跳至

首頁

尾頁

大宅

我對twins都上緊Letterland,雖然每堂2小時,但老師真正帶小朋友的時間挾埋得唔夠45min,唔可以話平.我上埋1月會試下step 2, step 2要每月$750(每星期一堂).
Twins 媽咪

大宅

我試過Letterland Step 2,他跟Baby Buddies 差唔多,只係D同學大個D,自然做老師既response 好得多,但個老師都係教唔到咩,contact time 又少,好老實說,$750/月(每周一堂)實在唔值,反而我地之前跟過BK 媽咪包過playgroup班,我對女好開心,又學到野,就算已經無上2個月,他們仲記得一些當時學過D野,當時唱過D歌.
Twins 媽咪

大宅

pekkle1120,

最好試下先,反正都唔使錢.我之前上星期六班,個Miss好吞pok,大部份時間都係自由活動,得D媽咪係甘同小朋友講英文,個miss只係特定兩段時間跟小朋友玩mass games/story telling/唱歌,挾埋都唔夠45分鐘. 如果係老人家或工人帶上堂,那就連聽媽咪講英文都無機會.如果家裡無買甘多玩具,都可以當係上堂時俾小朋友玩下唔同款玩具.

原帖由 pekkle1120 於 09-2-9 16:04 發表
fc926,

如果好似你咁講, 好似唔係咁好喎...
我而家上緊o個度, 我個女可以記得晒全首歌點唱, 同埋d 舞蹈點跳o家...如果你咁講, 我諗我試一堂睇睇點先喇...
而家o個度只係衰在d 時間控制得差...其他都唔係話咁差...
...
Twins 媽咪

首頁

尾頁

跳至