論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

I can't see clearly from video call & photo when I interview her , and I found that she has serious skin problem after she arrived in HK...
工人成面暗瘡, 好恐怖...... (最嬲係佢又唔飲水, 又食炸番薯, 炸蝦片...)
如果佢睇皮膚科醫生好貴, 僱主要付費嗎?

子爵府

joeystar 發表於 16-12-5 09:31
I can't see clearly from video call & photo when I interview her , and I found that she has serious ...
你要佢去睇,要架!
煲d 涼茶佢飲

男爵府

牛年勳章

可以睇中醫,但長時間及要工人肯飲苦茶,佢地唔甜唔飲。

子爵府

回覆樓主:

慘! 最驚佢摸完要唧完瘡又去整嘢食。sorry樓主可能我咁講會嚇親你,但絕對有此可能,這些動作係很不自覺的

男爵府

我之前姐姐又係一面暗瘡(resume照片看不到)

日日夜夜對住、真的不太好受.

男爵府

I can't see clearly from video call & photo when I interview her , and I found that she has serious ...
對,看皮膚科醫生是僱主比錢.

當時我建議比錢我姐姐看醫生、佢唔肯.

仲佢D朋友介紹野比佢搽、搽完更加嚴重左

珊瑚宮

通常爛面加口臭
玩具萬歲!

珊瑚宮

私家皮夫。成千銀落楼
玩具萬歲!

大宅

唉..由佢啦~~生野又唔死得人....為佢咁好做咩....
佢影響你..你叫佢帶口罩做野囉..HAHA

大宅

唉....... 昨天係巴士爆瘡流哂血... 好核突... 然後我馬上比張紙巾佢...
真係好terriable....
因為AGENT FEE 嘅原故, 真係好想換人呀.....

男爵府

回覆 joeystar 的帖子

要照顧小孩?煮飯洗米諗起吾開胃!支持換人!

禁止訪問

大宅

真係好煩, 工人成面暗瘡, 好恐怖...... 佢睇皮膚科醫生好貴, 保險只claim 到 HK$210..... 餘額我要付大約800...

原來佢背部都有 .....

子爵府

joeystar 發表於 17-5-15 10:34
真係好煩, 工人成面暗瘡, 好恐怖...... 佢睇皮膚科醫生好貴, 保險只claim 到 HK$210..... 餘額我要付大約8 ...
換人算啦!
睇皮膚有排睇!

一次$1000,10次都一萬

佢都唔care, 理鬼佢!

伯爵府

工人成面暗瘡有時睇到會食唔落飯,叫距去睇中醫

大宅

正正就是我家個,印姐做了3個月,每次見到她爆瘡,我都有點擔心。她照顧我返全日兩個小朋友和負責清潔煮飯。不過很污槽,例如小朋友白色校服,次次都話洗咗,但是不乾淨。廁所廚房都不乾淨。agent fee太貴,真想換。好懶,來了第三天就被我發現她的underwear擺入我6kg洗衣機洗。但是放假出門仍然化妝,先出。仲有經常早上被我發現廁所垃圾桶有一點一點血跡的紙巾,應該就是早上洗面就順便吱瘡

男爵府

hamsterma 發表於 17-5-15 13:59
工人成面暗瘡有時睇到會食唔落飯,叫距去睇中醫

佢地日日又炸又炒,仲落勁多油

睇醫生都無用

伯爵府

咩年紀?
唔似普通問題,可能荷爾蒙出事
有排醫...
Agent fee 數目不少
不過我諗我都會忍痛換人

公爵府

中環李祖琪收280元,見過有姐姐睇,星期日上午都開,勁多人.

首頁

尾頁

跳至