跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb己經41週嘞,星期二要催生嘞!心情好緊張~擔心~仲有D怕怕 ,因為從無想過要催生,又唔知過程會點架呢?有無媽咪同我一樣呀?一起加油~希望順利啦!

大宅

我同你都差唔多。我無你咁早,我依家先至係39週幾,不過私家醫生就話佢要飛去玩,所以如果要摧生就呢個星期四好做了。.....

依家我真係十五十六,如果要摧生的話,醫生都話得50%機會成功,50%機會最後都要開刀,我在想......橫掂都要開刀,不如一早就開左佢算la....

複式洋房

原文章由 petunia 於 08-12-14 14:09 發表
我同你都差唔多。我無你咁早,我依家先至係39週幾,不過私家醫生就話佢要飛去玩,所以如果要摧生就呢個星期四好做了。.....

依家我真係十五十六,如果要摧生的話,醫生都話得50%機會成功,50%機會最後都要開刀,我在想......橫掂 ...

係呀~咁你係咪決定左要開刀呀?我都怕催生唔成功痛一輪又要挨刀呀!~我在公立生所以無得簡呀!仲要係老公咁啱因為臨時有特殊野要處理未必會陪倒我 ,真係好唔開心同無奈!又唔知入院後要幾耐先開始催生呢?今次係我同BB兩個一起努力.祝你順利生個精靈可愛的BB!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

催生係佢地推你去單人產房,之後幫你打針落催生藥同鹽水,之後就開始幫你駁胎心跳機同整穿羊水,你就一直訓係到等子宮開,D藥就慢慢加重,又唔可以飲水同去廁所,如果急既話,佢就比個盆你自己痾(我覺得好無尊嚴)而我生大仔係催生既,催左12個鐘都唔得,最後要開刀,當時我老公都有陪我催生,不過開刀就唔可以陪
你放鬆D啦,有D唔駛催生甘耐就開到個度數可以自己生架

複式洋房

原文章由 焯賢媽咪 於 08-12-14 15:29 發表
催生係佢地推你去單人產房,之後幫你打針落催生藥同鹽水,之後就開始幫你駁胎心跳機同整穿羊水,你就一直訓係到等子宮開,D藥就慢慢加重,又唔可以飲水同去廁所,如果急既話,佢就比個盆你自己痾(我覺得好無尊嚴)而我生大仔 ...

多謝你的分享同鼓勵呀~咩唔可以飲水同去廁所架?咁可唔可以食野架?餓得滯空肚咪無力生囉~(仲腍住醫院的野唔係咁啱口味,帶定D面包,餅之類添),我BOOK左朝早8:00入院,唔知佢地會咩時候先幇催生架呢?如果我一個人去無人陪會唔會比姑娘閙架呢?對唔住~我真係太多問題想知~,我今次是第二胎,希望會容易成功同唔洗痛咁耐啦.

複式洋房

我今天預產期到,仍未有動靜,入左產房就乜都做不到。生仔都不可以講有無尊嚴架喇,最緊要亞b無事,快d 出世,吾好痛咁耐(上次45個鐘,在產房都16-7個鐘),我都好驚最後要開刀,因為傷口一定好痛,又吾補得,等上天安排啦....

[ 本文章最後由 QGBABY 於 08-12-14 16:17 編輯 ]

大宅

陪月勳章

你都算好,有50%,我個醫生同我講40%會催生失敗要開刀,只有20%會成功.

原文章由 petunia 於 08-12-14 14:09 發表

依家我真係十五十六,如果要摧生的話,醫生都話得50%機會成功,50%機會最後都要開刀,我在想......橫掂 ...

伯爵府

原文章由 yanTI 於 08-12-14 04:02 PM 發表

多謝你的分享同鼓勵呀~咩唔可以飲水同去廁所架?咁可唔可以食野架?餓得滯空肚咪無力生囉~(仲腍住醫院的野唔係咁啱口味,帶定D面包,餅之類添),我BOOK左朝早8:00入院,唔知佢地會咩時候先幇催生架呢?如果我一個人去無人 ...

入去無得食野架,因為推入產房係唔可以拎野入去,連走佬袋都係佢地幫你keep住既
我個時9點幾就推落產房,係朝早7點幾食過塊麵包之後就10幾個鐘無食過野
你自己一個人去都無問題架,係最怕你悶者

大宅

摧生又未必得,咁點解仲要摧?.......

伯爵府

原文章由 petunia 於 08-12-15 12:09 PM 發表
摧生又未必得,咁點解仲要摧?.......

就係因為政府醫院唔會亂甘同我地開刀羅,除非有特別問題既者

首頁

尾頁

跳至