自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

男爵府

ivycwl 發表於 17-1-26 09:02
我係上年年頭已買定金扼俾細佬同叔仔第時結婚。而家細佬結婚了,但我1516中。原因係。

我結婚時佢同女朋友 ...

乜都唔洗,跟返佢個模式

珍珠宮

回覆樓主:

两姊弟,你有身份有資格提點佢,,做人處事應如何,如家庭日咪2個家庭(不計長辈)照除支付。
但你细佬结婚金如己買我會照送,禮數自己做大一定做好佢。
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

男爵府

Haha,咁似我老公二哥,除左成日要借老公錢又唔多還,乜禮都無,我地結婚咩都無送恭喜都無,所以我講明佢有喜事我一條毛都唔會送!當我小氣!

翡翠宮

我係上年年頭已買定金扼俾細佬同叔仔第時結婚。而家細佬結婚了,但我1516中。原因係。

如果我俾就當冇件事

點解唔出聲呢?
我一定會追番佢比一半, 好過谷埋D氣.

男爵府

呢度既JM講得岩
個日斟茶,外人唔知佢2公婆咁縮骨
如果你2梳蕉就輸了
跟住JM教,1K買大又輕既金,加多封利是
乜都俾足,算係俾面你阿媽娶新抱
個2隻野 "ANY冇",你做家姐俾咁多野,俾足面佢有找啦!!

老實講,你細佬唔做禮俾你都算
自己做左人舅父,禮物仔都唔送件俾個外甥真心覺得好差
買件衫,買件玩具,洗得佢幾多錢???
真係非常之咁唔識做人

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

如果我係你, 佢平時咁計較, 我一定同佢計清楚D數, 唔會忍佢, 谷谷埋埋谷鬼氣。
至於結婚, 我會照送金。
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

吾衰,佢搵咁多錢都咁對你

男爵府

唔會好衰 依d 正老婆奴 結完婚分分鐘影都唔見埋

子爵府

BK Milk勳章

回覆 ivycwl 的帖子

10萬都一毛不拔真心嬲

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

送嘢比人最緊要自己開心,唔開心就唔送啦

琥珀宮

引用:我係上年年頭已買定金扼俾細佬同叔仔第時結

原帖由 ivycwl 於 17-01-26 發表

2千人情ok,要比佢要唔係老馮對佢好。

以後一家食飯等佢找數,話佢負擔大所以比佢簽卡儲分,你即刻拎你自己一份cash比佢,有佢著最後數佢無聲出!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

我係你, 我求其俾人情算......
.........................................

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

買咗超平戒指仔再加5百

用戶要求終止服務

MKma 發表於 17-1-26 09:31
一啲都唔衰,啲金器留番俾自己仔女仲好!

如果佢老婆唱你,你咪話“我以為你地鄉下唔興送禮咋喎”!:noth ...

伯爵府

真心覺得你地寵壞左佢,佢咁大個人又咁好經濟環境,一早應該要炳佢。絕對贊成唔好送禮比佢,等佢反省下,比基本人情都偷笑!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:細佬就結婚,一早已買定金,但而家唔係好想送。

只做人情

男爵府

穩咁多錢一個月連少少禮物都唔送,去得百日宴點都知道買件衫仔/利市仔扮下野掛?識Do都會請下吃飯下哇?係咪覺得自己搵好多睇唔起男家?如果妳冇金在手,睇怕唱足妳一世。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

我覺得人情已足夠,反正佢塭到錢

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

一d都唔覺得你衰
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

男爵府

我唔覺得樓主你衰喎!我叔仔同佢老婆都係類似你細佬個格,我同佢老婆仲要唔妥,佢地結婚時我C6出聲叫我唔洗送金,到佢地斟茶比我地時,我地都係比封利是算,咁多年後我好慶幸自己真係冇送嘢比佢地,唔係就有排唔開心!

首頁
45678...16

尾頁

跳至