自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

不嬲係咁!兩個價
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

大宅

KiNnK 發表於 17-2-9 09:23
相同病況, 遇著相同醫生,

一個病人有買保險, 保險經紀介紹你去睇, 加加埋埋張單30萬.... 唔知幾多可以clai ...

不嬲都係咁。如果你驚保險cover唔晒,你要同醫生講你保險個額幾,佢會因。

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

不嬲都係咁.....

男爵府

TMC3012 發表於 17-2-9 09:25
有買既會同你攞到盡既.... 買左有個保障咁囉

應該係醫生賺到好盡

男爵府

Cordelia78 發表於 17-2-9 23:02
應該係醫生賺到好盡

咁佢又會平D無買的人

民房

不嬲都係甘架啦 有買既咪收盡d

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

littlesister 發表於 17-2-9 10:09
咁似整車既
咁其實係醫生夾埋 agent 呃保險公司?

係都係病人夾醫生呃保險公司,Agent自己幫手呃自己公司咩?!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Cordelia78 發表於 17-2-9 23:02
應該係醫生賺到好盡

其實而家d保險公司都唔笨喇,我同學係做panel doctor架,佢話以前照胃照腸係安排入院住一晚先claim到,而家保險公司可以安排門診做都claim得,我同學話門診收費平過住院好多架!變相醫生同私家醫院賺少左。

男爵府

麟媽媽 發表於 17-2-14 00:04
其實而家d保險公司都唔笨喇,我同學係做panel doctor架,佢話以前照胃照腸係安排入院住一晚先claim到,而 ...

咁又不是
有醫生喜歡日症手朮,在診所一個接一個做腸鏡胃鏡。好過走來走去(醫院/診所)
其實羊毛出自羊身上
我地比醫生賺好多(以上例子)
你估到頭來保險費唔加咩
用石頭砸自己腳,最終得益係醫生(以上例子,15萬其實已經有賺、但因為無上限,就cap$30 萬)。不是自己比這$15/$30萬都唔著數啦
出年唔加過幾年加,又話保險公司加咁多

子爵府

全世界既醫院都係咁喎

琥珀宮

畀面勳章

麟媽媽 發表於 17-2-13 23:59
係都係病人夾醫生呃保險公司,Agent自己幫手呃自己公司咩?!

我就係唔明囉,唔通個醫生會回佣俾個 agent?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

醫生不嬲都海鮮價!
放下自在

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至