興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

淘了華為大陸版note 8, 想裝返速成輸入法,裝了playstore, 裝過幾個app,但全部都開唔到我的,係應用程式見到裝左,但版面唔見有,返playstore亦唔見開啟,只見解除安裝。
請各位jm幫下手,唔想用手寫,併音更加唔曉啦我!

大宅

請問有冇jm知道點解决呢?我只想要速成輸入法。
先謝謝各位。

翡翠宮

回覆樓主:

去語言及輸入設定有無見到你裝咗嘅輸入法?如有,揀返速成就得。

例如我部機而家就用緊訊飛輸入法,揀返下面個速成鍵盤便可。

王國會長

王國會長

kylieyee 發表於 16-12-16 20:58
淘了華為大陸版note 8, 想裝返速成輸入法,裝了playstore, 裝過幾個app,但全部都開唔到我的,係應用程式見 ...

聽說國行機要root 機才可以正常裝google play

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

http://mobileai.net/2015/10/05/google-services-framework/
跟佢步驟裝play store

我習慣用觸寶輸入法
http://www.chubao.cn/dial_download.html

翡翠宮

瑩瑩老豆 發表於 16-12-17 15:21
聽說國行機要root 機才可以正常裝google play

唔洗root,去應用商店下載谷歌gms安裝器,會幫你裝好。内地好幾個牌子都係咁做。

首頁

尾頁

跳至