懷孕前後

跳至

首頁
12345...8

尾頁

別墅

宜家已經13週, 有無人可以分享下... 我唔知點做好...

大宅

如果你經濟許可,做私家做T21啦,99.9%準確,可以知道好多基因問題。如果BB驗到係無事,此終係一條生命呀﹗

別墅

因為唔係唐氏, 我担心係其他的問題... 有無人可以話俾我知... 有問題機會有幾多?

侯爵府

抽完毛,有無幫你做埋基因晶片?

別墅

我响QE做... 佢無講過話做晶片...只係快速測試話唔係唐氏... 全份report就3星期後... 宜家日喊夜喊... 本來諗住係唐氏就咩都唔駛諗... 宜家... 好似無原因就唔要佢... 我好傷心... 過唔到自己...

別墅

回覆 laisan225 的帖子

除左唐氏之外有好多野都會出現頸皮厚,
我B 透納氏症,12週都係4點幾厚, 愈大愈厚;
去做T21 Test la, 一星期就有REPORT, 唔洗等咁耐

別墅

回覆 man1024 的帖子

我諗點都要做T21, 同埋問多個醫生意見... 有無可能薄返?

別墅

睇返之前有頸皮厚問題既POST,頸皮係有機會會薄返

別墅

啱啱book左劉子建醫生, 明天希望有好消息~

伯爵府

保佑你

見過有人抽完毛再抽胎水
大不了你都抽胎水 ( 做晶片), 就一定肯定知呀b有冇事

而家醫學科技咁好, 點可以任呀b不明不白咁送走(尤其係你咁想要佢)
大吉利事真係有問題就話冇法子啫。

侯爵府

laisan225 發表於 17-1-18 14:42
我响QE做... 佢無講過話做晶片...只係快速測試話唔係唐氏... 全份report就3星期後... 宜家日喊夜喊... 本來 ...

唔好諗咁多住,等三個星期睇下結果點先

侯爵府

laisan225 發表於 17-1-18 14:56

我諗點都要做T21, 同埋問多個醫生意見... 有無可能薄返?

點解抽左絨毛仲諗住做t21?

別墅

回覆 rachel_tim 的帖子

做媽媽好難會唔想要自己BB...但係如果佢出左世之後會好辛苦... 我就無辦法... E個係我第2胎... 真係諗都無諗過會咁... 我自己好唔捨得...
但係老公, 屋企人都話唔好搏, 下次再來過...

經過今次...我唔想再有下次啦... 太傷心啦~

別墅

回覆 marykk 的帖子

絨毛result 太耐, T21快d ...
不過本來QE都話快速都要3日... 結果星期一做, 星期二下晝己知結果, 所以可能都無3個星期咁耐

大宅

回覆 marykk 的帖子

T21係可以驗埋其它基因O既病,例如天使綜合症、愛德華氏綜合症……全部都同唐氏一樣,會造成結構或智力問題。

伯爵府

laisan225 發表於 17-1-18 15:55
回覆 rachel_tim 的帖子

做媽媽好難會唔想要自己BB...但係如果佢出左世之後會好辛苦... 我就無辦法... E個 ...

所以不如直情抽胎水啦( 100%基因睇晒)
再加埋結構再諗去留

明白有問題既話梗係未必留佢, 但如果唔驗清楚就放棄佢, 真係怕後悔一世
我唔反對放棄有問題既b, 因為生出黎條路太難行。

加油。 但無論最後決定係點, 你都冇做錯。 唔好傷心

大宅

明白樓主O既心情,之前我都係(當然已經雨過天青)。
做清楚檢查先,香港係24週前都可以因嬰兒健康問題選擇終止懷孕,即是話你大可以照埋結構先,如果真係有問題先再做決定都未遲。

唔好輕言放棄,祝BB一切安康﹗

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:BB頸皮厚到4.8...絨毛result出左唔係唐氏..屋企人都話唔好要

不如直接抽絨毛或胎水,t21並唔係最準確

別墅

回覆 sodababy 的帖子

絨毛做左啦... 要等多2, 3個星期...老公就直情唔想我等....我明佢點諗... 但我都想俾多次機會bb...

別墅

回覆 luismama 的帖子

明天去照初期結構同埋問下醫生意見... 希望一切順利...
除左喊..我都唔知可以做咩~

首頁
12345...8

尾頁

跳至