自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

錯在政府在先,點解會咁官僚,攤慢綠的申請事宜,令的士制度分化,可悲!

珍珠宮

原文章由 臭八婆 於 08-12-4 13:36 發表

D人成日話統一哂咪得
統一哂D的士市咪出灑市區塭食
果陣我地搭白牌車重貴過
五個人坐的士,鄉村路有得揀都唔願去LA

邊個要補 先???

估到啦.. 真係唔細啦你...

大宅

原文章由 titankaine 於 08-12-3 23:46 發表
其實新界taxi又幾慘...
真係因為紅的士而無生意...
不過佢地又激進左少少...

其實紅的d生意都唔好好架咋, 做的士都好難做架, 香港又交通方便, 真係唔係好多人幫襯的士架, 不過佢地今次既行動真係激左d, 佢地其實可以用其它方法表示佢地既不滿...

禁止訪問

珍珠宮

原文章由 臭八婆 於 08-12-4 13:55 發表

牌價都唔同la,點補丫
成日串串貢 你理得我幾時細幾時大啫

今朝都有同亞大討論尼個問題, 兩線合一, 綠的補錢好大件事, 唔補就要政府回水, 仲大件事.... 橫又死掂又死也....

男爵府

擺明運輸處偏心啦

仲有呀,今次我好唔欣賞d policemen
佢地仲打玻的士既玻璃窗
跟手駛開d的士

我係的士司機就一定告佢呀:;pppp:

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

禁止訪問

大宅

原文章由 clementying 於 08-12-4 14:01 發表
擺明運輸處偏心啦

佢地仲打玻的士既玻璃窗
跟手駛開d的士

我覺得運輸處想分化紅的同綠的. 不過我對的士司機既印象好差, 上次我折的士, 佢停係面前, 一見有3個小朋友, 即刻開走, 拿出"暫停載客", 開走完又見佢著返燈, 我頂....... 今個星期佢+價, 我坐的士, 以為+多$2,(我呢d c9, 唔識嘢, 點知唔係只係+2咁簡單姐) . 我問唔係+$2咩? 佢成張紙掉過來串到. 所以我一定唔幫佢地.

珍珠宮

2024年龍年勳章

運輪處係偏心..我都覺..但的士咁做又影響左其他人..唔太好囉..抗議都至少開番一條線給車行嘛!雖然運輪處唔公平對待,但唔代表可以對其他人唔公平..

原文章由 clementying 於 08-12-4 14:01 發表
擺明運輸處偏心啦

佢地仲打玻的士既玻璃窗
跟手駛開d的士

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 sonic04 於 08-12-3 23:54 發表
表達不滿都要顧下人啦

慘就可以殺人放火嗎 ???

我住村好多時都係call車,剛剛出去個的士佬都話亂個屎坑,越加d人就越唔坐車,而家個個都驚冇野做,佢話今日周街車,佢都做小左生意,話有人叫佢地攪架,咁攪法我地要同d村長開會要求綠van收12點啦.
出一出天水圍都17.-,一轉綠van5.-咋
<br><br>

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

講開綠的,有日我坐時個司機一番話令我幾感動.
佢話,寧願綠的唔好加價,依家咁既時勢,仲要加,D人唔搭咪仲衰,香港地,個個都要食飯,做的士既,都係公共交通工具,唔應該只睇自己利益,因有d公公婆婆年紀大,有事時想搭的士,萬一又貴左,叫佢地點算?到有事時唔通去迫巴士?
佢話紅的鍾意加就加飽佢,佢綠的寧願唔加.

我覺得佢心地好好,起碼都會諗下d老人家.

子爵府

肯唔肯補$$$ 要問過d 綠的車主
1個牌差百幾萬
再者d 司機覺得紅的易搵客
咁佢地可以出市區租紅的
我識有司機住天水圍都係出市區揸

原文章由 tkkmama 於 08-12-4 13:47 發表

邊個要補 先???

估到啦.. 真係唔細啦你...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~
**if you wanna cry, cry on my shoulder;
    if you need someone who cares for you;
    if you're feeling sad; your heart gets colder;
    yes I show you what real love can do.**

男爵府

原文章由 siuwa 於 08-12-4 14:15 發表

我覺得運輸處想分化紅的同綠的. 不過我對的士司機既印象好差, 上次我折的士, 佢停係面前, 一見有3個小朋友, 即刻開走, 拿出"暫停載客", 開走完又見佢著返燈, 我頂....... 今個星期佢+價, 我坐的士, 以為+多$2,( ...

但係有一次我一家大細(我、c6、小b(當時未有1mth))
坐短途的的,$30內啦
走既時候的士司機俾左封利是我
話祝小bb健健康康
我真係好感動嫁
老公話都唔慌係
我就話祝福係 都買唔到既

點知番到屋企拆利是

係係係...................
$1美元呀

雖然唔係好多
但係我地既車費係$30內咋

不過,利是封係印有佢個名、tel
可能佢想宣傳下
但係佢既說話真係good呀

人地都係搵食jack

高官真係食金啦

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 FA8866 於 08-12-4 14:40 發表
講開綠的,有日我坐時個司機一番話令我幾感動.
佢話,寧願綠的唔好加價,依家咁既時勢,仲要加,D人唔搭咪仲衰,香港地,個個都要食飯,做的士既,都係公共交通工具,唔應該只睇自己利益,因有d公公婆婆年紀大,有事時想搭的士, ...

i was on a green taxi...and the driver said the exactly the same thing as u mention above...maybe its the same driver

別墅

政府趕狗入窮巷,
唔激進,邊有人理佢地丫.
不過,被影響既人會好激氣,這個是理所當然!!
各有前因莫羨人

首頁

尾頁

跳至