跳至

首頁
12345...9

尾頁

伯爵府

報到

伯爵府

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 14:52 發表
With our endless greetings to our babies:

Reaching new heights.......
Happy lives......
Outstanding achievements.....
Free from worries.......and
All dreams come true......
...

希望個個大人/小朋友都開開心心過每一天

伯爵府

原文章由 angelhon 於 08-12-18 14:57 發表
係喎....你地返左學果d, 學校有冇要家長預備小食, 聯歡果日要帶返去呀?! 唔知整咩好....我自己原先諗煮腸仔, 獅子狗, 魚旦果d, sf就提議茄汁豆腸仔, 都好easy又yummy, 不過我怕佢地仲細, 食d咁汁既野, 會好dirty and ...

學校無suggestion比你哋咩, 不過有汁既食物佢哋又食得幾麻煩, 你諗果d都ok呀, 一粒粒容易"吉"

伯爵府

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:01 發表
孖B媽,
瑞瑞都好曳, 乜野拿起手就掉, 打晒手掌都忍唔到.
成日疴屎係底褲, 佢識講架, 不過疴完先講
瑞瑞又係好驚舅父, 細個一見舅父就喊, 後來舅父養兔仔, 佢想玩兔仔, 先冇咁驚 ...

卓晞都仲未戒到片, 佢痾屎雖然無同我哋講, 但我哋見到佢定晒型就知要痾屎, 不過痾尿就唔肯同我哋講, 最多都係痾完話我哋知濕咗 , 希望最遲出年summer戒到啦

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:02 發表
好似周小姐同偽生結婚呀....

佢咁衰, 仲同佢一齊

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:08 發表
小小三文治...得唔得架???? 我都無呢d經驗....或者叫41+-幫你整曲奇....

佢哋食完細細件三文治都唔洗食其他嘢囉

伯爵府

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 15:10 發表
To anabb:
As you like la. The quantity is not important.

To Vf:
Of course la, please sent your favorite photos to me, too.
Same as last year, I'll make two for you if you don't mind.

To Angel:
It's ...

thx nana ( from 唱k)

伯爵府

凱喬媽會唔會已經生咗亞細喇

伯爵府

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:22 發表
都唔係架....第1日陪晴晴返學, 我咪大開眼介囉, 佢地人仔細細, 茶點食左1.5個咸豬仔size既麵包 (唔係mini size喎), 而且我咪唔洗整咁多囉, 應該12件方包都夠, 整到24件細三文治

...

乜佢哋個個都咁多胃口架, 睇唔出添

伯爵府

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:24 發表
....我係裁出黎架, 公司好update
我係公司好hea架, 返工舒服過係屋企百陪, 我唔會自己唔撈囉

呢個時勢, 公司栽人好似成個風氣, 郁d就話經濟唔好, 就咁cut人 , 希望你好快就搵到份好正既工, 可以繼續同我哋吹水

伯爵府

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:27 發表
前日都仲未, 佢又冇sms我地, 應該未~~
佢之前講過, 如果亞細仲唔出黎, 排左23號催生

唔通亞細想係christmas正日先出世

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:36 發表
遲甘耐

我上次入院催生, 第1日都係普通body check, 到第2日先開始塞藥, 之後卓晞就第3日凌晨出世

伯爵府

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 15:39 發表
Same as our company, I have 2 choices:

1. Cut 1 section member in HK, or
2. Cut 3 section members in China.....

I chose No.1, and I'll take the action before CNY.....

...

做決定已經難啦, 做要你action埋, 你公司真係呀

伯爵府

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:41 發表
你冇唔開心, 公司應該賠得足畀你

我琴日返公司見老細做review, 下年個department未摺, bonus係上年o既10%, 其實有得撈我已經心足.

你公司真係好喇, 有bonus出, 福利又好, 產假又多, 真係正

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:51 發表
但今日18號...到x'mas仲有1week...係咪唔會等甘耐架

凱喬媽個肚實在太舒服, 可能亞細諗住住得幾耐就幾耐

伯爵府

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:54 發表
尋日阿頭先問我搵工未, 我話未呀....湊女先, 佢話咁好, 我話拜你所賜

你串完佢, 佢仲有無聲出呀

伯爵府

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:56 發表
大肚真係辛苦

可能我呢2次陀都唔算辛苦, 又無乜害喜現象, 食得又瞓得, 所以我都好有enjoy大肚呢段日子, 依家開始成日feel到細b係到郁嚟郁去, 感覺好奇妙, 又好sweet, 妨且今次都應該係最後一次大肚, 話咁快就到咗20weeks, 仲有唔夠5個月細b就出世, 我要好好珍惜呢種感覺添

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-18 16:14 發表
點解我仲未有lee個sweet嘅感覺, 我仲係擔心多dlor...

蛋媽, 你唔好咁擔心啦, 你遲個1個月就feel得多d架喇, 好快蛋妹會同你哋見面

伯爵府

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 16:31 發表
Of course 生仔 la. My C6 is a village person, land and money can only be shared to MALE.

My 62 is a traditional village man, when Kei Kei was still in my tummy, he required us (wives of the 1st, 3rd, ...

yes ar, nana, 唔好比咁大壓力自己, 決定生仔定生女唔係我哋女方話事, 係睇老公d蟲仔決定, 生唔到仔唔係你既錯

伯爵府

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-18 16:52 發表
想就做野啦, 你諗清楚e家唔實行, 第時咪後悔呀...

係呀, 既然係都想, 仲唔行動, 承恩都想有個細妹陪佢玩

首頁
12345...9

尾頁

跳至