烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問初學焗蛋糕邊隻焗爐經濟又實用?
另外用嚟打邊爐邊隻電池爐好?要幾多w先夠滾?
thanks!

大宅

最近買咗美的電池爐重有個煲送, 火力最大去到2100火,
都好快滾。

原文章由 支支 於 08-12-3 13:57 發表
thanks!

子爵府

畀面勳章

thanks!
我用LOYOLA PT928 ,26升,有熱風對流,06年豐澤賣$499,好用,較便宜,打邊爐,就用飛利浦紅外線爐,不受器皿限制,不過要千多元

[ 本文章最後由 alicemun 於 08-12-4 10:20 編輯 ]

別墅

我用德國寶電(遲)爐, 三個字, 平靚正, 300到仲送埋個煲, 打邊爐吾使甘貴都得, 爐爐我用tefal 18lit, 而家係豐澤398, 國美都係538, 係絛熱風, 不過都幾好用, 度數好足

大宅

唔該哂各位,焗爐價錢唔太貴就啱哂我!因為想試下焗蛋糕曲奇,如果唔成功都冇咁浪費$$,等我去豐澤睇下先.
請問18lit個容量夠焗幾多吋蛋糕ka?
thabks!

原文章由 牛咪咪 於 08-12-4 09:06 發表
我用德國寶電(遲)爐, 三個字, 平靚正, 300到仲送埋個煲, 打邊爐吾使甘貴都得, 爐爐我用tefal 18lit, 而家係豐澤398, 國美都係538, 係絛熱風, 不過都幾好用, 度數好足 ...

[ 本文章最後由 支支 於 08-12-4 14:12 編輯 ]

大宅

我在yahoo 找LOYOLA 資料時睇到的,轉貼:
這個價錢雖然算合理, 但我不知道你的用途是什麼?是焗雞肉, 麵包, 蛋糕!

我現在也用緊這個牌子, 如果是焗兩類都OK, 麵包和蛋糕溫度就要小心尤其是蛋糕要焗很久, 焗出來的蛋糕不算完美! 但如果想返熱面包就不要焗太耐(都OK)!

這個牌子的弊處是焗爐(最入面)常常會焗濃, 食物會變成一邊漂亮一邊黑!

本人非常喜歡煮食, 希望可以幫到你!

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7007090303690

民房

我都係啱啱買左士豆Tutto $420,都幾好用~~
土豆 ~ 好多教整蛋糕既都用呢個牌子

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1921621

thanks!

複式洋房

thanks!

我兩個月前開始學整蛋糕,就係買Loyola,但係溫度唔平均,好易焗燶,後尾用咗一個月就轉用Tefal 26L,好好多。
Loyola價錢平,抵玩,但係一定要自己質下個溫度,唔可以照哂recipe o既溫度,要自己就,通常要減啲,同埋 一路焗,一路要睇火,中途要轉位,等佢受熱平均。

大宅

唔該哂大家嘅意見,我今日睇左兩個焗爐係有熱風對流價錢都啱我ka!大家有用過嗎?可以比d意見嗎?
asko$380
galanz$388
另外熱風對流重要嗎?售貨員說有會好d食物不會外熟內生???
thanks!

大宅

我已經買左galanz la!^^
希望好用la.

首頁

尾頁

跳至