自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

姐姐保險買唔買危疾好呢?--》如果姐姐大吉利是中危疾,其實政府醫院醫是否價錢同一般病差不多,所以不用另外買呢?

Pls comment

男爵府

我有買
因為之前有新聞話有僱主冇買,最後姐姐中左危疾
僱主用左好多錢,好麻煩

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

上次問過,比你睇返我個帖。另,最後我買了。
http://www.baby-kingdom.com/foru ... ad&tid=17657412

大宅

nicolebean 發表於 17-1-15 19:41
我有買
因為之前有新聞話有僱主冇買,最後姐姐中左危疾
僱主用左好多錢,好麻煩

Thx will buy!

大宅

annann246 發表於 17-1-15 19:45
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid= ...

Thx will buy

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我有買, 都係多2百幾蚊。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我有買,好似係多幾百2年,幾百仲比得起,萬一病起上黎,未必一下子攞得出。

子爵府

回覆:姐姐保險買唔買危疾好呢?

我有買,俾多少少錢買個安心

珍珠宮

乜姐姐吾係有病要住院同港人一樣可以住政府醫院咩?正常危疾都係要長期醫或住院,就算港人有危疾大多數都係去政府醫,就算買左危疾都要自己俾好多,一般家庭無可能響私家醫到好為止。

大宅

loved 發表於 17-1-15 21:57
乜姐姐吾係有病要住院同港人一樣可以住政府醫院咩?正常危疾都係要長期醫或住院,就算港人有危疾大多數都係 ...

乜姐姐吾係有病要住院同港人一樣可以住政府醫院咩?-->我知道。

正常危疾都係要長期醫或住院--》所以咪問在政府醫院醫危疾是否會貴過一般疾病

就算港人有危疾大多數都係去政府醫,就算買左危疾都要自己俾好多,一般家庭無可能響私家醫到好為止--》從來冇話去私+ 喎

珍珠宮

flowertree 發表於 17-1-15 22:01
乜姐姐吾係有病要住院同港人一樣可以住政府醫院咩?-->我知道。

正常危疾都係要長期醫或住院--》所以咪問 ...
吾好意思樓主,我其實係想睇下有無其他jm答我,我都想知係咪必需。

珍珠宮

環保接龍勳章

annann246 發表於 17-1-15 19:45
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid= ...

請問買邊間,後加得唔得?
大家好,我是子悠~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

flowertree 發表於 17-1-15 19:37
姐姐保險買唔買危疾好呢?--》如果姐姐大吉利是中危疾,其實政府醫院醫是否價錢同一般病差不多,所以不用另 ...

唔洗買危疾。外傭睇政府醫院係照收香港人價錢,我工人姐姐做左手術都係收香港人價錢。
其實樓主唔會諗住同有危疾又醫唔好嘅工人姐姐續約?不如俾佢返菲律賓醫好佢仲好啦

水晶宮

popocat 發表於 17-1-15 23:00
唔洗買危疾。外傭睇政府醫院係照收香港人價錢,我工人姐姐做左手術都係收香港人價錢。
其實樓主唔會諗住同 ...

萬一續約冇耐出事,佢賴死唔走咁僱主咪又係要用錢一畢過解決!我有朋友個姐姐呢頭renew冇耐果頭大咗肚,搞到大肚後期傾掂數先肯走!生病、大肚都唔炒得,更何況有病佢都唔想!請得工人都唔爭在果三兩百一年為自己買多個保障啦!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

99dogdog 發表於 17-1-16 02:31
萬一續約冇耐出事,佢賴死唔走咁僱主咪又係要用錢一畢過解決!我有朋友個姐姐呢頭renew冇耐果頭大咗肚,搞 ...

我就係見所謂危疾個醫療費用個limit 根本好細,我自己出錢唔claim 保險都得。工人份保險最重要係勞工保險+門診+住院,我覺得已經足夠。又唔係人壽保險嗰d一confirm 危疾就賠十萬

珍珠宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 yubiwa310 的帖子

我用豐隆,後加唔知得唔得,最好打去問。

首頁

尾頁

跳至