親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

要帶個3yr old 仔去hea, 想問下边到啱一家大细去多d? 可農曆年紅日後才出發.

男爵府

醒目開學勳章

原文章由 chan328 於 08-12-9 17:52 發表
要帶個3yr old 仔去hea, 想問下边到啱一家大细去多d? 可農曆年紅日後才出發.

哽係星加坡啦,有動物園,雀仔公園,夜間動物園,對小朋友是很好的實地自然教育,地方乾淨,又多野食, 我仔仔未足三歲已帶佢去玩,
海南我都去過,真係好悶,唔啱咁細個小朋友.

伯爵府

回覆 #1 Aloysiusma 的文章

新加玻好d

複式洋房

singapore 啦, highly recommend

http://hk.myblog.yahoo.com/flowerfamily-flowerfamily

原文章由 chan328 於 08-12-9 17:52 發表

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

有小朋友就不要去海南島了

大宅

緊係去新加坡啦,雖然對我嚟講有d悶,但我兩個小魔怪好鍾意,仲話好玩過日本,同小朋友去旅行,都係想佢地開心啫. 另外我對大陸冇乜好感,所以一定唔會揀囉!

男爵府

d人成日話新加坡好悶, 但我地一家三口去一d都唔覺,去左4日都唔夠,好多地方都未去到,有機會會再去,因為地方好乾淨好啱小朋友.

複式洋房

Certainly Singapore!

琥珀宮

畀面勳章

冬天去海南島好大可能游唔到水=冇野玩

伯爵府

我去過星架坡四次, 海南島一次, 再要去, 一定選星架坡...
海南島, 悶到發慌, 一出酒店, 無野食, 無野睇, 無野玩...怕怕!

原文章由 littlesister 於 08-12-11 23:48 發表
冬天去海南島好大可能游唔到水=冇野玩

珍珠宮

好媽媽勳章

我覺得去旅行, 特別係帶住小朋友, 一定要去D清潔乾淨的地方, 我一向都唔鍾意祖國, 所以我會揀星加坡.

別墅

個個都推介新加玻. 其實4日夠唔夠玩?

Thanks !

侯爵府

oh!!! I know how to choose la.....thanks for all your replies. And which hotel is good to stay ya???

By the way, will any of you go to Singapore again around chinese new year?

[ 本文章最後由 chan328 於 08-12-12 21:44 編輯 ]

伯爵府

睇你budget啦, 如果要好, 一定過HK$1,500...
4月去左一轉, 主要係去民丹, 路過星架坡2天, 試了2間酒店, 1,200一晚, 完全唔掂...一定要再比多幾百, 住Swissotel Stamford啦, 唔係first tier最貴個批, 但房間大, 有露台, 算正啦, 當然, 最好的仲有好多, 如Furronton, Ritz, 等等.... Mandarin都舊啦..

原文章由 chan328 於 08-12-12 21:29 發表
oh!!! I know how to choose la.....thanks for all your replies. And which hotel is good to stay ya???

By the way, will any of you go to Singapore again around chinese new year?

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

去咗SINGAPORE先啦!大D先去海南

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 chan328 於 08-12-12 21:29 發表

我上星期問星航假期,農曆年假附近日日都無機位,迫住要跟團!

侯爵府

did u ask the airline directly or ask travel agents?

原文章由 SumSumBB 於 08-12-13 21:27 發表

我上星期問星航假期,農曆年假附近日日都無機位,迫住要跟團!

伯爵府

如果帶小朋友4 日吾夠, 玩5日就好d, 因為好多地方都係為佢地去, 多一日冇甘緊迫

原文章由 FT_Daddy 於 08-12-12 12:10 發表
個個都推介新加玻. 其實4日夠唔夠玩?

Thanks !

子爵府

原文章由 pat614 於 08-12-14 02:52 發表
如果帶小朋友4 日吾夠, 玩5日就好d, 因為好多地方都係為佢地去, 多一日冇甘緊迫

O廿知唔知新年去跟團要幾錢/???? THANKS 

侯爵府

I'll go after chinese 新年,

EgL tours: Singapore & 聖陶沙, 4D3N, Feb 4-8 depart, $4289 adult, $3789 child, SQ or CX.

原文章由 yanyvonne 於 08-12-15 16:25 發表

O廿知唔知新年去跟團要幾錢/???? THANKS 

首頁

尾頁

跳至