美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我約40歲,最近已經日日做補濕,但隻眼
非常乾,眼皮很墜和好倦,有冇邊隻保濕護
眼和護膚的產品好介紹,我想問吓以下幾
隻是否好用(最好d seller不要hard sell
或介紹):
Guerlain (御庭籣花組合) 勁貴約4千幾蚊
Suisse Programme (聖誕 set)
La Colline (聖誕 set)
係唔係瑞士嘅護膚品好過法國嘅護膚品?
有冇其它牌子好用呢?

大宅

La Colline (聖誕 set)巳不錯了,但如妳覺得還不夠滋潤的話,可以試吓資生堂的最頂級一系列,牌子名好難記,好像叫CLE DE PEAU。崇光有的買。
活出精彩的每一天,活出真我。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

我早上用B5+H精華素+葡萄籽抗氧化日夜霜(冬天用)
夜晚用去斑除皺液+葡萄籽抗氧化日夜霜

同我傾開計差不多年紀的媽咪都用緊, 真係經濟抵用好用.

眼霜我就冇用.

複式洋房

原文章由 諺諺mum 於 08-12-12 22:53 發表

眼霜我就冇用. ...

晌邊度有得買?價錢貴唔貴?

伯爵府

牛年勳章 醒目開學勳章

原文章由 諺諺mum 於 08-12-12 22:53 發表

眼霜我就冇用. ...

我都好想知, 可否話我知係邊度可以買到呀...

大宅

原文章由 elisa 於 08-12-12 22:30 發表
我約40歲,最近已經日日做補濕,但隻眼
非常乾,眼皮很墜和好倦,有冇邊隻保濕護
眼和護膚的產品好介紹,我想問吓以下幾
隻是否好用(最好d seller不要hard sell
或介紹):
Guerlain (御庭籣花組合) 勁貴約4千幾蚊
Suisse Program ...

my problem also same of you.....
去萬O, 試下RoC Retinol anti-aging skin care products...
Namaste

翡翠宮

請問有沒有朋友用過, kanebo的raphaie?

洋房

我試緊一隻叫perfective ceuticals (from USA) 嘅eye therapy,用咗1星期, 眼袋平咗好多同埋眼紋都少咗, 而且都好夠潤。我媽咪(56歲)都試緊, 佢話佢眼袋都細咗。查實佢係for anti-aging, 所以效果好明顯

複式洋房

請問佢邊種product最好用. 同埋"立唔立"??

quote]原文章由 JOD 於 08-12-12 23:35 發表

my problem also same of you.....
去萬O, 試下RoC Retinol anti-aging skin care products...
[/quote]

男爵府

我用緊COVERMARK 既WRINKLE MINUTES III, 呢隻幾好, 夠潤, 佢有retinol can reduce fine line.

大宅

CLE DE PEAU 這牌 洗面奶都要 $400 1 支, 加埋 面霜 1仟都出唔到門口.

原文章由 wq 於 08-12-12 22:48 發表
La Colline (聖誕 set)巳不錯了,但如妳覺得還不夠滋潤的話,可以試吓資生堂的最頂級一系列,牌子名好難記,好像叫CLE DE PEAU。崇光有的買。

大宅

原文章由 妹妹mami 於 08-12-13 21:49 發表
請問佢邊種product最好用. 同埋"立唔立"??

quote]原文章由 JOD 於 08-12-12 23:35 發表

去萬O, 試下RoC ...

using now.... is good for 40's I hope I'm 36

http://kczone.net/~yy/news/view.php?mag=me&site=11843513&issue=100

1)Retin-Ox Intensive Anti-Wrinkle Cream – Night
2)Retin-Ox Intensive Anti-Wrinkle Care

膠原再生抗皺眼霜. – Eyes
3)Hydra+ Destressant - Relaxing Nourishing Care - Night

4) Hydra + Bio Active for Dry Skin with SPF15 - Day

i

[ 本文章最後由 JOD 於 08-12-13 23:54 編輯 ]
Namaste

首頁

尾頁

跳至