跳至

首頁

尾頁

別墅

醒目開學勳章

原文章由 klwy 於 08-12-12 22:57 發表
我仔仔叫卓濤, 大家都係同學仔呀, 都係黃老師, 黄老師係好有經驗, 在電話中報告學校情況好詳細.

你地冇去學校旅行, 我仲諗住藉住旅行活動認識下同學仔媽咪, 好彩而家都識到你地, 卓濤都係大仔, 佢3月出世, 下次見到 ...

你好,我在校門外的展板見過你仔仔個名。我冇去學校旅行因為我要返工。我平時會送佢返學而姐姐接放學。等我問下我個女識唔識你個仔先。

大宅

Hello! 我同亞仔考咗明年既N1, 我想問下你地覺得方方N1係咪每日都有英文學? 係咪外籍老師教架? 普通話係咪要到K1至有得學? 唔該晒!

子爵府

Hi, Miyo 都有提過卓濤呀 ,我今朝同 Miyo 穿校褸,我問佢有冇同學仔都穿,佢話許卓濤 ,唔知係未 ?

別墅

醒目開學勳章

原文章由 喵媽 於 08-12-15 12:41 發表
Hello! 我同亞仔考咗明年既N1, 我想問下你地覺得方方N1係咪每日都有英文學? 係咪外籍老師教架? 普通話係咪要到K1至有得學? 唔該晒!

方方係外籍老師教英文, 應該每日都有英文學。普通話就唔知。

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Hi, there is most funful's mum, how about Cannan's mum, please share!

大宅

回覆 #3 LittleMiyo 的文章

hi miyo's ma,

我指住miyo 張相, 問我仔, 認唔認到係咪同學仔? 可能張相太細唔係太清楚, 我仔答唔知.
另外, 我唔明你問咩? 有冇穿校褸?
我都係朝朝自己帶返學, 姐姐接放學, 可能我地見過面, 但唔知係同學仔.
姐姐都話, 我屋苑都有同學仔, 但我仔都係認唔到, 我都係在校門外聖誕功課到見到我仔提的同學名. 佢只係記得3~4個

大宅

回覆 #3 LittleMiyo 的文章

我指住miyo 張相, 問我仔, 認唔認到係咪同學仔? 可能張相太細唔係太清楚, 我仔答唔知.
我都係朝朝自己帶返學, 姐姐接放學, 可能我地見過面, 但唔知係同學仔.
姐姐都話, 我屋苑都有同學仔, 但我仔都係認唔到, 我都係在校門外聖誕功課到見到我仔提的同學名. 佢只係記得3~4個

別墅

醒目開學勳章

原文章由 klwy 於 08-12-15 17:04 發表

姐姐都 ...

你係唔係住係愉景新城架? 姐姐話有幾個同學仔都住係呢度

大宅

回覆 #1 chiumh 的文章

我地係住翠豐台.

首頁

尾頁

跳至