跳至

首頁
12345...30

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

到...x'mas!!

翡翠宮

好似周小姐同偽生結婚呀....

翡翠宮

甘你想唔想等屎媽..

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:04 發表
晴晴放學先出黎既話, 我怕會好趕or好晏, 所以學校假期出黎就比較好, 但下一個學校假期要去到新年, 新年我地又唔得, 再下一個就係3月, 希望我唔洗食谷種食到3月掛

QUOTE:
原文章由 littlecar 於 08-12-18 1 ...

翡翠宮

我你自由廣場果邊睇到架...

原文章由 MMLCY 於 08-12-18 15:05 發表
唔係呀化? 咁terrible?

翡翠宮

小小三文治...得唔得架???? 我都無呢d經驗....或者叫41+-幫你整曲奇....

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:04 發表
唔好意思, 唔記得走過黎添

再post先~~

係喎....你地返左學果d, 學校有冇要家長預備小食, 聯歡果日要帶返去呀?! 唔知整咩好....我自己原先諗煮腸仔, 獅子狗, 魚旦果d, sf就提議茄汁豆腸仔, 都好easy又yum ...

翡翠宮

佢要放長假教新工人....甘可能真係要3月先就到你地...

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:09 發表
想呀....等佢要幾時?

翡翠宮

如果整小小三文治...可以用曲奇模整d得意形狀....

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:10 發表
e.....哩個提議都good喎~~

翡翠宮

小朋友好為食架 (除左朗朗之外)....一係整 jelly糖...又唔知得唔得呢????

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:11 發表

佢哋食完細細件三文治都唔洗食其他嘢囉

翡翠宮

我都覺得大肚好辛苦....生完又要照顧...諗起都驚呀mouth: mouth: mouth:

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:17 發表
我....唔會喇.... ....有琦琦既細佬/細妹, 喬凱既妹妹, 梓悠妹妹夠喇

翡翠宮

甘呀....小小三文治啦....要有卡通外型架....

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:28 發表
有家長認左頭喇.....而且....主要係.....我唔曉囉

翡翠宮

休息下先囉....不過你份工甘得閒...之前就多d上黎傾下計啦

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:31 發表
no sorry la~~
我真係唔會放上心, 只係可惜冇左份呃人工既工 ....不過真係有同事會慬慬於懷, 好介懷公司裁左佢

翡翠宮

遲甘耐

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:31 發表

唔通亞細想係christmas正日先出世

翡翠宮

甘難為既決定.....到時都唔知點開口同個staff講mouth: mouth: mouth:

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 15:39 發表
Same as our company, I have 2 choices:

1. Cut 1 section member in HK, or
2. Cut 3 section members in China.....

I chose No.1, and I'll take the action before CNY.....

...

翡翠宮

我要下個月先知bonus有無得出呀....希望有少少啦

原文章由 anaBB 於 08-12-18 15:41 發表
你冇唔開心, 公司應該賠得足畀你

我琴日返公司見老細做review, 下年個department未摺, bonus係上年o既10%, 其實有得撈我已經心足.

翡翠宮

真係唔知出年會差成點

原文章由 angelhon 於 08-12-18 15:45 發表
佢試下唔賠足....

yes...."有得撈已經心足"係宜家香港地打工仔既心聲, 都幾淒酸

翡翠宮

但今日18號...到x'mas仲有1week...係咪唔會等甘耐架

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:46 發表

我上次入院催生, 第1日都係普通body check, 到第2日先開始塞藥, 之後卓晞就第3日凌晨出世

翡翠宮

高層係做呢d野...

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:50 發表

做決定已經難啦, 做要你action埋, 你公司真係呀

翡翠宮

大肚真係辛苦

原文章由 vf2006 於 08-12-18 15:55 發表

凱喬媽個肚實在太舒服, 可能亞細諗住住得幾耐就幾耐

翡翠宮

你地真係好媽媽....

原文章由 vf2006 於 08-12-18 16:05 發表

可能我呢2次陀都唔算辛苦, 又無乜害喜現象, 食得又瞓得, 所以我都好有enjoy大肚呢段日子, 依家開始成日feel到細b係到郁嚟郁去, 感覺好奇妙, 又好sweet, 妨且今次都應該係最後一次大肚, 話咁快就到咗20weeks, 仲有 ...

翡翠宮

nana...甘你再生想生仔定女呀....

原文章由 NaNa2005 於 08-12-18 16:12 發表
Hope next than Ah D will be a pretty younger sister...
You will be happier.....

首頁
12345...30

尾頁

跳至