影視娛樂

跳至

首頁
45678...12

尾頁

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+amychoi+於+17-02-19+發表我

原帖由 Pr0udfish 於 17-02-25 發表
E7好睇啊,尾段素俊開始向馬琳敝開自己的內心,李帝勛做得好好,我跟埋佢一齊喊。最後醫院擁抱又好感人,雖 ...
睇左第7集, 同意好睇, 開始見到素俊係愛馬琳的, 電話中傾訴內心事, 亦好感動, 我都跟住喊。

這集令我感受到素俊本身真係無咩朋友, 亦唔識逗女仔歡心, 才會令馬琳懷疑心越來越多, 但我同意馬琳無錯的, 只係素俊唔識表達。

另有一幕令我想笑的, 是素俊同朋友在床上對睇的鏡頭, 差點以為他們是攪基的。
仍對上集素俊未來朋友叫他趕快跟馬琳分手, 點解?

[

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+amychoi+於+17-02-19+發表我

原帖由 Pr0udfish 於 17-02-25 發表
我仲未睇得明E6~7出現在素俊家門口的大叔,來自邊個年份,如果係未來的,即佢有回到過去的本領?定係來自過 ...
在網上有人說大叔跟素俊見面, 大叔由以前到未來的。

[

男爵府

回覆樓主:

套劇都ok吖,吾明點解收視咁差。7-8集好睇,原來時間大叔真係女主老豆,大叔仍然有嘢隱瞞。。。另外男主朋友東奇都有可疑,感覺奇東和世英都係男主消失嘅關鍵未來馬琳講左句別讓世英去日本....等編劇拆解

伯爵府

2018復活節勳章

引用:套劇都ok吖,吾明點解收視咁差。7-8集好睇

原帖由 yukocyc620 於 17-02-26 發表

套劇都ok吖,吾明點解收視咁差。7-8集好睇,原來時間大叔 ...
E8稍拖沓,兩人蜜月旅行都去埋,仲要攪左成集欲迎又拒只是戲劇需要,我反而覺得集中講佢地點樣先結婚後拍拖會更有意思

不過今集雖然節奏慢,都埋下了更多懸念,奇東,世英,馬琳爸爸,金容鎮都大把疑問引發我地好奇心

如果下一集又見到馬琳一個人孤獨到對住個吸塵器講野,就真是淒涼囉。素俊一日不放下對將來的執著,不學懂活好此刻,只會攪到未來愈來愈亂,可能佢外父當年都是因呢個特異功能,不自知之下佈下未來的痛苦結局!

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:+本帖最後由+yukocyc620+於+17-2-26+15:45+

原帖由 yukocyc620 於 17-02-26 發表

套劇都ok吖,吾明點解收視咁差。7-8集好睇,原來時間大叔 ...
睇完同妳想法一樣, 好想知咩事, 因咩事會攪到關係咁差。

[

水晶宮

親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由+yukocyc620+於+17-02-26+發表

原帖由 Pr0udfish 於 17-02-26 發表
E8稍拖沓,兩人蜜月旅行都去埋,仲要攪左成集欲迎又拒只是戲劇需要,我反而覺得集中講佢地點樣先結婚後拍拖 ...
未來奇東叫素俊同馬琳分手
未來馬琳叫素俊留住世英唔好比佢走日本

會唔會就係四人關係糾纏不清呀?
至於大叔就可以想盡辦法去令衰人遠離素俊公司, 唔比佢傷害到素俊同馬琳。

真係一路睇一路估。

[

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-26 18:56
E8稍拖沓,兩人蜜月旅行都去埋,仲要攪左成集欲迎又拒只是戲劇需要,我反而覺得集中講佢地點樣先結婚後拍拖 ...
未睇E8, 我覺得收視低都有原因

明明主力講情, 但用時間旅行包裝。 九回的時間穿越每次都有目的, 又有意想不到的蝴蝶效應, 劇情推進快, 一集內都好多變化

但呢套到第8集, 個未來太複雜, 故弄玄虛, 無耐性的家庭觀眾流失都好正常

我都唔太鐘意睇到第8集都無咩方向

男女主的 戀愛與婚姻危機有點意思, 但呢點又未必係受【時間旅行】而吸引睇劇的觀眾所期待

伯爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:Pr0udfish 發表於 17-2-26 18:56 E8

原帖由 MC1128 於 17-02-26 發表
未睇E8, 我覺得收視低都有原因

明明主力講情, 但用時間旅行包裝。 九回的時間穿越每次都有目的, 又有意想 ...
好在我一開始就不當時間旅行一回事,只要套劇保留到個淒美愛情調調,我暫時都睇得幾投入

九回男主角得九枝香,每用一次都要勁爆個大轉變,俞素俊唔同呀,佢八達通有自動增值,得閒去買下餸又得,食個tea亦得,搭地鐵,樂悠悠,簡單過小明去廣州呀

子爵府

回覆 Pr0udfish 的帖子

今朝睇埋E8, 仍然差不多

兩公婆糾纏同唔同房同床, 時間大叔呃金容鎮, 世英奇東呢pair愛定唔愛, 節奏有點慢

而家師任堂停工

voice 變咗人肉叉燒包, 我唔想睇住

好茅咁, 睇福珠E10, 又未有感覺

轉咗去睇十里桃花, 好咸濕, 專睇開船

伯爵府

2018復活節勳章

引用:回覆 Pr0udfish 的帖子今朝睇埋E8, 仍然差

原帖由 MC1128 於 17-02-27 發表
回覆 Pr0udfish 的帖子

今朝睇埋E8, 仍然差不多
楊冪我好麻麻地呢

明天和你,除咗節奏慢,我覺得有樣幾緊要,係缺乏有趣的配角,男女主角身邊所有人都欠特色,奇東同小麗只係戇戇直直,個世英特別令我唔順眼,幾乎連建淑都討喜過佢

子爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-27 21:08
楊冪我好麻麻地呢

明天和你,除咗節奏慢,我覺得有樣幾緊要,係缺乏有趣的配角,男女主角身邊所有人都欠特 ...
exactly, 明天和你, 其實, 冰姑同時間大叔應該可以發揮多啲, 而家支線撐不起

我都唔like 楊小姐, 睇趙又廷

伯爵府

MC1128 發表於 17-2-27 21:13
exactly, 明天和你, 其實, 冰姑同時間大叔應該可以發揮多啲, 而家支線撐不起

我都唔like 楊小姐, 睇趙又廷 ...

睇完E8,我無乜想講,因為冇特別野要講,但你地知唔知未來的申叫素俊叫xx唔好去日本係点解

子爵府

soscho 發表於 17-2-27 21:32
睇完E8,我無乜想講,因為冇特別野要講,但你地知唔知未來的申叫素俊叫xx唔好去日本係点解
...
未解釋, 個人斷估:

1. 有片段顯示世英爸遇到意外, 唔知係咪無命, 叫世英唔好走, 可以送老豆最後一程?

2. 馬琳同素俊終分手, 認為世英同素俊應該一齊?

水晶宮

親子王國15週年勳章

MC1128 發表於 17-2-27 21:36
未解釋, 個人斷估:

1. 有片段顯示世英爸遇到意外, 唔知係咪無命, 叫世英唔好走, 可以送老豆最後一程?
1.未來世奇叫素俊回去跟馬琳分手
2. 未來馬琳叫素俊唔好比世英去日本

其實我覺得有關連的, 我估係世奇係愛世英, 想素俊留住世英身邊, 所以叫佢地分手, 而馬琳亦可能世英去日本, 令世英爸出意外, 導致素俊內心難過, 面對唔到這兩女人就消失左, 所以叫素俊留住世英唔好比佢去日本.

[

男爵府

andyan324 發表於 17-2-12 23:02
有無人覺得女主呢套d衫著到個臀位好肥,venus個陣好fit架喎

其實我都一直留意到,衫可能太多,收哂入條腰到,搞到條腰同個pat好似好粗同好大

珍珠宮

Puffyy 發表於 17-3-1 17:46
其實我都一直留意到,衫可能太多,收哂入條腰到,搞到條腰同個pat好似好粗同好大
...

幾套衫都係甘

男爵府

回覆樓主:

其實我睇緊第8集,對我來講不是好吸引,我覺得每集都係平平淡淡咁,素俊同花順真係唔多襯好姊弟戀,而素俊真係好似潘偉柏 成出劇都好多位穿來穿去,有時係係有少少亂..我覺得素俊真係一直似係為左自己,而我都未感覺到佢好愛花順...但去到第7集係醫院,我開始終於有感動位..佢真心把內心的事講比花順聽,又為左想同花順和好,專登穿越去討好佢...我都好期待佢地可解決不用分手命運....

男爵府

andyan324 發表於 17-3-1 17:52
幾套衫都係甘

係喎,之前果出佢靚好多,不過好在佢身材高,感覺著得唔太差

男爵府

Pr0udfish 發表於 17-2-12 22:16
哦,原來是healer師傅

呢套劇的配角找得幾好呀,嗰位建淑,由嫉妒到依家都乞人憎得好出色

我都諗左好耐佢之前做咩劇...只係好記得佢把磁性聲同個樣....原來係healer師傅

水晶宮

親子王國15週年勳章

Puffyy 發表於 17-3-1 17:46
...
玩呼拉圈果套衫, 顯得佢上圍都幾大
[

首頁
45678...12

尾頁

跳至