影視娛樂

跳至

首頁
12345...12

尾頁

伯爵府

昨晚睇左第一集,好緊湊

《VOICE》電影般的畫面

(微雷)想要看看新型題材的電視劇嗎?OCN自製電視劇《不容錯過的聲音-VOICE》順利開播,大家上周末都看過了嗎?

《VOICE》1月14日首播最高收視率達到3.5%,平均收視率也有2.3%,與OCN之前的《38師機動隊》第一集平均收視率的1.6%比較起來更高。播出前大家也早有耳聞這次的嶄新題材,也是張赫首次跨足有線電視的電視劇。背景設定為犯罪率第一名而創下全國最低回call率的112申告中心Golden Time小組,以及因為事故失去家人的112隊員們為主角。

劇情一開始就充滿緊張感,70分鐘內令人屏息的故事就這樣展開,讓觀眾們像是搭雲霄飛車那樣觀賞著精采的懸疑電影一樣。第一集描述重案組的警察張赫,他的妻子遭遇殺害的過程,當時張赫正在其他任務中而無法接聽太太的求救電話,所以太太打到112,由聲音紀錄員李荷娜接聽電話,幾經曲折後電話斷線了,張赫妻子最終依舊遭到殺害。
總之《VOICE》可算是有一個成功的開始,之後也將受到矚目。

伯爵府

2018復活節勳章

JP 發表於 17-1-17 16:42
昨晚睇左第一集,好緊湊

我中午睇左少少, 夠驚嚇好精彩, 好似睇緊Signal咁, 一定要追落去!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Pr0udfish 發表於 17-1-17 16:50
我中午睇左少少, 夠驚嚇好精彩, 好似睇緊Signal咁, 一定要追落去!
我正打算開呢部

Pr0udfish    發表於 17-1-17 17:23

伯爵府

真的似信號,赫oppa好man,女主角第一次睇,演技幾到位

子爵府

真好, 有好睇的新劇上

正擔心今晚唔知睇咩

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

聽落好似真係唔錯,咁我都開來睇下先

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JP 發表於 17-1-17 16:42
昨晚睇左第一集,好緊湊

我已睇佐第二集,幾時有第3,期待

伯爵府

Hugo0804 發表於 17-1-17 21:41
我已睇佐第二集,幾時有第3,期待

星期六、日播,中字要第二天才有!第一、二集好緊張,赫赫今次接啱劇

伯爵府

我都開來睇下

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-1-17 16:50 我

原帖由 JP 於 17-01-17 發表
真的似信號,赫oppa好man,女主角第一次睇,演技幾到位
今晚睇曬第一集,點知吊住個尾,唯有睇埋第二集前段至安心瞓覺

氣氛控制得夠懸疑,如果剪輯再俐落一點,無謂對白再少一點就 perfect 喇。依家都相當滿意

李荷娜表現沉實,特別欣賞她在法庭上想為真相發聲又不被諒解的冤屈表情,睇得幾舒服幾okay呀

男爵府

回覆:張赫OCN新劇《不容錯過的聲音-VOICE》好睇

啱啱睇哂2集,睇到好緊張,好睇

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-1-18 00:13

氣氛控制得夠懸疑,如果剪輯再俐落 ...

頭半集認不出李荷娜

呢套佢真係轉變好大

E1,2 緊湊, 但女主在報案中心聽聲,男主現場四處奔走,求助人好危險,呢種格局,無可能支持10集8集,劇本好重要

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JP 發表於 17-1-17 21:52
星期六、日播,中字要第二天才有!第一、二集好緊張,赫赫今次接啱劇
...

追,期待第三集

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Pr0udfish 發表於 17-1-18 00:13

氣氛控制得夠懸疑,如果剪輯再俐落 ...
我都睇左1集, 男女主表現好好呀。 我仲有D 眼濕,尢其赫見到老婆屍體後崩潰落坐地, 摸住老婆腳掌果個動作, 我真係難過

寶石宮

MC1128 發表於 17-1-18 07:50
頭半集認不出李荷娜

呢套佢真係轉變好大
呢種格局,無可能支持10集8集,劇本好重要〉〉同意呀, 所以要睇落去先知

子爵府

htts 發表於 17-1-18 08:54
我都睇左1集, 男女主表現好好呀。 我仲有D 眼濕,尢其赫見到老婆屍體後崩潰落坐地, 摸住老婆腳掌 ...
張赫將演技成為生活, 出神入化, 好似池成咁, 好難挑剔佢,

反而因為太好, 有時覺得佢好難突破自己, 可能咁, 近年佢啲劇反應一般, 希望今次有好反應

醉酒認屍個幕, 演技揮灑自如

我睇過李荷娜的高校、不善良的女人們, 好神奇, 居然認唔出佢, 好佩服cast佢做呢個角色個位

李荷娜唔靚, 年紀比較大, 我諗好少jm睇佢啲戲, 但我摷過有關佢的評論, 佢係韓娛界受尊重, 評價相當不俗

寶石宮

MC1128 發表於 17-1-18 14:08
張赫將演技成為生活, 出神入化, 好似池成咁, 好難挑剔佢,

反而因為太好, 有時覺得佢好難突破自己, 可能咁, ...
李嘅劇我無咩睇過, 但今次睇, 覺得做得唔錯呀

赫赫近年劇都唔係D 商業味濃嘅劇, 多係冷門嘅題材, 所以rating都唔太好. 加埋近年佢劇成日都有佢招牌笑聲, 好多人都唔多接受。 希望voice可以殺出一個新血路啦

侯爵府

我未開呢套戲.... 單係張赫嗰名, 我必定全力支持.... +上JM 口碑咁好, 播多幾集就開戲....

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

JM評價0甘高, 今晚開呢套先!

子爵府

MC1128 發表於 17-1-18 07:50
頭半集認不出李荷娜

呢套佢真係轉變好大

李荷娜我係睇徐仁國果套"高校處世王"時睇過佢, 呢套劇我都係睇咗頭半集都諗不出佢, 但就係好似有睇過佢嘅劇, 跟住覺得佢有d似高校處世王嘅女一(因我當時冇留意女一個名), 於是睇返個名再對一對, 係同一個人, 佢真係轉變很大, 高校處世王係2014年, 都係3年啫, 佢比起當時個樣好似大咗10年咁 ! 套劇兩集去到最尾都好緊張, 我覺得幾恐怖同血腥, 睇到我好驚, 但又想繼續睇落去, 同意你嘅講法, 如果每個案件都係初頭係揾錯地方, 然後靠女一諗一大輪後男一才揾到, 集集都係咁就會好悶, 希望劇本唔好爛啦

首頁
12345...12

尾頁

跳至