論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

你們的印印一天多唔多嘢做?
我個印印只湊囡,洗吓衫和碗,
就好似沒有嘢做啦!比我還舒服

民房

你有無比working schedule佢跟做? 佢唔駛house cleaning, including kitchen & washroom? 應該唔會太得閒嫁. 我個印會自己搵野嚟做, 唔會見佢坐係到無野做.

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

其實工人揍1個小朋友真係得閒過揍2個嫁, 如果番埋學仲得閒, 講真間屋日日抹會有幾污穢丫! 到小朋友係屋企, 我都拎願佢照顧小朋友先啦, 仲點會叫佢做家務, 除非屋企仲有人係樹囉....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

複式洋房

Hi Anit,

do you have sample of working schedule for Indonesia maid? thanks.

原文章由 ANIT 於 08-12-11 12:49 發表
你有無比working schedule佢跟做? 佢唔駛house cleaning, including kitchen & washroom? 應該唔會太得閒嫁. 我個印會自己搵野嚟做, 唔會見佢坐係到無野做.

伯爵府

應該得閒
日間佢有時間晌房拜神

民房

回覆 #4 keithlky 的文章

Could you please give your email to me via PM?

My working schedule to my maid is English since she can read English. I have other sample with Indonesian.

男爵府

環保接龍勳章

我印印照顧我兩個女(一歲同三歲) 一早起身便洗衫涼衫﹐抺地﹐煲粥俾bb﹐煮早餐俾我老公﹐我同大女﹐幫我大女換衫返學﹐接送放學﹐收拾我房間﹐幫兩個女沖涼﹐煮lunch 俾亞女食﹐接衫﹐燙衫﹐揍bb食同瞓﹐同亞女玩﹐又預備晚飯 .. 洗碗﹐抺廁所﹐廚房地下 等等 真係做亞四咁!

首頁

尾頁

跳至