果佢覺得俾唔到物質上 / 佢自己覺得好嘅生活妳嘅時候,完全有理由講出呢番說話...即係佢覺得自己冇用!

大宅

wing1388 發表於 16-12-5 16:13
當然,如果佢覺得俾唔到物質上 / 佢自己覺得好嘅生活妳嘅時候,完全有理由講出呢番說話...即係佢覺得自己 ...

由一開始識他經濟上他已是這樣,因小三事件我們爭吵他才說叫我搵第二個,是否以前他不覺得是問題,現在覺得經濟是問題?

珍珠宮

開心吸收勳章

ashbbcheng 發表於 16-12-5 16:20
由一開始識他經濟上他已是這樣,因小三事件我們爭吵他才說叫我搵第二個,是否以前他不覺得是問題,現在覺 ...

哦!原來仲有其他問題,咁就唔同講法了...

複式洋房

ashbbcheng 發表於 16-12-5 16:20
由一開始識他經濟上他已是這樣,因小三事件我們爭吵他才說叫我搵第二個,是否以前他不覺得是問題,現在覺 ...

我情況類似,c6有小三, 佢話斷,原諒左,但佢仲有見小三,佢仍然否認。於是我間中就懷疑佢,串佢,黑面。佢就由積極對我好變成冷淡,再追問佢佢就話好怕見到我,連返屋企都好大壓力。我嗰下就發現我其實係不斷推走佢。依家我就嘗試唔理佢有無斷小三,好似以前咁對佢好,過一排先再了解佢有無斷。鬼叫自己依家未夠狠心走人咩。

大宅

hoholulu 發表於 16-12-5 19:41
我情況類似,c6有小三, 佢話斷,原諒左,但佢仲有見小三,佢仍然否認。於是我間中就懷疑佢,串佢,黑面。 ...

是呀,雖然有點無奈,但時間能令自己慢慢放下,現在覺得就算再癹現什麼,雖然不是好的結局,但也會平靜咁分開。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實佢一早對你就冇左感情,同我個個一樣,自己唔想做衰人,咪叫你搵囉,等你忍唔到主動離婚。
我個個就係咁,佢可以周圍同人講頭家冇左唔可惜,真心想知佢會唔會有後悔既一刻。
婚姻對男人黎講等於兒戲。

大宅

fanny3315 發表於 16-12-6 11:31
其實佢一早對你就冇左感情,同我個個一樣,自己唔想做衰人,咪叫你搵囉,等你忍唔到主動離婚。
我個個就係 ...

通常女人看重婚姻多好多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ashbbcheng 發表於 16-12-6 11:47
通常女人看重婚姻多好多

係架,我都睇得重,但當知道佢一路以來都冇愛過我只係搵個符合佢父母要求既人生仔個下真係好激氣,佢到依家都仲可以心安理得,我真係好想知佢當我係咩?將來佢會唔會後悔我只係想約佢出黎平心傾個問題都唔得

首頁

尾頁

跳至