自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

等待驗證會員

只要兩情相悅, 又冇傷害人, 點解要反對呀

我都諗過如果阿仔大過要同一個男人結婚, 我問過自己, 如果佢揾到既係一生摯愛, 佢會一生都幸福快樂, 呢個應該係我做阿媽對佢的期望, 我一定會欣然接受, 仲會祝福佢地白頭到老, 因為我可以好放心, 佢的下半生有伴終老

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 shalala1997 於 08-12-7 17:42 發表
只要兩情相悅, 又冇傷害人, 點解要反對呀

我都諗過如果阿仔大過要同一個男人結婚, 我問過自己, 如果佢揾到既係一生摯愛, 佢會一生都幸福快樂, 呢個應該係我做阿媽對佢的期望, 我一定會欣然接受, 仲會祝 ...

我同你一樣的想法
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢d問題真係慢慢會見到

原文章由 方方媽媽 於 08-12-7 01:51 發表
同性戀同同性婚姻合法係兩個完全不同既議題.
同性戀對社會大眾既影響較少,
同性婚姻帶來既係一連串既問題,包括:兩個男/女,只要註左冊,就可以擁有好多福利,包括:聯名報稅慳好多,申請公屋,領養小孩,獲得僱主惠及配偶的 ...

大宅

原文章由 sweetcouple 於 08-12-7 08:13 發表
尊重別人的性取向, 不歧視同性戀, 唔等於要將呢樣野(同性婚姻)合法化!

合法化, 意味著法律上的認可, 亦等於呢樣野可以更加「光明正大」, 「登堂入室」!

大家記得賭波合法化嗎? 合法化之後, 社會上用多左幾多資源 ...

agree!!

大宅

我絕對反對同性婚姻合法!!
跟本天理不容.....:;pppp:

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

真奇怪....咁多人支持既?!
但早幾日有人開topic 話印傭係同性戀,
個個又唔係咁既反應既?!

珍珠宮

原文章由 麟媽媽 於 08-12-7 20:39 發表
真奇怪....咁多人支持既?!
但早幾日有人開topic 話印傭係同性戀,
個個又唔係咁既反應既?!

因為係兩批唔同o既人o既回應......

大宅

原文章由 陳美嬌 於 08-12-7 00:25 發表
我尊重別人的性取向

同意
如果我仔女他日係同性戀, 我會失望, 因為代表無孫抱, 而且佢d必須面對社會的批判眼光, 但我一定會逼自己接受, 只要仔女真係覺得開心就得

[ 本文章最後由 sharapova 於 08-12-7 20:52 編輯 ]

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 sweetcouple 於 08-12-7 08:13 發表
尊重別人的性取向, 不歧視同性戀, 唔等於要將呢樣野(同性婚姻)合法化!

合法化, 意味著法律上的認可, 亦等於呢樣野可以更加「光明正大」, 「登堂入室」!

大家記得賭波合法化嗎? 合法化之後, 社會上用多左幾多資源 ...

絕對同意你的講法. 有報導話越來越多男同性戀者染上愛滋, 20年後每10個男人就會有3個會係愛滋病人, 其實都好恐怖,

[ 本文章最後由 LMCK 於 08-12-7 23:00 編輯 ]
,

複式洋房

原文章由 LMCK 於 08-12-7 21:06 發表

絕對同意你的講法. 有報導話越來越多男同性戀者染上愛滋, 20年後每10個男人就會有3個會係愛滋病人, 其實都好恐怖, 我唔想我個仔因為愛滋病而死.

我絕對反對同性婚姻合法!!

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 babesiu 於 08-12-7 21:45 發表
感染愛滋病既人係異性戀多過同性戀喎.異性戀既人好多係好濫交咖.一個異性戀既女人因為進行唔安全性行染咗愛滋,佢絕對可以傳染佢既性伴侶.所以你提醒呀仔上果個女仔之前要佢比驗身報告佢睇吓先呀.仲有唔好諗住食得唔好好哂 ...

男男愛滋感染續趨升 本地感染個案增至4000
(明報)12月5日 星期五 05:10

【明報專訊】[url=]衛生署
[/url]公布今年第三季有119人感染[url=]愛滋病
[/url]病毒,當中近三成是透過男男性接觸感染,本港已知的受愛滋病病毒感染個案累積已近4000宗。衛生署何理明醫生表示,近年透過同性性接觸而感染愛滋病的個案,有平穩上升的趨勢。有學者預期,至2020年每10名男男性接觸人士當中,就有3個可能患上愛滋病。
男性患者佔八成
資料顯示,現時感染愛滋病病毒人士中,以成年男性佔大多數,男女比例約為八比二。當中七成多的個案是透過性接觸感染。
何理明醫生表示,透過異性性接觸而受感染的人數,每季平穩佔20至30個新增個案,但自2005年起,透過男男性接觸感染愛滋病所佔的人數比例愈來愈大,由05年以前的每季20宗以下,上升至每季新增30至40人。
狂歡派對不安全性行為增
何理明醫生表示,八成男女都會有安全的性行為,但研究顯示,只有五成多的男士在男男性接觸期間會使用安全套。他解釋,透過男男性接觸而感染愛滋病的人數增多,主要受社會文化影響。如現時更多人透過互聯網結識,近年亦流行在派對中狂歡,又或受精神科毒品影響,令不安全的性行為增加。
籲正確使用安全套
何醫生預期,未來兩年因同性性接觸而染上愛滋病的個案,會佔整體新增的比例約三成。他表示:「透過同性性接觸而染上愛滋病的人數,一定會繼續上升。現只希望上升數字可以較平穩,維持在現時醫療服務可應付的水平之內。」
何又表示,現時還未有完全治癒愛滋病的方法,如染上愛滋病病毒而沒有接受治療,半數會在染病後10年內發病。他表示,市民應減少染上愛滋病病毒的機會,在性行為期間應正確使用安全套。

仲有, 我會用聖經的原則去教導我的小朋友, 你以上所講的就留番你同你自己的下一代講啦 (如果有的話)

[ 本文章最後由 LMCK 於 08-12-7 22:03 編輯 ]
,

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 LMCK 於 08-12-7 21:06 發表

絕對同意你的講法. 有報導話越來越多男同性戀者染上愛滋, 20年後每10個男人就會有3個會係愛滋病人, 其實都好恐怖, 我唔想我個仔因為愛滋病而死.

如果你個仔係進行安全性行為的話, 應該唔會中招 gei !

珊瑚宮

畀面勳章

原文章由 沙沙 於 08-12-7 21:41 發表

同意, 我都唔反對D同性戀者, 但我唔希望合法...因我唔想比下一代有呢個選擇...去諗自己鐘意男or女...

Sorry .. 呢D野唔係話唔講唔提就會無事 .... 有D人係天生鍾意同性ga !

大宅

而加已經人口老化,同性結婚就無仔生,人類絕種。

水晶宮

熱血金章

可能我之前住係倫敦 ge soho area,
屋企樓下到處都係基吧, 已經係見慣不慣,
咁其實只要佢地唔係濫交, 咁佢地都有佢地 ge 戀愛自由!!

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我係堅決反對同性戀合法化的,
好多時d人話天生取向如此,
沒影響他人又有何問題?!
呢個世界已經將對與錯混淆晒,
一句天生如此,唔影響他人,
咁亂倫呢?人獸交呢?戀童呢?!
唔影響他人,都一律無問題?
合法?!真係將來唔知咩世界囉。

大宅

原文章由 沙沙 於 08-12-7 21:41 發表

同意, 我都唔反對D同性戀者, 但我唔希望合法...因我唔想比下一代有呢個選擇...去諗自己鐘意男or女...

agree

首頁
12345...10

尾頁

跳至