嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位mama,
有冇買Bumbo Chair 比BB, 好用嗎? 請分享吓

侯爵府

想知有咩用??

男爵府

我喺我仔大約6個月時買咗一張, 佢安份守己咁坐咗一個月, 之後就開始周身郁, 想起身, 而家直情唔俾得佢坐, 怕佢"中"出嚟, 所以係沖涼時先俾佢用

原文章由 Winnie2008 於 08-12-17 12:02 發表
各位mama,
有冇買Bumbo Chair 比BB, 好用嗎? 請分享吓

怕你長得太快,未及把你看仔細;怕你長得太慢,恨不得你快高長大
買得太多玩具,怕你會將佢哋四圍堆;買得太少玩具,又怕你會憨居居

男爵府

畀面勳章

我都係6個月時買左一張,果時佢都有日日用,每次開baby tv既時候就放佢坐上去,慢慢佢習慣左都ok,不過用到1歲左右佢識自已離開張chair之後,就好少用,依家間唔中佢都會坐下既

平平安安  快快樂樂  健健康康

大宅

好媽媽勳章

我亞B都有一張, 係佢剛剛識坐時幾有用,識行後就好少lu

原文章由 moyochan 於 08-12-17 16:28 發表
我都係6個月時買左一張,果時佢都有日日用,每次開baby tv既時候就放佢坐上去,慢慢佢習慣左都ok,不過用到1歲左右佢識自已離開張chair之後,就好少用,依家間唔中佢都會坐下既 ...

侯爵府

點解冇人答我係咩黎既??

男爵府

好媽媽勳章

吓? 但係bumbo chair係for bb學坐架喎?! 佢個instruction話到bb識坐就唔好再畀佢坐。

bumbo chair係for頸仔已經有力但係又未識坐嘅bb學坐用嘅。用嚟保護bb嘅腰骨。

我啱啱都買咗張畀我個仔坐,佢4個月大。佢好鍾意個身係垂直,不論抱或坐,唔肯瞓平。所以成日打直抱佢好攰,就買張佢坐。佢坐喺度會乖乖哋睇baby tv,咁我同老公就可以撐檯腳。

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

原文章由 christyheihei 於 08-12-17 16:38 發表
點解冇人答我係咩黎既??

呢張就係bumbo chair
呢隻BB嗰時未識坐架, 約5-6mth

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你去 yahoo 拍賣用 bumbo chair search 呀!! 真係好多人放出來

原文章由 Winnie2008 於 08-12-19 18:36 發表
My baby is 4.5mths...thinking to buy one or not! 有冇mama平平地出讓唔用既2手Bumbo chair ah?

大宅

HI ladies:m girl likes her bumbo chair since 4 months kkakakakka

eat/shower/watch tv all can use

大宅

但真係要小心俾佢地用, 一定要平坦O既地方用,最好下面加埋厚墊, 咁就唔驚中出黎時仆崩頭
因為外國試過有BB用完之後出事架

所以我買左之後, 俾BB用到8個月都冇用LU

侯爵府

回覆 #8 kerkermui 的文章

嘩嘩嘩,,呢個B實在太可愛喇,,,,

侯爵府

回覆 #7 CheukC9 的文章

你O係邊到買O架?我都想買張TIM..同埋想問下你比咩baby tv bb睇呀?我個仔5個月,都想比佢睇呀... thx

伯爵府

原文章由 christyheihei 於 08-12-22 16:48 發表
嘩嘩嘩,,呢個B實在太可愛喇,,,,

伯爵府

原文章由 christyheihei 於 08-12-22 16:49 發表
你O係邊到買O架?我都想買張TIM..同埋想問下你比咩baby tv bb睇呀?我個仔5個月,都想比佢睇呀... thx

我年頭响日本買咗~ 最近見HK toyrus 都有

大宅

好媽媽勳章

原文章由 kerkermui 於 08-12-22 18:02 發表

我年頭响日本買咗~ 最近見HK toyrus 都有
係babyoutlet都有, 平過 toyrus

侯爵府

回覆 #19 maggie_stars 的文章

how much?

侯爵府

回覆 #16 kerkermui 的文章

恐龍仔睇咩baby tv ar??

洋房

我見葵涌廣場有,還有9折.

民房

我亞仔 4個半月我都有買比佢用,覺得幾好,好過亞仔坐係BB車條腰坐唔直. 我在葵涌廣場買有九折.

首頁

尾頁

跳至