跳至

首頁

尾頁

洋房

我都諗住今個星期六比佢試下用, 因為我星期六日先會湊返屋企.
妳哋有冇打算比bb去上playgroup呀?

別墅

i will ar but wait till he is 10mths or 1 year old la, cos want him to be more strong or probably can talk a bit.

原帖由 LONGLONG0308 於 09-3-31 11:06 發表
我都諗住今個星期六比佢試下用, 因為我星期六日先會湊返屋企.
妳哋有冇打算比bb去上playgroup呀?

複式洋房

我都想帶去佢playgroup見識吓,都可能係around10 個月左右開始,不過啱啱先開始搵資料,唔知去邊度返好!

複式洋房

阿B今日跌親隻腳仔,平時超鍾意企,今日一企就喊,成日都要人抱住...
但係公司呢幾日超忙,又唔可以請假,真係超心痛又擔心!

洋房

妳阿b冇事嗎?點解咁唔小心呀?佢哋而家開始對周邊既事物都好好奇,但又唔知道危險,所以我哋要好小心時時刻刻都睇住佢。

複式洋房

我放阿B自已係床仔,佢就自己扶住床仔企,之後跌低咗喊,我咪抱番佢呵番佢囉~ 佢同平時一樣,喊咗一陣就冇喊,我仲以為佢冇事,點知揹咗去婆婆度,一放低就係咁喊...平時佢好鍾意企,但尋日就一企就喊,見佢一隻腳縮縮吓,先知佢應該係扭親腳仔... 不過表面睇又冇紅腫,所以估佢扭親條根!
雖然一隻腳痛,但佢都照扶野企(單腳企)同爬,但一用力痛就喊,真係好心痛...

別墅

ar yar poor him, must be very painful...feel very sorry for him ar. Dun let him stand by himself till he is fully recovered bor!! Hope he will recover ASAP la!

原帖由 HaMiMaMa 於 09-4-1 14:50 發表
我放阿B自已係床仔,佢就自己扶住床仔企,之後跌低咗喊,我咪抱番佢呵番佢囉~ 佢同平時一樣,喊咗一陣就冇喊,我仲以為佢冇事,點知揹咗去婆婆度,一放低就係咁喊...平時佢好鍾意企,但尋日就一企就喊,見佢一隻腳縮縮吓,先知佢應該係扭 ...

複式洋房

Thanks! 佢已經好番好多嘞~ 上星期五已經好似平時咁自己扶野企同周圍爬了!有時仲記錯咗,用隻痛腳做重心,就住隻冇事嘅腳嚟企呢!可能佢自己都唔記得咗邊隻痛,只係記得要就住...
呢兩日就已經好似平時咁成日好大力咁young人添!

原帖由 winniegor 於 09-4-1 21:25 發表
ar yar poor him, must be very painful...feel very sorry for him ar. Dun let him stand by himself till he is fully recovered bor!! Hope he will recover ASAP la!

...

別墅

good to know he is much better now. Ar yar, my son is really really lazy ar, he still does not know how to 爬 n no teeth coming out yet...my fren told me not to worry too much cos he is 1 mth earlier wor.

原帖由 HaMiMaMa 於 09-4-7 19:15 發表
Thanks! 佢已經好番好多嘞~ 上星期五已經好似平時咁自己扶野企同周圍爬了!有時仲記錯咗,用隻痛腳做重心,就住隻冇事嘅腳嚟企呢!可能佢自己都唔記得咗邊隻痛,只係記得要就住...
呢兩日就已經好似平時咁成日好大力咁young人 ...

洋房

我囝囝而家都爬得好快, 星期日仲發現佢終於自己可以扶住床仔企起身, 不過佢而家好痴身, 我同佢一齊坐係度玩, 我一行開, 佢就係咁追住我叫MAMAMA...

複式洋房

我都睇過啲書話如果BB早產,兩歲前都會用佢地預產期嚟計進度,而且我都識得幾個朋友嘅B都成十個月先出牙同爬,其實都冇乜所謂,唔駛擔心呢!:loveliness:

原帖由 winniegor 於 09-4-7 21:10 發表
good to know he is much better now. Ar yar, my son is really really lazy ar, he still does not know how to 爬 n no teeth coming out yet...my fren told me not to worry too much cos he is 1 mth earlier ...

複式洋房

佢地一識爬就爬得好快,初初扶住床仔企覺得自己好叻,好多時都會得意忘形,但其實又唔係企得好穩,所以好易跌倒或撞到架~ 真係要看緊好多先得!
我阿囝呢兩日都開始痴我,尤其係夜晚,一行開就喊,爸爸抱都唔得...但就仲唔識叫Mama, 只係Dada Dada咁叫!

原帖由 LONGLONG0308 於 09-4-8 09:21 發表
我囝囝而家都爬得好快, 星期日仲發現佢終於自己可以扶住床仔企起身, 不過佢而家好痴身, 我同佢一齊坐係度玩, 我一行開, 佢就係咁追住我叫MAMAMA...

複式洋房

復活節假我帶咗阿仔去咗影造型相,有時間嚟睇吓吖!
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-04-11/harman_chow.html

別墅

thks ar, hehe, i really hope his teeth will come out soon. He does not say mama very often, i just hear one time only, but he always says wa wa....

原帖由 HaMiMaMa 於 09-4-8 12:54 發表
我都睇過啲書話如果BB早產,兩歲前都會用佢地預產期嚟計進度,而且我都識得幾個朋友嘅B都成十個月先出牙同爬,其實都冇乜所謂,唔駛擔心呢!:loveliness:

...

洋房

妳囝囝好得意喎,我都諗住遲D帶我囝囝去影, 你覺得studio123 ok嗎?

原帖由 HaMiMaMa 於 09-4-16 19:57 發表
復活節假我帶咗阿仔去咗影造型相,有時間嚟睇吓吖!
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2009-04-11/harman_chow.html

複式洋房

我覺得都ok, 雖然唔覺得好特別,但幾百蚊平平地,我復活節假去元朗影都唔會太多人,同一時間個studio都係得2-3個小朋友,有兩個休息室,環境都算唔錯... 佢會有一個攝影師同一個助手幫你影,個助手會不停用唔同方法幫手引BB笑同望鏡,我覺得佢地都幾辛苦!

原帖由 LONGLONG0308 於 09-4-17 11:49 發表
妳囝囝好得意喎,我都諗住遲D帶我囝囝去影, 你覺得studio123 ok嗎?

別墅

oh wondering if any mum planning to bring your bb to playgroup?? i am thinking ar but dun know where to go law, any suggestion??

原帖由 HaMiMaMa 於 09-4-19 00:38 發表
我覺得都ok, 雖然唔覺得好特別,但幾百蚊平平地,我復活節假去元朗影都唔會太多人,同一時間個studio都係得2-3個小朋友,有兩個休息室,環境都算唔錯... 佢會有一個攝影師同一個助手幫你影,個助手會不停用唔同方法幫手引BB笑同 ...

洋房

我報咗協康既PLAYGROUP, 五月中開始.

別墅

where is the location ar??

原帖由 LONGLONG0308 於 09-4-20 14:19 發表
我報咗協康既PLAYGROUP, 五月中開始.

洋房

我報咗上水, 不過其實協康會好多地區都有.

首頁

尾頁

跳至