跳至

首頁

尾頁

大宅

我個囝都係去letterland,老師係純正英國人,而且係英國取得幼兒教育文憑.

要睇下各位的要求,如果只係玩下&聽英文,letterland係吾錯的選擇.如果要佢學好多好多野,如文字之類,果度就吾岩law.

大宅

letterland的 Step 2 同Babby Buddies好吾同,比Babby Buddies悶,做的野多數都係靜態,真係吾係咁好.早幾日試堂,阿囝行行企企吾知做咩好,原本我個囝夠兩歲就要轉Step 2,依家都吾考慮轉 lu.

真係好煩惱,都吾知同佢轉去邊?

原帖由 fc926 於 09-2-7 23:24 發表
我試過Letterland Step 2,他跟Baby Buddies 差唔多,只係D同學大個D,自然做老師既response 好得多,但個老師都係教唔到咩,contact time 又少,好老實說,$750/月(每周一堂)實在唔值,反而我地之前跟過BK 媽咪包過playgrou ...

大宅

澄澄媽,
我都好想知邊間YMCA?我都好想試下.
原帖由 pekkle1120 於 09-2-10 14:45 發表
不過我今個星期六都會照上先o既...
但我剛剛報左另一間...剛剛好上晒小天才...就轉去ymca...都幾抵...14/3 - 6/6 都係收$1200...
1.5 hrs一堂...等我又試下睇下好唔好先...
因為澄澄仲有成9個月先開學...真係希望把 ...

首頁

尾頁

跳至