網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前睇jm有寫過直送淘寶對圓通係有服務時限,出庫後三天內到港及派送。
有兩件件係23/12已出庫,但到今日30/12都仲有有到港消息,旺旺圓通就只有叫我等。
我打去淘寶2215 5300又冇人聽,請問大家有冇用咩方法聯絡淘寶?

子爵府

+5熱血勳章

有運單號嗎?你再联絡吓圓通,或者叫佢俾香港快遞联絡電話你

子爵府

lan01 發表於 16-12-30 10:23
我之前睇jm有寫過直送淘寶對圓通係有服務時限,出庫後三天內到港及派送。
有兩件件係23/12已出庫,但到今日 ...

https://service.taobao.com/support/minerva/beta_robot_main.htm?spm=a1z0f.7703789.0.0.ZG64OW&sourceId=1519004644

試試這個,不過佢地有限辦公時間(像香港一樣幾乎係朝九晚六那種)

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主,我今日都好似你咁,問賣家話發左貨,問貨倉又話無收貨,搞左足足二日,要淘寶介入先知原來賣家入錯速遞單號,搞到放假後先收到,你一係搵淘寶介入幫手。

任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

男爵府

畀面勳章

lan01 發表於 16-12-30 10:23
有兩件件係23/12已出庫,但到今日 ...

樓主你收到貨未,我有件貨30/12圓通已出庫來港,31/12就送左去嘉里快遞倉庫,到依家都未收到貨,物流信息就停左係嘉里快遞倉庫,都唔知點好!之前幾次好快圓通出庫第二日就送到,今之就唔知點解送左去個個倉庫度
......

大宅

想借位一問, 圓通直運如果香港自取, 自取點地址在那? 之前未用過直運, 現在想淘些膠柜桶, 唔知直運係咪平D運費?

大宅

畀面勳章

gogo802 發表於 17-1-4 13:49
想借位一問, 圓通直運如果香港自取, 自取點地址在那? 之前未用過直運, 現在想淘些膠柜桶, 唔知直運係咪平D ...

直接送上門啦,都係加$30港幣,搭的士揸車,成本都係返到,我之前買衣車加12/3個膠箱都係送上門,大約百一二蚊運費

大宅

見好多時都有POST講直送經常有問題, 考慮緊用私集定博吓直運? 唔知樓主收到貨未呢?

別墅

用過幾次直送郵局自取, 好彩未有遇過問題

男爵府

回覆:淘寶直送

直送如果超商取貨係咪唔駛比附加費,淨係比系統收果個運費?如果圓通送商業區係咪一樣要比$30?

男爵府

畀面勳章

gogo802 發表於 17-1-5 10:28
見好多時都有POST講直送經常有問題, 考慮緊用私集定博吓直運? 唔知樓主收到貨未呢? ...

如果大件貨直送真係平好多,可以呢排假期多,今次遲左幾日先收列,昨日收到度左件箱尺寸,如果計體績要收16.x kg,依家直送收左31人仔,我送公司,商業區唔洗收付加費,之前試過幾次直送都好快收到,通常收件後即日入倉及出庫,第二或三日就送到,今次可能新年假,所以遲左錢日先收到,好才無問題,如果想淘大件貨我都會用直送,起碼知道收幾多運費,好過到左集運先知。
......

男爵府

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我24/12 落單,3/1 到嘉厘倉,到今日都未有人送貨,打去問,d職員串爆,話d貨分流中,問佢分流到幾時,又係話分流中,比唔到時間,唉,試過呢次怕怕。
  任何人士如未獲事先給予本人書面許可,一律禁止轉載、發放或擅用本人任何內容或資料。

子爵府

ying_ma 發表於 17-1-5 23:12
如果大件貨直送真係平好多,可以呢排假期多,今次遲左幾日先收列,昨日收到度左件箱尺寸,如果計體績要收1 ...

我岩岩想再淘膠柜(之前淘左個用直送)但見前排有post話直送改左收費話貴左好多 依家唔知點

男爵府

畀面勳章

peppamo 發表於 17-1-8 22:55
我岩岩想再淘膠柜(之前淘左個用直送)但見前排有post話直送改左收費話貴左好多 依家唔知點
...

我又唔覺貴左,其實我發覺同一商品,間間收費都唔同,唔知佢點計,你落單入完地址選直送會即刻見到幾錢運費,如果太貴我會試下第二間,最近買左個大花盆,如果計體積要10公斤,用直送有一間收13,有一間收19
......

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章

peppamo 發表於 17-1-8 22:55
...

我正想8下呢d大膠櫃,你當時買是否限制300cm 總和長高闊?因為唔唔知是否會肯送?

子爵府

ying_ma 發表於 17-1-9 00:13
我又唔覺貴左,其實我發覺同一商品,間間收費都唔同,唔知佢點計,你落單入完地址選直送會即刻見到幾錢運 ...

想問下直運唔係得圓通?因我之前個柜係圓通直運送上門 當時冇留意到有其他選

男爵府

畀面勳章

peppamo 發表於 17-1-9 20:11
想問下直運唔係得圓通?因我之前個柜係圓通直運送上門 當時冇留意到有其他選
...

無別的快遞選,只有圓通
......

子爵府

ying_ma 發表於 17-1-9 21:19
無別的快遞選,只有圓通

好的

首頁

尾頁

跳至