論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日會同而家個姐姐上agent提前續約,因為我想佢係CNY放大假返印尼,原因是我出年7月會再生BB,因為而家份約到3月尾完,而佢個VISA唔夠6個月,返左去就返唔到HK. AGENT話續約要比2000蚊 + 750驗身費,之後再反黎HK又要再驗多次,咁樣米好多錢要比?
究竟續約要唔要驗身報告一齊上入境處? 定係AGENT 蝦我?

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

續約係貴過請過個新既,驗身係保障你家人,若果佢返到去染病或懷孕,你都會知,你續約費2千包乜野呢?我之前就3000包合約同埋2次驗身(1次印尼,1次到港後),未包機票,未包保險

原文章由 939A 於 08-12-11 14:45 發表
今日會同而家個姐姐上agent提前續約,因為我想佢係CNY放大假返印尼,原因是我出年7月會再生BB,因為而家份約到3月尾完,而佢個VISA唔夠6個月,返左去就返唔到HK. AGENT話續約要比2000蚊 + 750驗身費,之後再反黎HK又要再 ...

大宅

agent話而家續約要先驗身比入report入境處,但我打過電話去問,入境處話佢地批visa唔洗驗身報告.
因為我會比姐姐係1月尾返屋企,如果而家驗左,返黎之後又要驗,咁好似太浪費........成1500蚊.....而家慳得一蚊得一蚊.
噚晚去agent度填表時,我同佢講我唔做今次驗身,佢先話"咁如果要先做啦....."

首頁

尾頁

跳至