親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

子爵府

剛剛一家三口去左韓國芝山滑雪,我地都愛上呢個活動,打算安排2018冬季農歷新年再去,
我知應該北海道最好玩,但因為一年去兩次旅行所以希望經濟啲,今次想住近雪場連續滑四日左右,有咩好介紹?日本輕井澤?定韓國龍平?

男爵府

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

berry?????? 發表於 17-2-9 15:54
剛剛一家三口去左韓國芝山滑雪,我地都愛上呢個活動,打算安排2018冬季農歷新年再去,
我知應該北海道最好 ...

其實日本和韓國滑雪差不多費用,以一家3-4人計,分別在於機票價,

如新年出發就最好一年前搵機票,
龍平用來練習係好好,因夠大,但是人做雪,好少機會落真雪,雪季由12月至2月左右就完結,

而日本關東區,是真雪,交通由名古屋及大板入都方便,雪季12月-3,4月都有機會,

北海道都是真雪,雪季最長,12-4,5月左右,

我都好喜愛滑雪,所以我以有限資金,日本韓國卡啦去,下年想試關東區,都在網上不停睇資料,

如果有足夠金錢,首選北海道,d雪真的是又軟又好滑,機程不長,食物好味,又有溫泉,真的滑到唔願走~

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

日本滑雪貴韓國好多架!! 不過雪質真係無得彈經濟D就去龍平

大宅

剛剛農歷新年去完北海道十日,一家三口,機票連食宿 手信 洗費四萬
當中滑了四日二世古
粉雪,賽道多變,溫泉區
日本食物好正
如果唔食咁多海鮮會便宜很多
而家都有點後悔 食咗咁多歺海鮮

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係群馬スキー場滑雪板

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

2018 cny 韓國平昌冬季奧運,去日本好d, 東京出發, 坐jr 去gala 越後湯澤都好方便。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:剛剛農歷新年去完北海道十日,一家三口,機

原帖由 MAYHO23 於 17-02-09 發表
剛剛農歷新年去完北海道十日,一家三口,機票連食宿 手信 洗費四萬
當中滑了四日二世古
粉雪,賽道多變,溫 ...
可唔可講吓d機票住宿洗費,同埋咩日子去?啱我budget,因我只可農曆新年一家三口去。

珍珠宮

可唔可講吓d機票住宿洗費?

大宅

好媽媽勳章

剛新年去完輕井澤滑雪,雪同配套麻麻,第二日即轉去gala湯沢,好大雪好好玩

男爵府

回覆 kitbebe 的帖子

剛去完北海道的 Kiroro ,這裏的雪真的好幼,落的雪如喺雪花時,真喺花狀六角型的。

禁止訪問

大宅

dolphin123 發表於 17-2-9 19:13
剛新年去完輕井澤滑雪,雪同配套麻麻,第二日即轉去gala湯沢,好大雪好好玩
...

兩個雪場都是即日來回?

大宅

好媽媽勳章

MAYHO23 發表於 17-2-9 20:03
兩個雪場都是即日來回?

住輕井澤,即日來回輕井澤,唔使一個鐘(JR pass包埋)

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:剛新年去完輕井澤滑雪,雪同配套麻麻,第二

原帖由 dolphin123 於 17-02-09 發表
...
gala有冇住宿架?知唔知學滑雪貴唔貴?因又想滑雪又想住溫泉酒店。

子爵府

MAYHO23 發表於 17-2-9 17:17
當中滑了四日二世古
粉雪,賽道多變,溫 ...

如果我只去7日咪平啲囉?因為我大約預3萬左右,可以分享下咩機咩酒店?我通常要初三左右先可以出發。你自駕定坐車?係咪家陣就要捕定機票同酒店?

子爵府

chili_phoebe 發表於 17-2-9 17:05
其實日本和韓國滑雪差不多費用,以一家3-4人計,分別在於機票價,

如新年出發就最好一年前搵機票,

關東邊個雪場?我幾年前去過六甲山但當時冇滑雪只陪囡囡玩雪盆,但我覺得坐車都好花時間,所以今次想住近雪場滑足四日。謝謝

子爵府

dolphin123 發表於 17-2-9 19:13
...

呢個我都搵緊料,如果住宿有冇經濟啲介紹一下?因為我地打算日滑夜滑,因為一家三口係熱愛呢個滑雪運動!

大宅

yuyu.c 發表於 17-2-9 18:30
可唔可講吓d機票住宿洗費,同埋咩日子去?啱我budget,因我只可農曆新年一家三口去。

...

我坐大韓 經首爾轉機
旺季 $12000(兩大一小)
酒店9晚$10000
$10000瘋狂海鮮 和牛
$8000 景點 手信 滑雪 交通

十日

子爵府

bblover123 發表於 17-2-9 19:29
回覆 kitbebe 的帖子

剛去完北海道的 Kiroro ,這裏的雪真的好幼,落的雪如喺雪花時,真喺花狀六角型的。 ...

真係好吸引,你估去7日住平平地酒店3萬5得唔得呢?

子爵府

MAYHO23 發表於 17-2-9 21:08
我坐大韓 經首爾轉機
旺季 $12000(兩大一小)
酒店9晚$10000

酒店住邊間呢?我需要三人房有冇呢?

首頁
12345...11

尾頁

跳至