跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我N年前已經登記咗捐肝捐骨髓... 唯一係地貧唔可以捐血~ 不過我係B型血的~

BTW, 請O+血型朋友去紅十字會驗血捐骨髓~
今年十優狀元的爸爸 (吳志韜) 係我世叔伯, 去年發現患上急性血癌, 經過一次近親骨髓移植, 但雖近發現失敗, 癌症復發了... 現急需O+血型骨髓幫助

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原文章由 kerkermui 於 08-12-3 21:29 發表
其實要骨髓嘅case, 多數臍帶血幫到! 知唔知有無check過紅十字會? 睇報紙好似話搵到match骨髓喇..
其實HK医生呢方面慢過歐美好多, 聽講so far得幾個大人用過臍帶血! ...

今朝收音機話好似有初步match...
唉, 臍帶血, 就算想捐都唔係間間醫院肯做...
生豬弟嗰陣問過, 得QE & KWH做, 因為近血庫

首頁

尾頁

跳至