嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果睇氣管, 趙長成定楊霸成好啲呢?

男爵府

醒目開學勳章

我自己本身乜都唔識,人地話邊個好我又鍾去睇...夠膽死有醫生話有藥可以醫返好鼻敏感我都信,每個星期奉上昂貴醫藥費。
最後鼻敏感都唔見有好轉
最勁一次個醫生話阿女咳得好勁,氣管唔得...話需要聞氣又真係聞,錢事少...最大問題係見到個女好辛苦。仲要拖左好耐先攪得掂

後尾..搵左趙長成醫生,我將個經歷講返比趙醫生聽,趙醫生一聽到就好老氣,唔洗日日聞氣咁辛苦.....
不過趙醫生個度要等就一定,如果間診所無人睇,我相信你地都唔會帶班寶貝去啦。

別墅

原帖由 silvia_yu 於 09-2-24 22:08 發表
我自己本身乜都唔識,人地話邊個好我又鍾去睇...夠膽死有醫生話有藥可以醫返好鼻敏感我都信,每個星期奉上昂貴醫藥費。
最後鼻敏感都唔見有好轉
最勁一次個醫生話阿女咳得好勁,氣管唔得...話需要聞氣又真係聞,錢事少...最 ...

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

趙長成/楊霸成
佢地收費貴嗎?

去睇霍建中一次成HK$450
仲要睇多次

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

洋房

勁信趙長成醫生

我囡近來又病左.睇左趙醫生3次.雖然睇左3次我都仲好信佢!因為有時病都要睇吓天時地理人和!!不可以賴晒個醫生!

原帖由 yingwong 於 09-3-12 16:59 發表
趙長成/楊霸成
佢地收費貴嗎?

去睇霍建中一次成HK$450
仲要睇多次

洋房

3位醫生我都有帶仔仔去睇過,趙醫生係我個婦產科醫生介紹,一出世由趙醫生檢查,出院後頭個幾支預防針都係趙醫生到打。一早預左人多所以每次都有心理準備,但醫生口德麻麻,好鍾意貶低女性,所以我唔再帶仔去睇佢。
霍醫生係朋友介紹,入到醫生房醫生同姑娘都無禮貌,要我好angry同佢地講「有禮貌少少好喎」佢地先知驚,好在我仔同霍醫生唔夾。
楊醫生係我一位做護士長朋友介紹,當時佢係法國醫院幫小朋友睇症,佢好細心又有醫德,無以上兩位兒科醫生既「病徵」出現,不過都要等好耐先睇到,但係當時因為醫院地方大又有canteen,所以等得好舒服,現楊醫生搬咗去旺角,地方係細左d,不過如果早預約定時間,其實按照預約時間去到,15分鐘內就可以睇到,所以都ok,大家最緊要準時到,唔係又要排到好後先有得睇。

洋房

3位醫生我都有帶仔仔去睇過,趙醫生係我個婦產科醫生介紹,一出世由趙醫生檢查,出院後頭個幾支預防針都係趙醫生到打。一早預左人多所以每次都有心理準備,但醫生口德麻麻,好鍾意貶低女性,所以我唔再帶仔去睇佢。
霍醫生係朋友介紹,入到醫生房醫生同姑娘都無禮貌,要我好angry同佢地講「有禮貌少少好喎」佢地先知驚,好在我仔同霍醫生唔夾。
楊醫生係我一位做護士長朋友介紹,當時佢係法國醫院幫小朋友睇症,佢好細心又有醫德,無以上兩位兒科醫生既「病徵」出現,不過都要等好耐先睇到,但係當時因為醫院地方大又有canteen,所以等得好舒服,現楊醫生搬咗去旺角,地方係細左d,不過如果早預約定時間,其實按照預約時間去到,15分鐘內就可以睇到,所以都ok,大家最緊要準時到,唔係又要排到好後先有得睇。

複式洋房

我想問其他兩位醫生到多唔多大陸人架呢 ?

因為可能楊醫生係法國醫院跟新生嬰兒...你地知好多大陸人係法國生架啦, 之後佢地跟番楊醫生 check 黃, 打針, 睇病, 等等...所以真係好多大陸人睇佢. 我次次去, 10 個有 7, 8 個係大陸人, 係 waiting area 到等見醫生, 等攞藥個感覺就唔多好, 人又多, 又嘈, d 人又污漕...

首頁

尾頁

跳至