跳至

首頁

尾頁

大宅

唔好意思, 唔記得走過黎添

再post先~~

係喎....你地返左學果d, 學校有冇要家長預備小食, 聯歡果日要帶返去呀?! 唔知整咩好....我自己原先諗煮腸仔, 獅子狗, 魚旦果d, sf就提議茄汁豆腸仔, 都好easy又yummy, 不過我怕佢地仲細, 食d咁汁既野, 會好dirty and "now搞"

大宅

晴晴放學先出黎既話, 我怕會好趕or好晏, 所以學校假期出黎就比較好, 但下一個學校假期要去到新年, 新年我地又唔得, 再下一個就係3月, 希望我唔洗食谷種食到3月掛

QUOTE:
原文章由 littlecar 於 08-12-18 14:56 發表
好呀..不過屎媽仲放緊大假..瑞媽都未開始返工.另外仲有小伸媽...

大宅

想呀....等佢要幾時?

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:06 發表
甘你想唔想等屎媽..

大宅

e.....哩個提議都good喎~~

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:08 發表
小小三文治...得唔得架???? 我都無呢d經驗....或者叫41+-幫你整曲奇....

大宅

返左學果個星期, 我連出街都同晴晴介埋片喇, 都好煩架, 仲會心慌慌, 到宜家2星期喇, 試過2次係公眾場所留底d"到此一遊蹤跡", 幾尷尬 ....唯有勁同人地講唔好意思

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:08 發表

卓晞都仲未戒到片, 佢痾屎雖然無同我哋講, 但我哋見到佢定晒型就知要痾屎, 不過痾尿就唔肯同我哋講, 最多都係痾完話我哋知濕咗 , 希望最遲出年summer戒到啦 ...

大宅

我....唔會喇.... ....有琦琦既細佬/細妹, 喬凱既妹妹, 梓悠妹妹夠喇

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 15:10 發表
To anabb:
As you like la. The quantity is not important.

To Vf:
Of course la, please sent your favorite photos to me, too.
Same as last year, I'll make two for you if you don't mind.

To Angel:
It's ...

大宅

都唔係架....第1日陪晴晴返學, 我咪大開眼介囉, 佢地人仔細細, 茶點食左1.5個咸豬仔size既麵包 (唔係mini size喎), 而且我咪唔洗整咁多囉, 應該12件方包都夠, 整到24件細三文治

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:11 發表

佢哋食完細細件三文治都唔洗食其他嘢囉

大宅

....我係裁出黎架, 公司好update
我係公司好hea架, 返工舒服過係屋企百陪, 我唔會自己唔撈囉

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:13 發表
多口問句, 你自己唔撈?

大宅

咁有心意....我又冇諗過喎

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:13 發表
如果整小小三文治...可以用曲奇模整d得意形狀....

大宅

前日都仲未, 佢又冇sms我地, 應該未~~
佢之前講過, 如果亞細仲唔出黎, 排左23號催生

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:14 發表
凱喬媽會唔會已經生咗亞細喇

大宅

有家長認左頭喇.....而且....主要係.....我唔曉囉

原文章由 littlecar 於 08-12-18 15:15 發表
小朋友好為食架 (除左朗朗之外)....一係整 jelly糖...又唔知得唔得呢????

大宅

no sorry la~~
我真係唔會放上心, 只係可惜冇左份呃人工既工 ....不過真係有同事會慬慬於懷, 好介懷公司裁左佢

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:26 發表
sorry! 當放下假law, 好快會搵到份好架啦.

大宅

佢試下唔賠足....

yes...."有得撈已經心足"係宜家香港地打工仔既心聲, 都幾淒酸

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:41 發表
你冇唔開心, 公司應該賠得足畀你

我琴日返公司見老細做review, 下年個department未摺, bonus係上年o既10%, 其實有得撈我已經心足.

大宅

nana緊係高級 ....不過哩度都唔少高級架啦....除左我啫mouth:

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:43 發表
你都好高級喎, 可以揀人黎cut, 我就係等cut果d人.
d同事叫我快d生多個保住份工, 如果成個department cut, 我咪一樣要out

大宅

尋日阿頭先問我搵工未, 我話未呀....湊女先, 佢話咁好, 我話拜你所賜

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:50 發表

做決定已經難啦, 做要你action埋, 你公司真係呀

大宅

搞咩?! 我得閒既唔介意幫手book下場, 做下聯絡架~~

原文章由 蛋蛋媽 於 08-12-18 16:29 發表
我仲以為聖誕/新年有野玩tim...

angel, 不如你又搞吓d野比我地d bb玩吓吖.....

大宅

今晚特別上黎....係要報告喜訊架~~

星生左喇....我放工時打俾佢既, 佢係醫院, 把聲仲c下c下咁, 佢話辛苦過上胎喎, 佢10點幾入院, 2點幾妹妹出世喇, 重3.27KG, 輕過凱喬喎, 詳細既等佢出院休息好再同大家傾啦, 報告完畢!!!

首頁

尾頁

跳至