親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:yuyu.c+發表於+17-1-2+12:22+係,佢

原帖由 BBChu 於 17-01-02 發表
我book左兩間酒店, 一間日本, 一間瑞士, 係管理預訂果度睇返, 竟然係咁, 吾知係咪兩個做法

...
佢都大約7月左右轉佐,朋友早我少少訂就係冇尼句,過數真係跟返當日訂既價錢。

剛剛fb又出同一問題,有人教即打去叫佢過返當日訂房價錢,所以我都打算明天打去。

大宅

yuyu.c 發表於 17-1-2 12:22
係,佢之後改佐,會有尼句提醒,之前果d係冇尼句。

有呢句唔係真係㗎,佢哋照計美金㗎,離哂譜!!我2個月前剛訂完先付後付俾馬幣895元(當時見HKD$1645,前幾日過數竟然過數係港幣$1737,馬幣比當時訂都平咗超過半成啦,有乜理由仲貴咗?!cs email 覆因為滙率問題喎,但無詳細解釋點計囉,只見佢係用美金計仲要滙率超高,咁當時就唔好話用馬幣計啦,早知取消再訂過仲平!!

大宅

specialca 發表於 17-1-3 00:38
有呢句唔係真係㗎,佢哋照計美金㗎,離哂譜!!我2個月前剛訂完先付後付俾馬幣895元(當時見HKD$1645,前 ...

最後話退返usd$10俾我

子爵府

回覆 yuyu.c 的帖子

咁睇好似延遲付款好危咁喎其實我都鐘意入住時才付款,係咪BOOKING.COM都OK呢?

水晶宮

引用:回覆+yuyu.c+的帖子咁睇好似延遲付款好危咁

原帖由 littlecook 於 17-01-03 發表

咁睇好似延遲付款好危咁喎其實我都鐘意入住時才付款,係咪BOOKING.COM都OK呢 ...
fb 內有留言,話booking.com到付一樣有問題,有d酒店到時會收服務費。

子爵府

水晶宮

引用:Quote:yuyu.c+發表於+17-1-2+12:22+係,佢

原帖由 specialca 於 17-01-03 發表
有呢句唔係真係㗎,佢哋照計美金㗎,離哂譜!!我2個月前剛訂完先付後付俾馬幣895元(當時見HKD$1645,前 ...
以前agoda訂房延遲付款係冇尼句,到扣款真係扣返當日訂既hkd價錢。

大約7月左右bk既延遲付款就開始有尼句野,之後就見好多同你一樣既問題出現,係用USD計算。

所以覺得agoda真係好鬼鼠,我book果間酒店已冇房,如果唔係我都打算cancel果booking。

水晶宮

引用:回覆+yuyu.c+的帖子咁睇好似延遲付款好危咁

原帖由 littlecook 於 17-01-03 發表

咁睇好似延遲付款好危咁喎其實我都鐘意入住時才付款,係咪BOOKING.COM都OK呢 ...
真係即時付款問題會少好多。

公爵府

yuyu.c 發表於 17-1-3 00:53
以前agoda訂房延遲付款係冇尼句,到扣款真係扣返當日訂既hkd價錢。

大約7月左右bk既延遲付款就開始有尼句 ...

妳諗住打去改即時付款? 其實如果係最後取消期限前取消, 當時選即時付款,係咪退返全數港幣 ?

水晶宮

引用:Quote:yuyu.c+發表於+17-1-3+00:53+以前ago

原帖由 BBChu 於 17-01-03 發表
妳諗住打去改即時付款? 其實如果係最後取消期限前取消, 當時選即時付款,係咪退返全數港幣 ?
...
我個booking本身係free cancel,只係唔知佢又會唔會有特別手續費,會問清楚先。

伯爵府

yuyu.c 發表於 17-1-3 08:43
我個booking本身係free cancel,只係唔知佢又會唔會有特別手續費,會問清楚先。

...

我早幾日用HAPPYNEWYEAR呢個code訂北海道嘅酒店,又冇呢句。但11月尾訂另一間時就有呢句。

公爵府

yuyu.c 發表於 17-1-3 08:43

...

岩岩問左個同事, 佢5月book大阪酒店, 11月住, 延遲付款係同book果時既港幣價錢一樣, 我係覺得做法吾係間間酒店一樣。同埋即時付款匯率係直接日元轉港幣, 而同延遲付款匯率先轉美金既計法又吾一樣,都真係好神奇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hotel.com 之前只用過一次, 因為係預先比錢, 所以冇問題
booking.com成日都用, 佢都去到到付, 咁多年都冇問題
訂日本酒店好似呢期好多人用hotel.com都中伏, 我自己用開jalan/樂天/官網都冇乜問題

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

蘑菇 發表於 17-1-3 09:00
我早幾日用HAPPYNEWYEAR呢個code訂北海道嘅酒店,又冇呢句。但11月尾訂另一間時就有呢句。

我同happynewyear code 訂左同一間酒店2次, 1次有顯示會按日元匯率扣, 1次冇

公爵府

Lqueenie 發表於 17-1-3 09:15
我同happynewyear code 訂左同一間酒店2次, 1次有顯示會按日元匯率扣, 1次冇

我用promotion code果間日本酒店就無

水晶宮

引用:Quote:蘑菇+發表於+17-1-3+09:00+我早幾日

原帖由 Lqueenie 於 17-01-03 發表
agoda真係古古怪怪

水晶宮

引用:Quote:yuyu.c+發表於+17-1-3+08:43+我個boo

原帖由 BBChu 於 17-01-03 發表
岩岩問左個同事, 佢5月book大阪酒店, 11月住, 延遲付款係同book果時既港幣價錢一樣, 我係覺得做法吾係 ...
佢鍾意點計就點計,古古怪怪

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

BBChu 發表於 17-1-3 08:26
...

我剛再打去問, free cancel 係會全數退回所扣的hk$

珍珠宮

qooqoobaby2010 發表於 17-1-2 12:23
如果到期找數果日係貴左,可以打去hotline, 佢地會幫你退返差額俾你。不過,真係好煩,hotline又難打得通
...

Hotline又係好奇怪, 選擇性地聽電話,之前有一次已被佢玩死

岩岩又係,我户口有3張單,2張飛去留言,第3張先有人聽

珍珠宮

yuyu.c 發表於 17-1-3 09:35
佢鍾意點計就點計,古古怪怪

我都打左去即pay, 費事佢地隨時轉玩法

首頁

尾頁

跳至