潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

黎緊去日本諗住買條珍珠頸鏈結婚果陣戴。上網睇大部份人都推薦Mikimoto / Tasaki,但睇過實在係太over budget 請問有sis有喺日本買過呢兩個牌子以外既珍珠頸鏈嗎?

男爵府

回覆樓主:

你budget幾多,其實日本真係呢兩個品牌出名,如果太貴你咪張貨就價買細粒d.唔好買到花珠級數,同埋睇下你mind唔mind,去日本d second hand shop隨時發掘到好野

大宅

el_20 發表於 16-12-11 15:34
你budget幾多,其實日本真係呢兩個品牌出名,如果太貴你咪張貨就價買細粒d.唔好買到花珠級數,同埋睇下你mi ...

我budget唔多,希望$7000內買到一條,我都知唔會買到花珠級數。
不過真係無諗過可以去二手店尋寶,多謝提醒

男爵府

stera 發表於 16-12-12 00:00
我budget唔多,希望$7000內買到一條,我都知唔會買到花珠級數。
不過真係無諗過可以去二手店尋寶,多謝提 ...

$7k 唔好諗M記,唔太趕的話3月珠寶展買

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

回覆樓主:

如果是 Akoya 普通珠,千零二仟蚊已經有一條,當然尺寸越大,價格越貴。

如果要高品質,最好買証書貨,其中以‘真珠科學硏究所’出的証書最靠譜,白色珠最高级數是天女,其次是花珠,可以上網 search 資料

我鐘意格價,暫時有兩個日本珠賣家報價,價錢相差無幾,其中一個今日賣的價錢,你可以參考一下
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

首頁

尾頁

跳至