婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

mameme 發表於 17-1-5 15:38
我睇返日期, 政府醫生俾專科轉介信我係7/12, 專科俾我個期係19/1, 你可參考一下個時間, 但我張信講明緊急, ...

就係都比唔到期我....等唔知等幾耐13/2返去耳鼻喉科覆診

伯爵府

ideliu86 發表於 17-1-5 15:50
就係都比唔到期我....等唔知等幾耐13/2返去耳鼻喉科覆診
但你已知有鈣化點? 咁就唔好拖喇, 因醫生話怕會擴散, 有機會會去淋巴就麻煩, 不如你先睇個私家醫生, 叫佢寫轉介信俾你去政府排專科.

伯爵府

ideliu86 發表於 17-1-5 15:50
我原本係睇明愛醫院家庭醫學, 但醫生俾專科信我時, 話排咗專科, 會先排期照超聲波, 再由專科醫生睇報告排手術, 就係家庭醫學個醫生叫我最好自己外面照超聲波先, 再攞報告返去俾佢, 佢再寫多封緊急信俾我遞上專科.
照佢咁講, 排咗專科都仲要排超聲波, 都未知幾時排到手術, 期間可能仲要等驗血驗甲狀腺功能等等各樣報告.

大宅

mameme 發表於 17-1-5 15:55
但你已知有鈣化點? 咁就唔好拖喇, 因醫生話怕會擴散, 有機會會去淋巴就麻煩, 不如你先睇個私家醫生, 叫佢寫 ...

我照果時都知鈣化左約1cm......果日覆診都話唔好野....20/12覆診到宜家都無回音.....你做手術幾錢

伯爵府

ideliu86 發表於 17-1-5 16:03
我照果時都知鈣化左約1cm......果日覆診都話唔好野....20/12覆診到宜家都無回音.....你做手術幾錢
...
住院要5-7日, 報價大約98000.
我睇過網上資料, 話甲狀腺擴散會比較慢, 咁都唔好太擔心喇

大宅

mameme 發表於 17-1-5 16:29
住院要5-7日, 報價大約98000.
我睇過網上資料, 話甲狀腺擴散會比較慢, 咁都唔好太擔心喇
...

你可介紹醫生給我嗎

伯爵府

ideliu86 發表於 17-1-5 17:03
你可介紹醫生給我嗎
已PM你.

我都只係响BK睇comment揀幾個醫德好既, 再網上search醫生名睇評語, 呢個醫生解釋非常清楚, 令我好安心交俾佢.

首頁

尾頁

跳至