跳至

首頁

尾頁

洋房

四月頭生BB天氣好難預計, 我聽朋友話唔好買短身和尚袍, 驚凍親BB嘅肚, 最好係買夾衣型內衣, 但我見吉之島大減價都成$50-90/, 唔知大家有冇又平又質地好嘅純棉內衣介紹呢? 邊度買同幾多錢? 希望各位有經驗嘅媽咪分享吓!
另有冇人喺JSHOPPER 訂過下圖內衣? 唔知質地好唔好呢? 謝謝!

別墅

您可去花園街睇睇, 價錢平過those in department stores.

原文章由 Mellisa 於 08-12-4 17:36 發表
四月頭生BB天氣好難預計, 我聽朋友話唔好買短身和尚袍, 驚凍親BB嘅肚, 最好係買夾衣型內衣, 但我見吉之島大減價都成$50-90/件, 唔知大家有冇又平又質地好嘅純棉內衣介紹呢? 邊度買同幾多錢? 希望各位有經驗嘅媽咪分 ...

洋房

原文章由 catbb888 於 08-12-4 17:48 發表
您可去花園街睇睇, 價錢平過those in department stores.

今日去咗花園街買咗BB內衣喇! 真係好多檔BB嘢亦都好鬼多人!!!
買咗2件夾衣型內衣$29 x 2pcs, 1件長和尚袍 $39/pc, 1件包被 $45, 同埋BB浴巾$100/4条! 純棉質地OK又幾抵買喎!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

請問近花園街邊樹呀....等我過兩日出去睇睇....

洋房

之前千色店都做特價,長身的和尚袍都係廿幾蚊兩件,
包被都係五十蚊到,所以掃左唔少 ...

洋房

係呀, 其實吉之島, 千色店好多時都會特價. 長, 短和尚袍都係2x-4x件, 純棉. 你可以去睇睇. 唔使咁迫, 揀得舒服d.

洋房

千色店我唔就脚, 唔知啲BB內衣質地好唔好呢?
我就係喺吉之島揾唔到平靚正嘅款式, 所以就去咗花園街搜尋囉! 可能要再等BB展先有?!
至於花園街嘅BB衫牌子種類很多, 有啲係出口貨, 質地好好, 其中我買咗美國JCPENNY Carter's 嘅牌子包被 $45/pc, 網上賣$100 以上! 當然有啲雜嘜牌子再平啲, 如果價錢同吉之島差唔多, 我都會揀番shops 買有保証啦!

洋房

原文章由 poloking 於 08-12-7 01:41 發表
請問近花園街邊樹呀....等我過兩日出去睇睇....

Poloking,
我見成条花園街都有BB衫, 你可以由街頭行到街尾, 保証有收獲!
不過最好唔好星期六,日去睇, 迫到嘔!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 Mellisa 於 08-12-9 16:29 發表

Poloking,
我見成条花園街都有BB衫, 你可以由街頭行到街尾, 保証有收獲!
不過最好唔好星期六,日去睇, 迫到嘔!

我早兩日去睇左啦....都買左d衫仔/長短和尚袍俾bb....今次主打買屋企著個d....但我買唔到bb沖涼既浴巾呀....

別墅

Mellisa,

那裡還有些出口店, 您有無睇吓? 不過能否執到"正"貨, 就睇您遇唔遇啱啦!

其實有好多地方都有bb衫賣, 不過旺角花園街就多些, 我因為唔近旺角, 我就在灣仔買屋企著的衫俾我個女.

原文章由 Mellisa 於 08-12-6 19:47 發表

今日去咗花園街買咗BB內衣喇! 真係好多檔BB嘢亦都好鬼多人!!!
買咗2件夾衣型內衣$29 x 2pcs, 1件長和尚袍 $39/pc, 1件包被 $45, 同埋BB浴巾$100/4条! 純棉質地OK又幾抵買喎! ...

珍珠宮

tsuen wan 千色店$100 for 3 pic.....BB內衣/和尚袍

洋房

原文章由 poloking 於 08-12-10 12:26 發表

我早兩日去睇左啦....都買左d衫仔/長短和尚袍俾bb....今次主打買屋企著個d....但我買唔到bb沖涼既浴巾呀....

其實我喺賣普通嘅浴布檔口買, 特別同老闆講要質地好, 柔軟同適合BB沖涼用, 咁佢就介紹我買張大浴巾 $100/4pcs, 手感唔錯! 我買嗰間喺近旺角嗰边嘅檔口...

洋房

原文章由 catbb888 於 08-12-10 12:36 發表
Mellisa,

那裡還有些出口店, 您有無睇吓? 不過能否執到"正"貨, 就睇您遇唔遇啱啦!

其實有好多地方都有bb衫賣, 不過旺角花園街就多些, 我因為唔近旺角, 我就在灣仔買屋企著的衫俾我個女.

...

Thanks catbb888! 嗰次去花園街迫到死, 下次我會揀平日去慢慢揀, 慢慢睇! 其實我都鐘意出口貨, 質量有保証嘛!

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

花園街d野
係平
但唔平得好多
吉吉島果d公司之類可能貴少少
但寧願等減價買
我上胎除左和尚袍係花園街買係ok
其他bb衫洗兩三次就掉得
晒氣

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

原文章由 Mellisa 於 08-12-4 17:36 發表
四月頭生BB天氣好難預計, 我聽朋友話唔好買短身和尚袍, 驚凍親BB嘅肚, 最好係買夾衣型內衣, 但我見吉之島大減價都成$50-90/件, 唔知大家有冇又平又質地好嘅純棉內衣介紹呢? 邊度買同幾多錢? 希望各位有經驗嘅媽咪分 ...

jshopper既bb衫一定貴過花園街
但料就一定靚好多
我而家都係jshopper買衫褲俾大仔架
我大仔d內衣係mothercare買
著兩年都得
花園街果d
洗幾次玩完
但價錢只係每件差幾蚊

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

咁又係呀....花園街d衫仔/袍仔都唔係好平咋...我買左幾set咋....咁我遲下去jusco/永安再入d貨先

洋房

原文章由 雪~bb 於 08-12-12 02:51 發表

jshopper既bb衫一定貴過花園街
但料就一定靚好多
我而家都係jshopper買衫褲俾大仔架
我大仔d內衣係mothercare買
著兩年都得
花園街果d
洗幾次玩完
但價錢只係每件差幾蚊 ...

雪~bb
Thanks a lot! 過來人用家意見係唔同啲!
好彩我都係買咗少少雜嘜BB內衣, 和尚袍啫! 不過若果係花園街買到出口貨e.g. Carter's 應該唔差嘅! 其實都有朋友叫我去mothercare 睇吓內衣, 唔知几時有大減價呢?
至於Jshopper, 依家登記有300分同埋買嘢免郵費, 所以我等緊日員滙率几時跌就入貨! BB衫有已經有好多, 係差內衣渣!

首頁

尾頁

跳至