懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

jenny729 發表於 17-1-30 05:53
4日3夜

請問有薑水比?

子爵府

natnataktak 發表於 17-1-29 21:26
順產嗎?

開刀

大宅

各位知唔知咩叫開心五人房?比六人房還要平的呢

大宅

MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 mslawkiki 的帖子

上星期去交訂金, 姑娘話巳無開心5人房,

只有2人房, 3人房, 6人房

6人房地方大D, 不過只有一個洗手間

3人房比6人房比多3000蚊, 地方細小小, 不過都係一個洗手間

你上寺交訂金時可以去睇下架

大宅

回覆 prettycutemama 的帖子

謝謝你的資料我醫生比我的資料可能已過期
你有沒有join package?
我現在27周,過多2星期去唔知重有冇位呢?

珍珠宮

mslawkiki 發表於 17-1-31 05:35
回覆 prettycutemama 的帖子

謝謝你的資料我醫生比我的資料可能已過期

房種是入院當刻視乎空房而定的,即三人房有吉床,你才可揀三人房; 六人房有吉床,才可揀六人房。
我上星期生完,第三胎開刀生,住過三次了,三人房和六人房也住過。
祝一切順利。
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

複式洋房

貓頭雀 發表於 17-1-31 11:45
房種是入院當刻視乎空房而定的,即三人房有吉床,你才可揀三人房; 六人房有吉床,才可揀六人房。
我上星期 ...

係咪要自己帶薑水去醫院?

大宅

貓頭雀 發表於 17-1-31 11:45
我上星期 ...
你有沒有join plan 呀?

珍珠宮

warm_baby 發表於 17-2-1 00:05
你有沒有join plan 呀?

通常都唔 join plan 架,姑娘話 plan 貴啲喎…
三次都無 join 。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)

大宅

我的醫生是建議孕婦照了結構之後, 無問題,

要等醫生準備好信先, 之後先去得交醫院訂金HKD6000

交訂金時, 當時是無須要決定你是否JOIN PACKAGE的

到你生果時去醫院先再擇

PS : 唔係你醫生的資料唔UPDATE, ST TERESA醫院果網頁都係無UPDATE架...

珍珠宮

natnataktak 發表於 17-1-31 21:56
係咪要自己帶薑水去醫院?

你指沖涼?? 醫院無薑水,但每床有一瓶熱水囉。
我自己帶陳皮沖代茶飲咋。

大宅

貓頭雀 發表於 17-2-1 00:10
通常都唔 join plan 架,姑娘話 plan 貴啲喎…
三次都無 join 。
咁我都5join 啦。好彩上來問一下。多謝您!

大宅

prettycutemama 發表於 17-1-31 00:40

上星期去交訂金, 姑娘話巳無開心5人房,

Oh, 相差$3000咁多?

別墅

回覆 natnataktak 的帖子

有呀!每日都有餵奶時間餵小B!d護士好有心機教!

大宅

回覆 babimami 的帖子

http://www.sth.org.hk/download/zh/DeliveryPackage.pdf

大宅

昨晚跟丈夫討論, 既已咁多位媽媽都無JOIN PACKAGE

我都唔JOIN啦... 我不是順產

大宅

prettycutemama 發表於 17-2-1 19:20

http://www.sth.org.hk/download/zh/DeliveryPackage.pdf

Icic, but if not joining package, the difference is only a few hundreds in total

洋房

jenny729 發表於 17-1-28 23:29
我上個月生完,游洋醫生開刀,$56000埋單,3人房
想問問係味用法國醫院Package?同埋三人房係味游醫生揀,想問可唔可以住5人房?因為好似5人房平D.同埋想問問你係上午開刀定下午開刀,因為諗緊上午開刀會唔會一早去醫院已經計住左一晚?

男爵府

Trumanwuhk 發表於 17-2-2 20:26
想問問係味用法國醫院Package?同埋三人房係味游醫生揀,想問可唔可以住5人房?因為好似5人房平D.同埋想問問 ...

住咩房你入院時自己決定就得,到時入院手續會叫你揀房丶揀邊隻奶粉丶會否做新生代謝篩查及聽力測試等。我唔知有冇5人房呀,因為我第一胎時都係住3人,見都會有1丶2晚其實唔滿,變相靜D可好好休息,你知啦,私院唔同政府,全日都可有人來探,6人房5人房我怕好嘈。另外,我揀上午開刀,醫生會叫你午夜12:00後入院,12:00後入唔會計多一日,入到去基本上你都唔駛訓,一嚟個人緊張,二嚟姑娘會每兩三個鐘左右同你量血壓同聽BB心跳。

大宅

引用:回覆+natnataktak+的帖子有呀!每日都有餵

原帖由 Sakuralunglung 於 17-02-01 發表
回覆 natnataktak 的帖子

有呀!每日都有餵奶時間餵小B!d護士好有心機教! ...
請問開刀未落得床,姑娘肯抱過來比你埋身嗎?

首頁

尾頁

跳至