自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

係急症室等緊睇醫生, 後面一堆big 6拖住幾個篋食炸雞!正福佳嚟!食得炸雞即係無野喇!

男爵府

giraheiyear 發表於 17-1-23 22:56
係急症室等緊睇醫生, 後面一堆big 6拖住幾個篋食炸雞!正福佳嚟!食得炸雞即係無野喇!
...
肚餓吾洗食咩?你今晚慢慢等啦

蛋皇哥0127    發表於 17-1-24 10:02

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

人地食野又影響到你?不過急症咁多病菌係到食野唔係咁好,醫院咩人都可以去求醫,做咩罵人?

伯爵府

馬霸 發表於 17-1-23 22:59
肚餓吾洗食咩?你今晚慢慢等啦

唔係唔洗食,係洗唔洗係急症室食呢!

伯爵府

414928 發表於 17-1-23 23:04
人地食野又影響到你?不過急症咁多病菌係到食野唔係咁好,醫院咩人都可以去求醫,做咩罵人? ...

就係影響到! 剛剛個堆人被姑娘叫走左出去出邊食

大宅

giraheiyear 發表於 17-1-23 23:05

你意思係食炸雞等如無病?有d病係唔使戒口 例如斷手斷腳都食得炸雞 又或者陪家人來睇又得 陣間行開咗食飯 叫佢名咪無得睇? 我都見過人係急証室食叉雞飯 BB食奶又見過 唔明有咩問題?

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

喺急症等到肚餓,可以去邊度食?去咗食又聽唔到嗌名!
我女年前1日痾10幾次,我同佢去急症,分流完就算見完醫生,貼埋袋留小便,再要拎小便去化驗,都無俾 O房床我地,只每次叫我地出番大堂等,7、8個鐘,小朋友食唔落大人都要食,我老公都出去買嘢返唻俾我食,都係坐喺大堂食咋!

男爵府

咁洗吾洗係廁所食?但咁夜無鮑魚

蛋皇哥0127    發表於 17-1-24 10:03

禁止訪問

回覆:等緊睇急症。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

giraheiyear 發表於 17-1-23 23:06
就係影響到! 剛剛個堆人被姑娘叫走左出去出邊食
影響到d咩,太大味?定人地有得食你無得食?我都見過人係急症食但係食面包之類,唔覺有問題,急症要等幾個鐘,會肚餓一點都不出奇,唔明咁都有人睇唔過眼,不是有人投訴姑娘又何需趕人?一點同理心都沒有。

伯爵府

414928 發表於 17-1-23 23:16
影響到d咩,太大味?定人地有得食你無得食?我都見過人係急症食但係食面包之類,唔覺有問題,急症要等幾個鐘 ...

問題係一堆人推住堆篋坐係急症室中間食炸雞!
同理心?咁樣用?

侯爵府

其實醫院係有飯堂/有餐廳嘅,政府通常等好耐,等嘅期間可以去食,又或者真係行唔開,我覺得食吓包,甚至乎飯都唔係問題,但太香嘅野我就覺得影響到其他人唔係咁好law

wcpcelia    發表於 17-1-24 11:01
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

各有各道理,看開些,祝你平安!

珍珠宮

回覆樓主:

話人咁粗鄙,我又好想知樓主係咩事睇急症呢?

如果我幾個朋友去旅行,剛到步就有人唔舒服,咁我唔係拖住喼第一時間陪佢去醫院睇急症,我仲可以點呢?唔通我可以係外地搵到相熟醫生睇私家?連你係度住嘅都走嚟睇急症啦!

大宅

我上次都整隻手,流血不止。我係急症室等左五個鐘,其間隻手不停留血。

一個人等,好想食野,但又驚走開,錯過左。

無野食,但又不停流血,搞到勁頭暈。

PS我係要醫院睇,要照X-ray。有得選,我寧願去私家睇。無奈係不停流血,血糖偏低,根本冇辨法離開

珍珠宮

lovececing 發表於 17-1-23 23:23
其實醫院係有飯堂/有餐廳嘅,政府通常等好耐,等嘅期間可以去食,又或者真係行唔開,我覺得食吓包,甚至乎 ...

唔係間間醫院 canteen 都開夜晚,同可以俾外人入去食嘢,只能怪可能對方食得太開心,礙人眼。

水晶宮

giraheiyear 發表於 17-1-23 23:23

問題係一堆人推住堆篋坐係急症室中間食炸雞!
我仍然搵唔到問題所在?是一堆人?好多急?坐中間?還是食炸雞?不過,算啦,千錯萬錯佢地係大陸人。

蛋皇哥0127    發表於 17-1-24 10:08

禁止訪問

男爵府

我都覺得炸雞同pizza依類係急症室食唔係幾好
但麥記我又覺得ok
我都唔知點解

男爵府

急症等幾個鐘,餓都唔出奇,我試過食包、出去買鰻魚卷係門口食,btw,食m記可能比較奇怪...我就做唔出,d人望住曬點食得落。
其實我唔中意係急症室食,總覺得咁多病人好多菌、而且一陣味

首頁

尾頁

跳至