自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

琴晚試新爐,食完成間屋一陣味,自己都成陣味。已經開晒窗,抽氣扇,空氣清新機,香薰機。幾個鍾先散。過癮係幾過癮既。c6話下次係廚房燒。我話好呀。我等你燒比我同d仔食。我見過有人拎個爐係城門水塘燒。我諗下次我都要啦!

侯爵府

我都玩過一次,真係一次就夠,好大味

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我都試過兩次,成屋味,不過好玩

男爵府

kit2004 發表於 17-1-2 11:28
琴晚試新爐,食完成間屋一陣味,自己都成陣味。已經開晒窗,抽氣扇,空氣清新機,香薰機。幾個鍾先散。過癮 ...

(emoji)

大宅

請問個爐係點樣?係邊買?

伯爵府

之前研究左好多部韓燒機
德國X個韓燒 無咩味無油煙
我成家都玩左好多次 抵用

大宅

回覆:屋企韓燒

我唔係用呢d機,我係電陶爐跟住淘左個燒烤盤返黎燒,次次老公都唔比出廳燒,只可以廚房燒,佢就係驚間屋成陣味

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Koala_Chu 發表於 17-1-2 11:31
我都試過兩次,成屋味,不過好玩

我諗都會玩多次既,成日燒我驚個天花會變黑色。

水晶宮

KennieCC 發表於 17-1-2 11:52
我唔係用呢d機,我係電陶爐跟住淘左個燒烤盤返黎燒,次次老公都唔比出廳燒,只可以 ...

係廚房燒冇甘過癮。坐係度一齊燒會開心d.雖然係我同c6兩個負責燒。兩個仔等食。但都開心。

水晶宮

heidi630 發表於 17-1-2 11:38
請問個爐係點樣?係邊買?

係元朗賣日本野既舖。唔記得舖名。我c6搵的。

珍珠宮

回覆樓主:

我玩過一次之後就收埋咗,陣味差唔多成四五日先散晒

水晶宮

nnnyiunnn 發表於 17-1-2 12:40
我玩過一次之後就收埋咗,陣味差唔多成四五日先散晒

要甘耐?我燒時房門關晒。放兩部空氣清新機係飯廳。開到半夜先關。

伯爵府

我有興趣個爐,請系邊樹買,幾錢?

伯爵府

回覆樓主:

我家用德國佬,又好ok喎,冇咩味好快散,仲好過打邊邊

ririloveriri    發表於 17-1-2 13:15

伯爵府

親子王國15週年勳章

我open kitchen 企喺抽油煙機下面燒
抽到九成煙

珍珠宮

kit2004 發表於 17-1-2 12:48
要甘耐?我燒時房門關晒。放兩部空氣清新機係飯廳。開到半夜先關。

係呀,我無空氣清新機,單靠開窗係咁上下,個過程係好玩好開心,不過事後清理就有D怕怕

水晶宮

Debbie0331 發表於 17-1-2 13:04
我有興趣個爐,請系邊樹買,幾錢?

係元朗買,近b仔涼粉既賣日本店舖。唔記得800定850。

水晶宮

nnnyiunnn 發表於 17-1-2 13:20
係呀,我無空氣清新機,單靠開窗係咁上下,個過程係好玩好開心,不過事後清理就有D怕怕
...

我冇點清理,用膠枱布。淨係洗下碗碟。仲要唔多。係要抹下個爐。

珍珠宮

kit2004 發表於 17-1-2 13:23
我冇點清理,用膠枱布。淨係洗下碗碟。仲要唔多。係要抹下個爐。

珍珠宮

kit2004 發表於 17-1-2 11:28
琴晚試新爐,食完成間屋一陣味,自己都成陣味。已經開晒窗,抽氣扇,空氣清新機,香薰機。幾個鍾先散。過癮 ...

我前天用 Bruno 煎牛扒,彈曬啲油出來,我也頂唔順!

首頁

尾頁

跳至