懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經32WK了, 前日見一田開始BB 展, 再遲D 怕冇咁好精力腳骨力去行乜展物展, 所以就同老公去買埋未買到既野:
買左以下東東:
1. 思X樂清潔棉 (家庭裝1086片, 好似係9X 蚊一包, 好抵, 見好多人買)
2. GOX.X 尿片 (其實真係好多唔同牌子, 花多眼亂, 好彩記得幾個月前睇過"選擇", 好似話哩個牌子RANK 1, 雖然佢未係最平, 但都唔理照買左先)
3. 產後X 八方 (送埋BB 衫套裝同一盒薑包都係3401, 比起上網買仲平, 所以又係二話不說就落單)
4. NUK 細玻璃奶樽 (其實CHU CHU 應該抵D, 但老公唔中意膠樽, 所以冇買CHU CHU...)
5. ULMUKA 消毒加烘乾煲及暖奶器 (TT 個SET 其實價錢最吸引, 但真係好想試下烘乾功能...所以最後冇揀TT)
6. 佩X 牌走佬袋套裝 同束腹帶
7. CHIXXO 的洗頭沐浴液, 免沖洗 (123蚊500ML)
8. 洗衣液 (米X蓮)
9. 洗奶樽液 及刷
10. 和尚袍
11. SOFT TOXXX 既BB 護理套裝

仲有其他野都好吸引, 例如X DUCK 床圍12 件套裝, 最衰之前已買了兩套(之前最平見過525, 宜家只係47X) , 唔係一定會再買.....

建議要先做好以下先去:
一田通常係要係COUNTER開單, 之後拎住張單去CASHIER比完錢先再返去各個COUNTER 攞返件貨, 然後再自行將D 貨拎去送貨COUNTER 安排PACK 貨同送貨, 所以最好係:
1. 記錄低會有咩贈品, 唔係過後好易唔記得而冇拎到贈品.
2. 記低每張單係咩貨, 因為通常單上都只係一個貨號同銀碼, 好易會唔記得邊張單係邊個COUNTER同咩貨.
3. PACK 野果時, 最好係原單上寫低係咩, 因為好多時套裝唔係一袋野包好比你, 而單上又只會有一個套裝LUMSUM, 去到PACK 野既COUNTER又只會對單, 有機會會數漏野或送漏左.
4. 如果打算買好多野, 一定要有壯男幫手拎野
5. 孕婦要好好保護自己同BB, 因為個場其實好細又多人....
6. 做好WISH LIST 同想買既牌子, 因為佢其實跟牌子擺放, 唔太易揾. 貨物又多, 花多眼亂

希望幫到各位媽媽~~

miumiu1013    發表於 17-2-17 12:19

大宅

複式洋房

別墅

sambeebee 發表於 17-2-16 17:16
已經32WK了, 前日見一田開始BB 展, 再遲D 怕冇咁好精力腳骨力去行乜展物展, 所以就同老公去買埋未買到既野 ...

謝謝分享!
想問:Ulmuka 消毒器幾錢,同有冇野?我見吾到佢!只見有TT, Avent, Nuk 呢d牌子

別墅

回覆 QooQooMaMa 的帖子

ULMUXX 我係消毒器同暖奶器咁買, 如果冇記錯, 應該係共1098, 如果淨買消毒器係798. 其實我事後都覺得蠢左, 因為TT 果個暖奶器折完都係2百鬆D, 冇必要買ULMUXX 既暖奶器.

別墅

唔記得REPLY你, 我係沙田果間買, 佢係一個好似人地試食咁既COUNTER, 係買衫仔果邊附近有條柱係賣玩具, 有嬰兒指甲鉗賣.

別墅

sambeebee 發表於 17-2-16 19:33

唔記得REPLY你, 我係沙田果間買, 佢係一個好似人地試食咁既COUNTER, 係買衫仔果邊 ...

多謝你!我再去睇下先

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

你都幾犀利吖

子爵府

溫馨提示:如果餵人奶,人奶唔好用玻璃樽

大宅

Fionhohoho 發表於 17-2-16 22:21

點解既?

子爵府

Wwb1221 發表於 17-2-16 22:27
點解既?

因為會痴住人奶的抗體

大宅

Fionhohoho 發表於 17-2-16 22:32
因為會痴住人奶的抗體

謝謝。 又學識多樣野

大宅

有avent奶樽做特價嗎?

別墅

回覆 Tingting1205 的帖子

OH, 冇特別見到AVENT 奶樽.....唔好意思呀..

別墅

回覆 Fionhohoho 的帖子

唔係掛? 我仲買左4個咁多......

子爵府

sambeebee 發表於 17-2-17 11:46
回覆 Fionhohoho 的帖子

唔係掛? 我仲買左4個咁多......

我大仔一直都係用chuchu普通樽,PPSU樽可以6個月換一次,奶咀就1個月換一次

我個人經驗,我個陣一心諗住餵人奶,但都無諗住全埋身定樽餵,買左6個大做後備。後來我大仔上左兒科,頭一個星期我可以埋身既機會好少,所以我要泵落奶樽

大宅

QooQooMaMa 發表於 17-2-16 17:47
謝謝分享!
想問:Ulmuka 消毒器幾錢,同有冇野?我見吾到佢!只見有TT, Avent, Nuk 呢d牌子
...
我都睇中咗UlmukX個消毒器, 睇comment話可以令到啲奶樽乾透, 又可以放埋啲泵set落去, 尋日响荃灣一田見到張promote leaflet寫住連暖奶器/探熱計就1080, 不過冇promotor响度所以唔知仲有冇

另外佢套雙泵都好抵, 888, 但未見到有人用過唔知得唔得.

男爵府

CHIXXO 的洗頭沐浴液, 免沖洗 (123蚊750ML)

750ml先岩

子爵府

思X樂清潔棉呢隻原價都係$100 左右,唔係平好多喳喎...

子爵府

Fionhohoho 發表於 17-2-16 22:21
上網search 過,呢個說法未必正確... 未有足夠醫學研究支持呢個論點,同埋話就算癡住d 抗體,都唔會真係癡得好多。如果人奶係唔用得玻璃樽,咁人地個牌子都會寫明,醫院和健康院都會提媽媽啦。

首頁

尾頁

跳至