親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

新年會帶小朋友去曼谷4日3晚,唔知有冇人參加過klook一日遊?可以嗎?

別墅

Hinson3511 發表於 16-12-30 06:47
新年會帶小朋友去曼谷4日3晚,唔知有冇人參加過klook一日遊?可以嗎?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

參加過呢個,no no no!
佢賣點係美功搭火車體驗。令到我非常後悔。因美功最好睇係菜市場在火車經過時收檔開檔(你上toutube就搵到片)。但當你坐在火車上,係咩-野-都-睇-唔-到! 除左簷蓬頂!我隔離個當地人好好,讓晒俾我痴住個窗睇,都係無野睇,呻笨呀
水上市場。人地坐係engine船,我地坐係手搖船(well你可以話充滿當地風味嘅),仲要無篷,熱到幾乎中暑(船快慢唔係重點,重點係慢慢遊無風!
教堂係完全無野睇,純粹借廁所
甜點博物館同藝術公園係同一地方,又係流到咩咁,得個行字(同個熱字)

搵過第二個團吧

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

補充:本身美功、同水上市場,都係好值得去的

別墅

Charlotte_mom 發表於 16-12-31 21:04
參加過呢個,no no no!
佢賣點係美功搭火車體驗。令到我非常後悔。因美功最好睇係菜市場在火車經過時收檔開 ...

但我已經2日前報了名

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

Hinson3511 發表於 16-12-31 22:17
但我已經2日前報了名

我初初都想join local tour架, 後尾計下,一個人二百七十幾,我們五個人都要千幾,所以後尾我自己book車,跟佢地既景點自由行,係不包餐同埋入場卷

王國長老

CrabPincers 發表於 16-12-31 22:48
我初初都想join local tour架, 後尾計下,一個人二百七十幾,我們五個人都要千幾,所以後尾我自己book車 ...

我上次得母女兩人,唔放心搭當地包車/的士,所以跟團囉

王國長老

Hinson3511 發表於 16-12-31 22:17
但我已經2日前報了名

咁盡情enjoy啦唔好唸咁多
美功係自己搵野食再等火車。我在附近(就係佢帶客去飲碗豆花果間小店對面)食粉飯、粉河粉、好食到震
記得帶遮,風扇同水,真係好熱!

侯爵府

請問去完返黎可以再分享下嗎? 我復活節去想Join 呢個, thanks, 或者有冇JM join過呢個tour可公分享下

大宅

我星期五剛玩完Klook這個同團,是我一個大人跟我七歲的兒子一起去玩,美功鐵路那個點不是在火車上,他們會用mini van 載你去,你可以有成個幾鐘頭時間逗留是美功街市,睇小販做生意,跟住火車嚟他們快手收檔。導遊也很多講解及照顧,團友大多是台灣年青人,我們一起坐船睇到螢火蟲那刻最難忘,真是好興奮,因為唔一定見到,我仔現在返到香港仲成日講螢火蟲,我覺得Klook做得不錯。

別墅

shutter 發表於 17-1-1 10:12
我星期五剛玩完Klook這個同團,是我一個大人跟我七歲的兒子一起去玩,美功鐵路那個點不是在火車上,他們會 ...

其實我都想參加這個團,但係星期五,六,日先出發。時間唔啱!先揀另一個團

侯爵府

我星期五剛玩完Klook這個同團,是我一個大人跟我七歲的兒子一起去玩,美功鐵路那個點不是在火車上,他們會 ...

我都係想join呢個tour. 我兩大兩小, 初頭諗住包車自己去, 但又怕言語不通, 俾人呃, 因為見過係其他討論區,去到水上巿場包船要幾千泰銖, 同埋又想帶d女去睇營火蟲, 所以先諗住跟團, 多謝分享

侯爵府

另外想請問klook呢個一天團係咪即係vacio既一天團, 我見佢集合時間同地點行程都一樣

大宅

esther_fong 發表於 17-1-1 10:37
另外想請問klook呢個一天團係咪即係vacio既一天團, 我見佢集合時間同地點行程都一樣

...

應該是,klook都是找vacio 這間公司安排的,所以導遊,司機等都是vacio公司的。但我用klook可以儲klook分,將來報其他團或購票可以有優惠。

王國長老

未必係klook做架!應該有合作顆伴。樓主果個團我知係一間民宿攪。民宿網頁同klook都有得book,全部description同價錢一模一樣。不過因為klook做booking較易(民宿要轉錢或先去民宿交現金)我就經klook book

侯爵府

Charlotte_mom 發表於 17-1-1 12:22
未必係klook做架!應該有合作顆伴。樓主果個團我知係一間民宿攪。民宿網頁同klook都有得book,全部descrip ...

我都係諗住報klook方便俾錢,

大宅

I will do in other way which I book a car for one day and travel different attraction points

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

esther_fong 發表於 17-1-1 10:03
請問去完返黎可以再分享下嗎? 我復活節去想Join 呢個, thanks, 或者有冇JM join過呢個tour可公分享下

...

我都係easter去, 想join呢d行程, 不過會揀ak travel, 2間都有去水上市埸同鐡道市場, 但ak travel就會去騎大象+在夜市放低我地

另外會包車去大城玩潑水節, local tour好少包大城潑水節

侯爵府

Lqueenie 發表於 17-1-2 21:01
我都係easter去, 想join呢d行程, 不過會揀ak travel, 2間都有去水上市埸同鐡道市場, 但ak travel就會去騎 ...

我都有比較過AK tour, 不過想同d女去睇螢火蟲, 所以簡klook, asiatique 都會去, 不過自己去都好方便, 其實asiatique我都已經去過3次

王國長老

Lqueenie 發表於 17-1-2 21:01
我都係easter去, 想join呢d行程, 不過會揀ak travel, 2間都有去水上市埸同鐡道市場, 但ak travel就會去騎 ...

泰國好多騎大象地方都對大象好唔人道。想睇大象,留返下次去d山區大象營果d。佢地係救d大象返去,教遊客保育同照顧大象。上次我地幫大象沖涼,點知變左人象水戰,好玩極了

首頁

尾頁

跳至