夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

從沒有想過會發生在自己身上的事情,竟然發生了﹗我有了BB,但也剛發現丈夫與一個有男友的女仔拍拖。丈夫被揭發後,坦白跟我說,知道自己和那女仔冇將來,但這一刻,他很難忘記這女仔,儘管被我發現了,他仍遇然與她聯絡,那女仔在WHATSAPP裏仍會說掛念他 (當然,我不會知道我丈夫怎樣回應她)。他說,他還需要一些時間與那女仔斬纜,但沒有承諾何時可與她斷絕聯絡。
我想問,我可以點?????? 我已痛不欲生,為什麼丈夫仍可這樣狠心,明知我已肝腸寸斷,仍然要與這女孩來往? 大概是我們之間出現了問題吧? 否則,第三者也不能乘虛而入。我的心真很的很痛,我不想孩子出世後沒爸爸......

侯爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

take care

mandychan0510    發表於 17-3-14 08:57

大宅

啦啦隊 發表於 16-12-9 17:10
從沒有想過會發生在自己身上的事情,竟然發生了﹗我有了BB,但也剛發現丈夫與一個有男友的女仔拍拖。丈夫被 ...

樓主,知道你現在的困難,發現外遇,其實我們作為太太的可以做的很有限,先好好照顧自己,其次知己知彼,有些網站幫了我好多,與你分享:
http://www.marriagebuilders.com/graphic/mbi5059_qa.html
這(emoji)讓我知道外遇如何發生,也有實質建議
http://mypaper.pchome.com.tw/chiuhsien/category/7
這裡有很多實用的有知慧的方法對我好有幫助

有了孩子已經不容易,再加上人生最痛,你會想去和人傾傾嗎?若可以,和先生一起見婚姻輔導。外遇好像吸毒一樣,一旦上了癮要戒不容易,要男人願意而又有決心才行,找人幫忙比較理想,因為男人就算理智上知自己好錯,也很難去面對,但冷漠和逃避卻又對你做成更大的傷害。
面前的路確實實不容易,但困難一定可以走過,為自己和孩子加油!

mandychan0510    發表於 17-3-14 08:57

子爵府

畀面勳章

回覆 啦啦隊 的帖子

難得你老公咁坦白,連呃你氹你都廢事,如果你唔想bb出世冇左爸爸,咁咪接受囉。。世事冇兩全其美架。。你要記住「Don’t Try to Control the Uncontrollable」
如果唔係,你會好似依家咁痛苦

Gar_Cat    發表於 17-3-15 14:27
mandychan0510    發表於 17-3-14 08:58
BIGPAT    發表於 16-12-13 13:57
littlesun    發表於 16-12-13 05:28

翡翠宮

我覺得你要好好哋調整好自己心態,同埋規劃好自己人生,宜家唔好將太多情感寄託放落你老公度先,因為已經發生佐,你越想快D解決呢個問題,就會越多事發生。

男爵府

暫時不必衝動去解決 ,反正他們不會長久,希望浪子回頭可原諒 。

盡量放鬆心情 , 好好安胎 , 健康重要 !

別墅

回覆樓主:

真係好想解剖下呢啲男人,點解可以咁賤格!我嗰個都係,我女依架4個月,我已經企返起身(emoji)我同囡囡會活得比佢好,無咗佢,唔可惜,囡囡有我雙倍的愛♡

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

暫時, 好好陀B....... 心情不好, 會影響BB架......... 你現在當佢BB爸爸先, 這樣會好D......... 無工人姐姐, 家務不要自己做晒。

子爵府

回覆樓主:

我係妳返娘家,耳根清靜,無謂日日要check佢手機,自己情緒波動。比空間佢諗清楚,斬唔到纜就唔好搵老婆,冇得一腳踏兩船。妳自己唔做得乾脆利落,就係姑息縱容佢繼續偷食。做咩要冇咗佢會死咁? 佢就更加食住妳,明知妳走唔甩,佢偷食妳都會死忍,妳都好大責任。

mandychan0510    發表於 17-3-14 08:58

水晶宮

你一定要C6儘快砍斷同個女人嘅聯繫,唔係佢仲會藕斷絲連

珍珠宮

月牙兒♡ 發表於 16-12-12 17:46
我係妳返娘家,耳根清靜,無謂日日要check佢手機,自己情緒波動。比空間佢諗清楚,斬唔到纜就唔好搵老婆, ...

我都會咁做

做空間佢,亦俾空間自己諗清楚
樓主你而家懷孕,日日check電話對你都不好啦

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

首先穩定自己心情, 好好安胎先, 我知好難做得到, 每日來回地獄幾敞,但你無得簡, 佢地熱戀中係斷唔到, 如果佢理你感受就唔會做出呢d制為傷害你, 所以唔洗問點解, 雖然殘酷但你都要面對現實, 因為佢唔愛或者唔夠愛你! 如果可以返娘家就回娘家休養, 因為面對佢你無法平靜, 仲會狂check佢, 搵得越多知得佢地既野越多, 你既傷勢越深, 以後回復更難, 更何況佢唔會再同你講真話, 被發現了只會收埋黎玩, 因為怕你日嘈夜嘈佢, 好好冷靜嘗試唔好理佢諗佢既野, 諗黎都冇用你控制唔到佢, 唯有改變自己, 諗下今後自己應該點行先係皇道, 加油!

大宅

事情已發生了三個月,我發現他們仍有whatsapp來往,而且應該有段時間msg得好密。我係咪應該放棄? 留一個不斷傷害自己的人在身邊,還有什麼意思?

翡翠宮

只係ws? 無見面無上床?

如果係, 你又唔想走; 當佢地筆友, 唯有.

大宅

回覆 mini1204 的帖子

唔知有冇見面,但我信佢地冇親密行為。其實我本來諗住離婚,但見c6近日對我好咗,我又心軟 (雖然我知道佢哋仲有頻密地用whatsapp聯絡) 其實,如果一日仲有聯絡,又點會忘記到對方?

珍珠宮

啦啦隊 發表於 17-2-21 17:27
事情已發生了三個月,我發現他們仍有whatsapp來往,而且應該有段時間msg得好密。我係咪應該放棄? 留一個不 ...

同意樓上JM所講佢一日唔斬纜一日唔返去。。。到咗呢個頻臨離婚嘅地步一定要俾4大長老知道。。。

珍珠宮

set 定時間叫佢斷絕關係,之後佢個人返來,個心可能還未返,咁你要冷靜比時間佢處理情緒,切勿在期間大吵大鬧,嘗試正常生活⋯⋯其實佢知冇未來,可能义錯腳啫,但先要佢地斷絕來往

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

Winnie_1210 發表於 17-2-21 18:06
同意樓上JM所講佢一日唔斬纜一日唔返去。。。到咗呢個頻臨離婚嘅地步一定要俾4大長老知道。。。:t ...

贊同!就算佢返來都要想下要唔要。現在東窗事發都可以若無其事承認,還要繼續聯絡!你忍得住嗎?相信他是知道你內心一定非常痛苦,但他仍去傷害,他有多愛你心中明白了吧!對不起說話太直,請原諒!

我現在深深體會到女人一定要愛自己,男人真是靠唔住。樓主,你要堅強,以後為自己和BB。

大宅

回覆樓主:

樓主唔好再check佢電話啦,同佢好堅定咁講,如果你仲想要呢個家,要我同bb既,就同個女人斷絕來往,如果你放唔低佢,你就去佢度啦,我地離婚。如果佢肯就比一次機會佢,如果佢仲有下次,就即刻離婚。
我覺得小朋友冇爸爸係冇問題架,d垃圾爸爸要黎做乜?我一出世就冇爸爸,而家呢刻不知幾支持我媽咪既決定,當時我老豆爛賭唔顧家,佢都係揀左賭,當時我剛出世。
想一想,就算同你老公一齊,但佢間中出去搵個女人,仲要唔知幾時佢地攪大一件出黎。咁做夫妻有咩意思?

子爵府

樓主,其實我覺得無幾多個女人可以接受到老公有第二個,如果係咁,比我會博一博,長痛不如短痛,你打定輸數會無咗個老公先,搬出去住,佢有機會諗清楚仲愛唔愛你,好過一直拖拖拉拉呀。

如果佢諗清楚係愛你既,唔該佢撇脫d,同個小三斬纜呀

首頁
12345...6

尾頁

跳至