自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

mcdonalduncle 發表於 17-1-6 17:34
多謝各位朋友
我喺新會員你地都熱心幫我,感激你地!

你知自己急, 就更加要冷靜D...whatsapp未有recall功能, 一send返唔到轉頭...
想挽回, 想佢覆都唔係咩都send一餐...
拎返你既理性返黎先...

你溜冰場呢單真係我諗你女友可能已經開始討厭你.....

其實我另一半性格同你有小小似, 都係一急, 一忟..就咩都send, 咩說話都講既人..
我地以前都鬧過分手, 佢又係好似你咁, d msg自相矛盾, 今日話分開做返朋友...聽日又無啦啦同我探討我既問題...我話返佢有咩問題, 佢嬲到block埋我...block完又text我....反反覆覆, 因為佢個人都好亂, 唔夠冷靜....成日火遮眼....

你女友又未必知你咩脾性...佢性格又硬D, 見你send埋D咁既野, 梗係成日起晒綱..
你同呢D人相對你要用軟...但就咁睇你都係性格硬果D.....
唉....難搞

我自己都性格硬, 果陣對住我另一半, 我都係drama queen咁催眠自己, 唔好睇佢d msg咁上心之類..
你都可以試下催眠自己, send任何野之前, 真係..停一停, 諗一諗...
或者佢見到你已讀不回, 佢個心仲law law luen, 你又駛乜回得咁心急呢?

複式洋房

gloriatutor 發表於 17-1-6 17:41
你知自己急, 就更加要冷靜D...whatsapp未有recall功能, 一send返唔到轉頭...
想挽回, 想佢覆都唔係咩都sen ...
我承認自己好唔理智, 原本件事無咁複雜都因為自己一個緊接一個既錯誤拖垮

我既動作可能太反復, 女友又可能知我脾性所以盡量唔出聲

依排反而有靜落黎由對方既角度去想, 同埋根本無位俾佢落台, 都唔知邊句真邊句假

而家既溝通大致上return to normal, 但係有時見到我send msg佢雙灰剔(不過有online一兩次)自己又會懷疑會唔會mute左我... 之前唔會理依D, 不過依兩個禮拜我好sensitive...

但唔知點樣可以"軟D"tum番佢

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

mcdonalduncle 發表於 17-1-6 18:10
我承認自己好唔理智, 原本件事無咁複雜都因為自己一個緊接一個既錯誤拖垮

我既動作可能太反復, 女友又可能 ...

唔好咁著眼灰tick上線呢啲先,明白現階段你心情會好緊張,但太在意呢啲位你會愈搞愈亂。
我覺得佢仲肯同你朋友式傾偈,應該仲有機,因為好少女仔分手後可立刻冇異樣地做返朋友,通常咁做得兩個原因,未放低,或者冇愛過;希望你唔係後者。
其實而家冇咩可以做,都係朋友式關心下佢,約佢食下飯,間中講下sweet野,返返去曖昧下先,等見佢態度回軟你再行動上cool㷛啦。但呢段時間你講野真係要好小心,佢可能係觀察緊你有冇改到...如果你又再衝動/講野倔/串串貢咁你真係冇機。

禁止訪問

回覆:謝謝各位...嘈交...求意見

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

放過人啦,根本唔夾,淨係溜冰場果單已經即時判你死刑。男人老狗好心你咪疑心咁重啦,講得不忠背叛根本預左冇得返轉頭,仲要你睇錯,你唔信人何必要死纏?
感激遇上你~

子爵府

mcdonalduncle 發表於 16-12-19 22:52
大家好, 我係男, 第一次上黎註冊同留言, 有D相處問題想請教大家, 唔該你地先!

我同女友同為30歲, 已一齊年 ...

咁都講得出,證明你當時只在意自己面子,你跟本無諗佢同埋問題所在,女仔一定會感覺到你不能負托終生....算啦,放過佢啦!

子爵府

回覆:mcdonalduncle 的帖子

認錯
預左食柠檬
再死lur.

複式洋房

多謝各位意見

今個星期大家總算平靜落嚟,我咩都會諗清楚先講,而家變咗有個默契對方已唔再抗拒我。我亦希望俾對方睇到我唔喺得個講字。

我唔喺堅持要用whatapp去tum,而喺對方做audit經常ot,同一班人出job如果經常送嘢會俾人閒話,而且而家cut人會影響對方喺管理層嘅印象,所以覺得text會俾到時間空間慢慢想。

問題是我見唔覆又會越搞越亂,我會去控制自己。雖然好多會員朋友叫我死心,我唔會放棄。

公爵府

貓狗褓姆 BK Milk勳章

mcdonalduncle 發表於 16-12-19 22:52
大家好, 我係男, 第一次上黎註冊同留言, 有D相處問題想請教大家, 唔該你地先!

最憎人係wts 好似事無忌彈甘樣打字。
當面講無甘大膽。
沒有暴政 只有暴徒
香港媽媽不代表我

公爵府

不如你真係諗吓自己有咩問題,俾時間自己去改,之後先決定追唔追番人定係唔拍拖住。如果唔係,嘈交只會一不離二,二不離三
唔該唔好同我打招呼,不要點評!

侯爵府

mcdonalduncle 發表於 17-1-7 14:01
多謝各位意見

今個星期大家總算平靜落嚟,我咩都會諗清楚先講,而家變咗有個默契對方已唔再抗拒我。我亦希 ...

吾需要話死吾死心、係你既一定有機會返黎、但你要知道自己問題先、知道後比時間及用d方法比自己去改、倒如去書店買下書睇、去見下輔道了解下自己、去下教會聽下道咁、跟著一值keep 住同佢做朋友、同佢分享少少你既野等、等佢慢慢見到你既轉變先得。
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

複式洋房

而家仲提唔提道歉、會改過啲說話?怕再刺激到對方

珍珠宮

mcdonalduncle 發表於 17-1-7 17:51
而家仲提唔提道歉、會改過啲說話?怕再刺激到對方
又係你呀??佳節浪接浪呀?? 道歉, 改過?? 你正式講過未??

如果大家都忙的, 聽聞佢做核數的.. 考試未?? 你又知唔知?唔好你閒時就APP人.. 人忙時你又唔知.. 又亂講野出事啦.

禁止訪問

子爵府

mcdonalduncle 發表於 17-1-5 23:38
各位朋友
想大家幫手

其實聽你講的中間內容,你條件都唔差啦
我覺得如果一個女仔咁「硬」就算結婚後 都會經常容易出現「冷戰」場面⋯
算了,30 ⋯ 對男人來講好後生啦
將精力擺係工作上啦
盛芳中的鮮花 又何愁會無蜜蜂呢

又或者⋯ 當你確定放棄後 佢又會主動搵你呢
佢如果真係又了新目標 你sorry again 又有何意義呢!

複式洋房

多謝各位先,估唔到一路咁多人俾意見
有時就算喺街都會上嚟睇,我上嚟問就喺知道度會員唔會叫我咩中出即飛

補番些少,我唔喺想死纏難打,只喺覺得有一啲希望唔死得晒都唔想放棄,即使付出得唔到回報。唔喺因為失去咗或者面子所以唔接受事實。我做錯咗,所以要承擔後果,可能放手喺一個選擇,不過我想盡力,先希望各位朋友幫手。

上面提到女友喺硬,不過我嘅經驗喺對方可以哄慢慢鬆嘅,只喺唔知要用咩方法或者幾多時間,我願意去付出嘅。最唔想喺藥石亂投令對方仲難受。

對方仲同你如常溝通,可能出於同情,或者禮貌上唔想反臉,但我想去把握機會。

有啲女仔,作為男仔喺不能錯過

公爵府

Jasmine-4711 發表於 16-12-19 23:36
She is already sick and working OT, what she needs is comfort from you. Instead your are selfish and ...

wise!!

珊瑚宮

環保接龍勳章

咁就話佢知認定佢係人生伴侶。
再慢慢解決問題。
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

複式洋房

多謝各位朋友,尤其喺gloriatutor小姐
所有正、負面嘅意見我都會聽

準備緊長期抗戰,一方面如常努力工作,一方面tum番女友同改善自己。

有啲位好似"你諗清楚未",我其實喺平和咁想問可否回心轉意,原來有會員朋友認為喺大番對方,可能我表達唔好令女方受委屈了。

伯爵府

好媽媽勳章

mcdonalduncle 發表於 17-1-7 23:24
多謝各位朋友,尤其喺gloriatutor小姐
所有正、負面嘅意見我都會聽

「有啲位好似"你諗清楚未",我其實喺平和咁想問可否回心轉意,原來有會員朋友認為喺大番對方,可能我表達唔好令女方受委屈了。」

都係架,男人同女人,理解一句說話,的確有分別。你加油啦,不過,即使幾唔cher都好,新年,去搵伯母拜年,情人節,唔該你要有行動。祝你守得雲開。

首頁

尾頁

跳至