美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

試吓仁光堂純正茶花籽油, 我都有敏感, 而家都用緊, 幾好用.

禁止訪問

男爵府

oh...家下搵唔返個shop list ...
shop: causewaybay 廣場
counter:
watson's : TST 金馬倫道, CWB京華...
Manning: jordon 裕華/卓悅附近, 太子新世紀廣場...

d大 watson's, 萬0 都應該有counter ga,
等credit card promotion, watson's , manning有時會有 10% off, 唔知可唔可以買counter用品, 不過可以買 coupon, 再用coupon 買vichy 就變相有 10% off la.
好似 HSBC 又剛出promotion la

原帖由 esse 於 08-12-22 09:20 發表
vichy邊到有得買呀?

洋房

BICELLE最新嗰代B5精華, 補濕得黎幾夠潤

伯爵府

試fancl FRD護膚系列啊!我係超敏感皮膚,用過好多其他牌子,發覺呢個最掂。不過就係衰在無其他功能咯!

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

Langy Vitamin B5+H 精華素, 真係掂, 因為好多朋友都試過, 只係真心分享.

大宅

我唔記得個名了, 但好似DHC得一隻係專for sensitive skin的, 有分日與晚霜添.

原帖由 chowkarman 於 09-1-6 13:58 發表

我想問你係咪用 dhc 嗰隻用冷凍技術嚟做o既敏感皮膚專用面霜呀???

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我塊面都係乾到容易感敏, 係外油內乾, 夏天都覺得塊面mount住 mount住o甘, 轉左好多skin product, 上個月試左Menard隻骨膠原精華, 而家塊面唔覺mount住la, 幫我做facial個女仔都話我乾紋都少左
原帖由 esse 於 08-12-17 12:33 發表
avene
simple
都用過,但都唔夠力
有香味就唔用得

仲有無其他選擇

thx ^^

大宅

幾多錢一支, 一支多少ml? 謝謝!

原帖由 rosestinger 於 09-1-15 14:11 發表
我塊面都係乾到容易感敏, 係外油內乾, 夏天都覺得塊面mount住 mount住o甘, 轉左好多skin product, 上個月試左Menard隻骨膠原精華, 而家塊面唔覺mount住la, 幫我做facial個女仔都話我乾紋都少左 ...

別墅

原帖由 rosestinger 於 09-1-15 14:11 發表
我塊面都係乾到容易感敏, 係外油內乾, 夏天都覺得塊面mount住 mount住o甘, 轉左好多skin product, 上個月試左Menard隻骨膠原精華, 而家塊面唔覺mount住la, 幫我做facial個女仔都話我乾紋都少左 ...

我都係又乾又敏感 ... 試過冬天搽 wrinkle cream 都唔得 .... 後來我用 la praire .... 佢以前有隻 cream 係有果酸既 ... 用左一排之後 ... 到而家都冇事 ... 但就貴左dd

別墅

有隻gary chung 都係雜誌介紹過的Naturelle D'Argan 有機產品. 超好用. 因為有機又唔敏感. 而且好保濕同滋潤. 價錢又唔係貴. $2xx 或 $3xx 一支, 我自己超鍾意.
:-) :-D ;-) :-P :lol: :-P ;-) :pint: :hammer: :idea:

別墅

La Mer

大宅

調理體內問題,皮膚的問題自然會解決,由內而發.

禁止訪問

侯爵府

唔好意思, 而家至睇到你的問題
支精華,全名係"強效緊緻精華素", 原價$1350, 每支得65ml咋 我用hsbc信用卡優惠買得9折, 我最近見有bk媽咪係85折會員可以代買
原帖由 tungtung131 於 09-1-19 12:09 發表
幾多錢一支, 一支多少ml? 謝謝!

侯爵府

噢, la praire我無試過, 都係貴野黎架
有果酸的產品我用唔到, 會敏感呢
原帖由 cycheung 於 09-1-19 13:31 發表

我都係又乾又敏感 ... 試過冬天搽 wrinkle cream 都唔得 .... 後來我用 la praire .... 佢以前有隻 cream 係有果酸既 ... 用左一排之後 ... 到而家都冇事 ... 但就貴左dd ...

大宅

其實護膚好簡單,又不需浪費大量金錢.食物可以潤膚.簡單又方便.適時養生.皮膚問題迎刃而解.

民房

用醫學牌子啦,敏感會好番好多
avene
bioderma
la roche posay

洋房

試試馬油

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至