跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

QQfishma 發表於 16-12-29 15:41
有小朋友,uber有car seat 嗎?

咁又未必有喎,但估計的士都未必有架喎

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

QQfishma 發表於 16-12-30 16:28
法例上唔係6歲以下一定要坐car seat ?咁落機未唔可以坐的士?
坐的士(短途) 2歲以上唔一定要用car seat.

禁止訪問

複式洋房

MandyLau13 發表於 16-12-21 22:54
我會自駕由Sydney 上Brisbane有咩要注意?

好遠...d山路好窄又多貨車..小心d揸

大宅

wiiabcd 發表於 16-12-19 16:25
有3個人緊係坐 '的士' 好.

而酒店位置剛剛在市中心, 你要有心理準備好塞好塞車.

4大1小,2個大喼,悉尼機場去唐人街,taxi/ uber定鐵路好?收費如何呢?
另外又想知gold coast內陸機去悉尼,可唔可以帯食物?我諗住Gc行超市,唔知内陸機帶唔帶得食物(戰利品)?唔該哂

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

Icecream17 發表於 17-2-16 03:43
4大1小,2個大喼,悉尼機場去唐人街,taxi/ uber定鐵路好?收費如何呢?
另外又想知gold coast內陸機去悉 ...
我會建議悉尼機場去唐人街搭 taxi , 有7座位, 價錢大約40幾蚊,
都要睇是否繁忙上下班時段, 如繁忙時段 Uber 可能貴過 Taxi,
如有 uber promo code 減$20, 又可能會平過 Taxi.

gold coast內陸機去悉尼就好似搭巴士咁, 可以帶食物.

大宅

wiiabcd 發表於 17-2-17 09:09
我會建議悉尼機場去唐人街搭 taxi , 有7座位, 價錢大約40幾蚊,
都要睇是否繁忙上下班時段, 如繁忙時段 Ub ...

Thanks

首頁

尾頁

跳至