跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我就生啦,到時我陪月每日到我家工作時,都想要她換一套新(乾淨)的衫或圍裙,才照顧BB! ~因她買餸時及洗菜,洗生肉,煮飯,會接觸好多細菌及整污漕,又湊BB,又整污漕我張梳化,好唔衛生呢!!!但又唔好意思叫佢成曰換幾次衫!

有無好意見呢???因為我有少少潔癖呢!

我想問你地如果個陪月每日到你家工作時,有無換一套新(乾淨)的衫或圍裙,才照顧BB(因會洗餸菜,又湊BB)???

[ 本文章最後由 Pui1211 於 08-12-8 15:25 編輯 ]

洋房

回覆 #1 Pui1211 的文章

其實個陪月姑娘係應該咁做架, 我果時個陪月都唔使講, 佢自己每日一入到我屋就會去 toilet 洗手洗面同換衫, 正常都知啦, 佢無做你可以要求麻, 清潔 d 唔過份啫...

複式洋房

你個會洗埋面,換埋新衫新褲才工作,真係令人好放心!!!
但佢工作令你滿唔滿意呀,人工幾多呀??

洋房

回覆 #3 Pui1211 的文章

老實講, 一分錢一分貨, 平心而論, 我個係明愛搵o既, 唔算貴, $50/hr, (係3年前個價), 照顧呀 b 好好, 所有呀 b o既野都做得幾好 (食奶, 沖涼, 洗衫, 清潔奶樽...等), 幾有責任心, 不過煮食就麻麻, 唔係幾好味, 因為我每日用佢5個鐘乍, 佢都會盡量做好呀 b o既野先走, 無法啦, 金錢所限, 但佢人品幾好, 無mud 計較, 所以一個月後, 我都比封大利是佢架...哈哈

首頁

尾頁

跳至