自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位 JM, 請問寄包裹(一箱仔BB嘢)去加拿大,用邊間好?順豐?DHL?郵局?空運會否好貴?

大宅

回覆樓主:

所謂既一箱仔係可以好重!
運費係由重量同郵區而定,至於用邊間,係睇你要對方想幾時收到貨或你願意付出幾多運費而定!
你個問題有太多unknown, 我稔冇乜人可比到你要既答案!be more specific whn u ask a question nxt time then u can get d answer of wat u wnt !! gd luck !!

水晶宮

回覆 Thisisbeanie 的帖子

你會寄咩? 加拿大好痳煩, 佢少少嘢都會打你稅(收果個), 所以問咗收果個人MIND唔MIND先.

侯爵府

回覆 Thisisbeanie 的帖子

價錢我唔清楚,應該係DHL最貴,但最後可靠。同埋留意,如果貨品價值超過 cad$60,對方會被打稅。

Sf,未試過香港寄去加拿大,但試過美國過嚟香港(iherb),最快四日,最耐兩星期。

香港郵政,試過幾次寄去加拿大(空郵),包裹係根據體積同重量去計算。一般情況下10至14日去到。但我對上12月12號寄的包裹,今日1月6號都仲未收到。你上香港郵政個網有郵費參考。fyr,我試過寄一本小說,郵費大約hk$80 ;試過包裹1kg未到,大約hk$13 0,未計掛號。

子爵府

回覆樓主:

如果寄3大箱, 原本佢著開既衫返去kr3拿大比返佢, 2手衫要打稅嗎, 我打算船運寄

男爵府

Thisisbeanie 發表於 17-1-6 09:27
各位 JM, 請問寄包裹(一箱仔BB嘢)去加拿大,用邊間好?順豐?DHL?郵局?空運會否好貴?

...

郵局應該最平,我上次寄毛公仔好大箱,不過好輕.好似百幾蚊

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

好似寫明二手會好d
期待新的生命來臨!

大宅

回覆:寄嘢比加拿大親戚

多謝各位嘅回覆啊

wcpcelia    發表於 17-1-7 18:03

伯爵府

回覆樓主:

我都想問,如果寄金器去加拿大有甚麼途徑?
香港是否有金舖會有服務是香港買,加拿大分舖取呢?

首頁

尾頁

跳至