夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

ashbbcheng 發表於 17-2-22 22:40
你要努力,繼續加油,是不容易的,但總會過,最壞的情況過後面前只會比現在好
...

其實,外遇問題係咪真係好普遍? 點解男嘅結咗婚,女嘅有男友,仲可以衝破道德和責任感,去背叛各自的另一半??? 究竟出軌之前,佢哋有冇諗過自己做緊乜嘢???

大宅

啦啦隊 發表於 17-2-22 23:20
其實,外遇問題係咪真係好普遍? 點解男嘅結咗婚,女嘅有男友,仲可以衝破道德和責任感,去背叛各自的另一 ...

是啊,我們很難明白,因為我們不是會做這樣事情的人,但是在我工作的地方,我知道的也有兩個男同事出軌,我想是現在很多人道德觀太低,沒有了委身和承擔,把自己放到無限大,着重感覺,不去理會別人的感受,才會這樣。

子爵府

其實,外遇問題係咪真係好普遍? 點解男嘅結咗婚,女嘅有男友,仲可以衝破道德和責任感,去背叛各自的另一 ...

其實不如問下d女,為何自己有男友/老公又要攪人老公?

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 啦啦隊 的帖子

其實, 我諗我地哩D做唔出0既人係唔會明佢地個腦諗乜
就我而言, 當我諗到我做0既行為會令另一半, 同埋D仔女唔開心, 我就唔會想去做。係, 戀愛感覺係會好開心, 相比起每日係屋企日日如是0既生活實在多姿多彩好多, 但其實哩種感覺係咪都會過去, 就正如自己同另一半一開始都係咁SWEET架啦

人總係唔會接受哩樣野, 而覺得係屋企搵唔到佢想搵野就出去搵,但佢地點解唔試下係屋企作出改變拎自己搵到自己想要0既野呢?

.........................................

大宅

回覆 lovestarry001 的帖子

傷心過後,我也很憤怒。怒他這樣不顧一切地傷害我。我忍受了他這麼多,也原諒了他,但他仍繼續與她保持聯絡,我想,我真的心淡了。

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 啦啦隊 的帖子

明白果種感覺, 但言語上真係唔知點安慰你,只能說時間能沖淡一切怨恨
.........................................

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

啦啦隊 發表於 17-2-23 14:43

傷心過後,我也很憤怒。怒他這樣不顧一切地傷害我。我忍受了他這麼多,也原諒 ...

我的經驗是隨心而行,不要迫自己去原諒佢、接受佢、唔愛佢.......等。因為迫自己去做會非常痛苦。只做令自己開心的事,放下愛佢恨佢,說易行難。現階段最緊要係你同BB的健康,保重身體愛自己=愛BB。加油!

大宅

soright 發表於 17-2-23 01:31
其實不如問下d女,為何自己有男友/老公又要攪人老公?

我老公的外遇對象是離婚婦,佢因為老公出軌離婚,做過正印再做小三(emoji)

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

ashbbcheng 發表於 17-2-23 17:07
我老公的外遇對象是離婚婦,佢因為老公出軌離婚,做過正印再做小三(emoji)
...

報仇式出軌。。。。。。

大宅

小小bb 發表於 17-2-23 16:25
我的經驗是隨心而行,不要迫自己去原諒佢、接受佢、唔愛佢.......等。因為迫自己去做會非常痛苦。只做令自 ...

我好內疚,好想令自己開心啲,但成日都忍唔住流眼淚。

公爵府

好普偏....身同感受...上黎呻下,呢度好多同路人

公爵府

啦啦隊 發表於 17-2-23 14:43

傷心過後,我也很憤怒。怒他這樣不顧一切地傷害我。我忍受了他這麼多,也原諒 ...

個個都係咁,佢地唔會立即斷,比d時間佢,同樣地,比時間自己,保重自己身體

大宅

ivycowcow 發表於 17-2-23 22:23
個個都係咁,佢地唔會立即斷,比d時間佢,同樣地,比時間自己,保重自己身體
...

點解我咁傷心,佢仲要繼續同對方聯絡? 我開始心淡,覺得佢根本唔愛我...你愛一個人,會忍心傷害他嗎?

公爵府

啦啦隊 發表於 17-2-22 18:53
我也有看書,我明白先生有外遇,也是源於本身不滿足夫妻關係。我盡量不給他壓力,和他一起的時候,我特別 ...

唔需特別去討好佢,隨你自己心意,做好自己,保重身體,佢自然會返黎你身邊。

公爵府

啦啦隊 發表於 17-2-23 22:25
點解我咁傷心,佢仲要繼續同對方聯絡? 我開始心淡,覺得佢根本唔愛我...你愛一個人,會忍心傷害他嗎?
...

事實就係咁,一般戀情唔會話斷就斷。比些時間佢,適當時候自然會做適當的事。

我剛經歷過。

公爵府

啦啦隊 發表於 17-2-23 22:25
...

唔知你地平時關係點,但一般男人內心一定最愛自己太太的。

佢冇心傷害你的,因為係男人世界內,你唔知就等於冇傷害過你。

好好保重身體。

子爵府

ivycowcow 發表於 17-2-23 22:32
唔知你地平時關係點,但一般男人內心一定最愛自己太太的。

佢冇心傷害你的,因為係男人世界內,你唔知就 ...

唔知=無傷害,呢句!我老公講過!
我話咁而家知,傷害左咁點?
而家得你2人開心我唔開心咁我點?做錯果d開心,無错的唔開心咁咩道理?

公爵府

soright 發表於 17-2-23 22:55
唔知=無傷害,呢句!我老公講過!
我話咁而家知,傷害左咁點?
而家得你2人開心我唔開心咁我點?做錯果d開 ...

咁而家佢解決左未?

子爵府

ivycowcow 發表於 17-2-23 23:11
咁而家佢解決左未?

日日叫佢解決我!我唔得閒理佢私生活

公爵府

ashbbcheng 發表於 17-2-22 17:57
後主,我也經歷過,都好明白你感受,其實現在你老公就吸毒一樣,他理智上知道要斷,但是又做不到。我也經 ...

非常同意

首頁
12345...6

尾頁

跳至